Gå til innhold
Fiskersiden

Då va vi i gång då men...


Gjest Wiberg
 Share

Recommended Posts

Gjest La Dolce Vita

... ändå inte. Efter att ha knirkat och knåpat en del satt ÄNTLIGEN " da Rigg " på plats i båten och de nya stängerna var laddade med monosena på de nya Ambassadeurerna. Mot favoriten Tyrifjorden med storfisk i sinnet.

Kanske den största nertur jag haft i år... En liten förvirrad gäddpinne lååååångt under de normala vikterna. Dessutom hade den lille gynnaren fräckheten att inte ta på de stängerna som satt på riggen utan en helt vanlig Swim Wizz dragen 25 - 30 meter bakom båten. Så till frågan/ orna då:

Är det generellt för varmt om dagen med den värmebölja som är nu? Vårt största fiskdjup var 30 meter. Ytan visade ca 22- 23 grader men jag såg att en meter under ytan var det ett fint skikt med kallare vatten.

Hade jag för kort lina bakom utlösaren och stackern? Hade ca 3-4 meter lina från den djupaste utlösaren, på lodet, till sluket och 6-8 meter lina från stackern till sluket. Stackern placerade jag ca 3 meter ovanför lodet.

Vi körde både fort och långsamt och såg massor med fisk men NEJ DÅ!

Vi körde längst in i Nordfjorden, alltså Drammensidan av Tyrifjorden. Nytt område men det är väldigt djupt, ergo kallare vatten vilket jag trodde skulle ge lite villigare fisk.

Är inte riktigt van att bli så totalt utan fisk och framför allt inte nu med det nya kittet på plats. Otur eller ren och skär inkompetens? ALLA svar mottages med största tacksamhet.

SKIT fiske eller vad vi nu säger här i Noreg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser ut som en helt vanlig dag på Tyrifjorden! Er ikke sikker hvor i Nordfjorden dere var men Vestsiden gir vanligvis gjedde uansett tid. Ellers er det verdt å nevne at rovfisk går i de frie vannmasser (altså overalt langt vekk fra land). Du kan fint stacke helt nede ved blyloddet. Om du velger 1-10 meter back den er vel hipp som happ. Kortere lengder gir dog mulighet til krappe svinger.

Vet at det er tatt en del stor ørret sør (på vestre side) rett før fjorden ned til Vikersund, men uansett er den vrang å få has på. 3 knop dorgefart skal visst tingen. Gode Farger på Tyrifjorden er Firetiger, blått, og evt. sort.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tror at jeg:

1:- ville fisket atskillig høyere i vannet. Avsøk området mellom 5 og 15 meter

2:- ville fisket mer inn mot Holsfjorden. Her er vannet gjerne noe kaldere

3:- ville hatt atskillig lenger etterslep. Gjerne 30-40 meter fra utløseren. Fisken der er ofte sky.

Ellers kan det være verdt å vurdere fiske kveld/natt/morgen. Utover det kan dere jo teste etter røya på 20-40 meter.

Rapala, Bomber og Tomic leverer ørret, de klassiske gjeddevobblerne gir gjedde, til røya funker både langedrag og spinner, samt dodger/flasher med Apex bak. 2 knop til røya, 3 til ørret. Gjedde mellom 2 og 3. En godplass sommerstid er utenfor grunna på 37 meter utenfor Utøya, men test også lenger inn i Holsfjorden. Her fikk jeg min persørret. Ellers fisker du på klart dårligeste tida på året. August er den eneste måneden vi ikke har fått ørret der. Røyefisket derimot er på topp, men skal du fiske røye drar du heller på Randsfjorden.....

Ørretfisket på Tyrifjorden er best (minst dårlig) fra oktober til april

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest La Dolce Vita

Tack grabbar för snabba svar!

Men CB, om man kör så långa släp som 30 - 40 meter på riggen, för det är så jag förstår det, blir det väl lite svårt att veta exakt vilket djup man fiskar på?

De wobbler jag kör med är de vanliga + de som ni rekomenderar: Tomic, Rapala, Swim Wizz, Cisco Kid, Zalt osv. Och ALLTID ett StorAuren 45g... Det sluket rockar! Jag måste erkänna att jag satsar stort = bamse wobblers. Nån speciell storlek ni tänker på?

Jag vet att det är piss att fiska tex stor gädda i augusti men tron var stor i går. Kanske lite överexalterad över de nya grejorna.[ :P ] Men återigen, tack för svaren och jag ska minsann på´n igen. Rapport följer givetvis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke så kritisk å vite nøyaktig dyp når du fisker såpass pelagisk. Du fisker over store dyp, tresifret antall meter. Det viktigste er å komme seg de nødvendige meterne ned. Ellers er selvsagt såpass lange slep kun aktuelt på dyp ned til 6-7 meter. Ned mot 15 meter holder det med 10-12 meter. Når det gjelder sluker, vær klar over at Storauren ikke tåler så stor dorgefart før den begynner å snurre. Størrelse på wobblere til ørret: 12-20 cm. Gjeddefisket er ikke nødvendigvis så dårlig på denne tida skjønner du. Har fått gjedde på tosifret antall kilo der i august selv. Tok den på 50 fot på en 15AXM7. Ellers tok kompis Stangenes to stk på over 14 på en dag midtsommers. Bomber type 26A på planerboard funker. Når det gjelder gjedde kan det være en ide å se etter sikstimer. I stille vær på ettermiddagen er de ofte oppe og vaker og ploger. Ikke umulig at det lurer noen prikkegutter i nærheten heller, men det er som nevnt lavsesong for de på denne tiden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.