Gå til innhold
Fiskersiden

Første målretta forsøk etter havmus


SMS
 Share

Recommended Posts

Lot CL være CL i kveld og var i gang med fisket rundt 2130 , 4 stenger med litt ulike takler. Endte til slutt med å ha størst tro på glidende bunnmeite med reke, tipper perler og annet KIS-juggel er ganske unødvendig til havmus, så jeg brukte taklene "bare" for en gangs skyld. [ :) ] Prøvde også paternoster med 3 kroker og flytekuler på den øverste, men har mindre tro på dette til en fisk som har munnen så til de grader på undersiden av hodet.

Det gikk treegt i starten, bare Trym-torsk og bunnapp, ikke engang svarthå ville ha rekene mine, men derimot en og annen slimål. Hågjel så jeg ingenting til på denne turen. Vilhelm fikk vel en noe demotivert melding når han spurte om jeg hadde noe å melde ca 10 minutter etter at jeg skled uti vannet og ble våt (og etter hvert kald!) på høyrefoten.

Hadde to lovende run på glidende bunnmeite med reke, kløna de selvsagt bort, men etter å ha prata til flere om målretta kystmeite etter havmus på denne plassen i snart et halv år nå så kunne jeg ikke gi meg ennå. En stor takk til Gjørs for å ha gitt meg det sparket bak som trengtes for å doppe laben, TV'en eller fylla en kveld/natt til fordel for havmus-satsing!

En drøy time etter at jeg ble våt ble det endelig et skikkelig run på reke, og denne gangen var det fast fisk. Klokka begynte nå å nærme seg to på natta. Spennende å pumpe fisken inn fra langt ut og langt ned, og jeg forventa egentlig enda en Trym-torsk inntil jeg så noe nesten selvlysende langt nede i vannet - øyet til en havmus! Fikk håva den greit, veide den i plastposte til 1140 gram, målte ikke lengden, og bildene ble ikke all verden - hadde glemt stativ til kameraet, ingen trygge steder å sette kamera til selvutløserbilder.

Havmus tatt på første målretta kystmeiteforsøket etter arten; smilte hele veien i bilen på vei hjem! [ :D ] (Har vi ikke smileys med større glis?) For øvrig art nr 71, men mye viktigere at det var en så kul fisk og antatt sjelden fangst.

IMG_1063.jpg

1140 gram

IMG_1064.jpg

IMG_1067.jpg

Grisetrøtt, småsjuk, kald og våt, men vesentlig mer fornøyd enn jeg ser ut til! (Nesten verre enn StåleG på bilder...) Sjekk plasseringen av munnen til havmusa, den har nesten tenner som et lite nebb innenfor leppene - merkelig og artig fisk.

Thank you and good night.

EDIT: Bare språkvaska ett innlegg skrevet midt på natta. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 57
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Pøh...! Vi er ikke misunnelige i det hele tatt! [ :) ]

Hva er så stas med en fisk det er bare å nappe opp i første forsøk, hæ? [ :) )]

Respektabelt antall arter nå, Sverre! Hva er det neste du skal nappe opp av fjorden der oppe?

Ja vel, da, kunne vel kanskje tenkt meg en slik selv også...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er sikkert forskjell i fra mus til mus Remy, men min erfaring (som er en selvfisket og en håvet) er at det ikke er noen tunge harde utras.

*Begge rullet seg inn i senen/fortommen

*Begge forsøkte å gjemme seg inn i fjellsprekker og hulerom på vei opp

*Begge ristet litt i stanga

*Begge ga seg ganske raskt (kan ha noe med at de da hadde rullet seg inn i senen/fortommen)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.