geirm

Members
 • Content Count

  920
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by geirm

 1. Kanskje greit å si hva du vil fiske etter; ørret eller hvitfisk (gjedde, abbor) eventuelt i sjøen?
 2. geirm

  Totak Møsvann

  Men at rørene ble senket vil jo bidra til nettopp det du beskriver her. Mener det har vært snakk om at et par generasjoner har gått tapt. Ja, har selv opplevd litt av storhetstiden til Møsvatn. Husker engang vi satt sammen med andre nede ved dammen hvor det var tregt bitt, men der satt folk uansett. Så dro vi på leting og fikk oppleve et område med røya i konstant bitthumør. Dessverre kom det etterhvert en veldig snøfokk.
 3. geirm

  Totak Møsvann

  Inntaket ved dammen. Du tenker sikkert "utløpet", men det kalles inntak - sitat: 2 "sted der noe tas inn i rør, kanal eller lignende" (bokmålsordboka) Det er den som ikke spør som er treg
 4. geirm

  Totak Møsvann

  Møsvatn er gått "tom for fisk" etter at inntaket ble senket. Hvertfall nedre del er fisket blitt fryktelig tregt med mindre det ikke har skjedd en vesentlig endring de aller siste årene. Veldig trist da jeg likte området veldig godt.
 5. Tegera - gummierte hansker kjøpt på Felleskjøpet. Ikke dyre og fungerer fint ned mot -8.
 6. Har fått røye på mark, isfiske i Østmarka/Oslo. Noen XXL-butikker har mark om vinteren også, det kommer vel an på etterspørselen. PS: Jeg tror på Villmarksliv da det ble hevdet at kjøpmarken er bedre til fiske enn gravmark.
 7. Igjen - biologisk sett er gjedde mye værre: Den gir også konsekvenser for insekter, amfibier - OG ikke minst fugler! - i tillegg til potensielt å utrydde andre fiskearter. Jeg fatter ikke at du setter likheter mellom gjedde og ørret i denne sammenhengen. EOD.
 8. Får lett mye større konsekvenser.
 9. Ørreten kommer fra Frankrike - gjedda kommer fra H****** Det virker som at man mest ønsker å vri fokuset bort fra "gjeddesyndene" her.
 10. Nei. Nå har jeg vært nesten helt fraværende her de siste åra, men tidligere gikk en gjeng i gang med eget ørretforum pga den lave interessen for ørret og røye (ikke mine ord). Det eksploderte nesten i popularitet, men ble senere en lukket gruppe.
 11. Dette er jo ren miljøkriminalitet! Gjedda rydder jo "reint bord" iallfall i mindre vann. Er det sportsfiskere som kun tenker c&r og stor, bitevillig fisk som er hovedsynderen her?
 12. En underlig respons på startinnlegget. Du får lage og begrunne din egen tråd om denne ørretmafiaen. Forøvrig har vel ørretfiske aldri hatt den store statusen på Fiskersiden?
 13. Forferdelig. Jeg skulle isfiske etter ørret i Elverumstraktene i vinter, kjent som et brukbart fiskevann i fine omgivelser. Ringte den lokale jeger- og fiskerforeningen da jeg mest lurte på om kjørbar vei til vannet. Hadde forsåvidt en lang og hyggelig prat med fiskeforvalteren, men dårlig nytt - gjedde var å finne i vannet, jeg kunne bare fiske uten å betale fiskekort! En gang hadde noen satt ut gjedde i små nabovann - som en hevn ble det sagt - nå hadde gjedda vandret til dette idylliske tjernet (eller satt ut?). Ikke et napp å få. De ville forsøke, men trodde ikke de fikk tillatelse til rotenonbehandling. Jeg kjenner til hvor de har slitt med å fjerne gjedda i et lite tjern i Enebakk; gjedde som ble satt under krigen - da forstår jeg hvilke konsekvenser man får å slite med. Det er vel dessverre bare rotenon som vil hjelpe?
 14. geirm

  Isfiskekonkurranser

  Nordbytjernet, Jessheim. Lørdag 9. februar. Fra kl 11.00 til 14.00. Utgang kl 10.50 Påmelding i Villmarksbutikken torsdag og fredag før, eller på tjernet på lørdag. Klasser for barn, junior, dame, herre og veteran. PS: Hvorfor delt klasse for kvinner og menn tro?
 15. Jeg har vært i Femundstraktene flere ganger men ikke inne i villmarka. Du kan ta http://www.femund.no/rutetider.html fra Elgå. Den mest vanlige ruta er vel opp Røavassdraget, men du kan også gå av ved Haugen (gård). Du finner mye info hvis du skriver "femundsmarka" i søkfunkjsjonen på Alt innhold. Anbefaler å google Bjarnes Turblogg, der kan du finne mye nyttig info og jeg tror han svarer deg hvis du har noe å spørre om. Fiskekart: http://femundengerdal.no/Portals/61/Aktiviteter/Kart Fiske Femund Engerdal.pdf Håper noen som er mere kjent kan gi svar også. Lykke til.
 16. geirm

  Hansker til fiske

  Felleskjøpet har noen supre gummierte hansker som heter TEGERA. Foretrekker de gule/sorte, glattere og mer fleksible. De røde/sorte er litt ruere og tykkere. Smaksak. Også fine på isfiske over ca. 7-8 minus. Edit: Mange modeller under navnet, ser jeg. Tror disse ligner mest mine i form: http://www.clasohlson.com/no/Tegera-arbeidshanske/40-8444 Eventuelt: http://www.clasohlson.com/no/Nitrilfoam-arbeidshanske/Pr408265000
 17. En mistenksomhet til agnet? Det oppførte seg ikke med vanlige fiskebevegelser.
 18. Fint supplement av cannonbang. Jeg må anta at det er kun ørret i vannet og hvis det er størrelsen 3-500 g du skal tynne ut så kan det være du bør gå litt opp i maskestørrelse enn det jeg nevnte først. Men går du opp til 35 mm fks, som vil være det vanlige for denne størrelsen, kan du fort risikere at større blir med på lasset, samtidig vil småfisk kunne styre unna. Å prøve ulike garnstørrelser vil nok være det beste. Jeg har ikke omfattende erfaring med uttynning av fisk så dette er kun av veiledende karakter.
 19. Har du allerede prøvd? Ville sagt maks maskevidde 26 mm, men prøv deg fram med mindre ned mot 20 mm. Større fisk kan sette seg fast i garn med små masker også. Standard ørretgarn ligger vel på rundt 35 mm. Ellers er jo et snitt på 300-500 g normalstørrelse i et vann. Tror de beste garna har rød monofil, ikke sikker på fabrikatet. Elbe? Gi gjerne tilbakemelding når du har prøvd. Nå ser jeg at salget på fiskeutstyr i butikker så smått har begynt. Eller: http://baardsen.no./butikk/garn-og-tau/garn
 20. Skal du dorge bør stanga være litt kraftig så ikke sats på den minste. Ville prøvd wobbler og markdrag og ikke tynn sene. Er ellers ikke kjent med vannet.
 21. https://brukas.no/isbor/skjaer-isbor-mora-expert-110-mm-p21886.html Blir dyrt med frakt, rart om ikke en butikk skal kunne skaffe, ja.
 22. Jepp, skjønner nå hvorfor mange ikke liker oter-fiske - altfor effektivt. Og catch & releaserne gremmes sikkert; ørreten skulle vært sluppet tilbake og vokst seg større til neste gang og neste...
 23. geirm

  Isfiskekonk.

  Nordbytjernet, Jessheim, 13 februar. Du kan kontakte Villmarksbutikken. http://www.villmarksbutikken.net/Sider/Isfiskekonkurransen-2016 Har lest at det var 200 deltagere ifjor.
 24. ....nettopp Verdal. Kunne jo vært lagt inn som fangstrapport på Midt-Norge dette, men iallfall - disse gruser nok oss andre i fiskeekspertise: http://www.vgtv.no/#!/video/123493/filmet-otere-paa-isfiske-et-fantastisk-syn
 25. Fra søkfunksjonen: https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?app=core&module=search&section=search&do=search&fromsearch=1 Tenker du finner en del her. Ofte er de største midt i vannlaget der, du får prøve deg fram. Har ikke vært der i år så kjenner ikke til isforholdene, men har sett fiskerapport fra Pålsbufjorden. PS: Du får skrive Tunhovd i søkefeltet.