rug Skrevet May 19, 2006 Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 Da tråden til Remy om hans fangst av noen rett så pene store karper ikke til diskusjon rundt karper men forbehold, tja, jeg vet ikke hva egentlig.....gratulasjoner? Eller dyrking av ego? Karpene av de dimensjoner Remy fanget har noen nyyydelige ryggfileter.....i disse trendtider selges noe som så pent kalles torskeloin...vel...det samme snadderet finnes på slike kjempekarper. Så de som fanger slike burde kakke karpene i hodet og deretter skjære ut filetene, rulle disse i mel og steke dem på svaaak varme med myyye olje! I tillegg er hodene på slike karper en delikatesse. Del hodet på langs, rull det i mel, fyll en stekepanne med 1-2 cm olivenolje, stek hodene på svak varme leeeeenge....fettet/ hjernen og også fiskekjøttet her er ALDELES nydelig!!!!! Ulsrudvannet og vannene rundt på Ulsrud er hotte. Bon apetitt... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
permagnar Skrevet May 19, 2006 Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 (endret) EDIT: Karpen finnes vel pr i dag i begrenset antall her i Norge. Vil en liten karpemiddag være verdt det når en risikerer å ødelegge/redusere fiskemulighetene for svært mange personer som bedriver C&R på karpe? Endret May 19, 2006 av permagnar Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Remy Skrevet May 19, 2006 Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 Da tråden til Remy om hans fangst av noen rett så pene store karper ikke til diskusjon rundt karper men forbehold, tja, jeg vet ikke hva egentlig.....gratulasjoner? Eller dyrking av ego? Karpene av de dimensjoner Remy fanget har noen nyyydelige ryggfileter.....i disse trendtider selges noe som så pent kalles torskeloin...vel...det samme snadderet finnes på slike kjempekarper. Så de som fanger slike burde kakke karpene i hodet og deretter skjære ut filetene, rulle disse i mel og steke dem på svaaak varme med myyye olje! I tillegg er hodene på slike karper en delikatesse. Del hodet på langs, rull det i mel, fyll en stekepanne med 1-2 cm olivenolje, stek hodene på svak varme leeeeenge....fettet/ hjernen og også fiskekjøttet her er ALDELES nydelig!!!!! Ulsrudvannet og vannene rundt på Ulsrud er hotte. Bon apetitt... Som sagt, da kjøper du maten din på Ica. Du vet like så godt som meg at all storfisk jeg får går rett ut igjen, og forhåpentligvis aldri på din krok. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
rug Skrevet May 19, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 All respekt for at du slipper ut din fisk. Men jeg spiser det jeg får og bør vel få samme respekten? Og det er vel ikke slik at innholdet i en tråd skal bestemmes av holdningene til trådstarter? Som sagt, da kjøper du maten din på Ica. Du vet like så godt som meg at all storfisk jeg får går rett ut igjen, og forhåpentligvis aldri på din krok. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hoffa Skrevet May 19, 2006 Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 Ulsrudvannet og vannene rundt på Ulsrud er hotte. Ja - spesiellt vannene rundt Ulsrud er hotte BTW . vi vet alle hva som skjer hvis noen skulle få en stor karpe og kakke den Hvor ble det av den gamle oppsynsmannen på Ulsrud forresten..... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
rug Skrevet May 19, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 Tro meg, jeg hadde kakket den, og spist den. Karpe er fantastisk matfisk, så også mort (som vel er en karpefisk). Det er stort sett bare i fettfinnelandet Norge at Karpe ikke regnes som matfisk... Ja - spesiellt vannene rundt Ulsrud er hotte BTW . vi vet alle hva som skjer hvis noen skulle få en stor karpe og kakke den Hvor ble det av den gamle oppsynsmannen på Ulsrud forresten..... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Tor Inge Skrevet May 19, 2006 Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 Noe sier meg at dette blir dagens hotteste tråd. Kunne godt tenke meg å prøvd oppskriften til rug. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ovejan Skrevet May 19, 2006 Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 I tillegg er hodene på slike karper en delikatesse. Del hodet på langs, rull det i mel, fyll en stekepanne med 1-2 cm olivenolje, stek hodene på svak varme leeeeenge....fettet/ hjernen og også fiskekjøttet her er ALDELES nydelig!!!!! Bon apetitt... Hva med hodet på annen fisk som torsk, Steinbit, Breiflabb, vet du noe om disse ? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hoffa Skrevet May 19, 2006 Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 (endret) Tro meg, jeg hadde kakket den, og spist den. Deg om det (men du finner ikke et karpehodet i sengen når du våkner opp en morgen - for å si det sånn) Endret May 19, 2006 av Hoffa Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
rug Skrevet May 19, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 Laksehode er snadder.....så også sjø-ørret, ørret og røye... Kveitehode/ Hellefisk er en delikatesse. Så også Uer. De tre nevnte har jeg ikke prøvd enda. Hva med hodet på annen fisk som torsk, Steinbit, Breiflabb, vet du noe om disse ? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest gjørs Skrevet May 19, 2006 Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 Populær hadde du neppe blitt, men sikkert god og mett. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Erlend Skrevet May 19, 2006 Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 Var det ikke noe slikt Hoffa forsøkte seg på for en mannsalder siden? *ler* Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
rug Skrevet May 19, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 Sese, Hoffa.. Tørr du ikke stå for det du skriver.. Oprinnelig skrev du at du hadde flere voldsdommer på deg slik at du vist ikke brydde deg om du fikk flere? Deg om det (men du finner ikke et karpehodet i sengen når du våkner opp en morgen - for å si det sånn) Det ER fantastisk godt.... Noe sier meg at dette blir dagens hotteste tråd. Kunne godt tenke meg å prøvd oppskriften til rug. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ovejan Skrevet May 19, 2006 Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 Laksehode er snadder.....så også sjø-ørret, ørret og røye... Kveitehode/ Hellefisk er en delikatesse. Så også Uer. De tre nevnte har jeg ikke prøvd enda. så hvorfor starter du da ikke tråden generellt angående fiskehoder ? hvorfor var denne tråden prentet spesifikt mot karper, som vi vet at finnes i få eksemplarer. Du legger ikke karpehoder på bordet hvis de er i fare for å bli utryddet ? kom med noen oppskrifter på tilberedning av andre fiske hoder, så er det mulig å få noe nyttig ut av tråden din. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rasmus Skrevet May 19, 2006 Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 EDIT: Karpen finnes vel pr i dag i begrenset antall her i Norge. Vil en liten karpemiddag være verdt det når en risikerer å ødelegge/redusere fiskemulighetene for svært mange personer som bedriver C&R på karpe? Enda viktigare er det vel med balansen i naturen, enn fiskemulighetane for folk som driver C&R.. Hvis karpe er ein trua fisk burde det vel strengt tatt kanskje ikkje vera fiske på den? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Oz Skrevet May 19, 2006 Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 Sese, Hoffa.. Tørr du ikke stå for det du skriver.. Oprinnelig skrev du at du hadde flere voldsdommer på deg slik at du vist ikke brydde deg om du fikk flere? Han skjønte vel selv at den var litt drøy da vet du. Denne tråden er forsåvidt morsom, eller har potensiale til å bli det... Det vil dog ikke vare i all evighet. Provokasjoner som dette har det stadig dukket opp her før, og man begynner vel til slutt å bli litt lei... Mvh Oz Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
rug Skrevet May 19, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 (endret) Dersom karpene er mindre, si 1-2 kg, så sløyer dere fisken, piller skjellene av med fingrene. Vær litt forsiktig slik at ikke skinnet ødelegges. Så skjærer dere ut gjeller, tunge osv osv.... Vask fisken, salte, pepre....la ligge en time eller to.. Rull i mel.. Fyll stekepannen med 0.5-1 cm olje, stek på svaaak varme.....pass på å rist litt på pannen, løft fisken litt opp slik at det kommer fett under....dette er viktigst til å begynne med... Fisken kan fint ligge og stekes i 20.30 minutter slik at fettet i den smelter og blir mykt. Server med rødbeter, revet pepperrot og brød. -------------------------------------------------------------------------------- Trpden gjelder karper, men du spurte om jeg hadde prøvd andre, hvilket jeg har og hvilket understøtter det at jeg ikke er ute etter å provosere, men informere om andre sider ved fiske enn hva stadig flere her forfekter... Og hvis det blir slik at alle her er skjønt enige om alt hele tiden her så blir det vel et stusselig forum...Mangfold er et stikkord for et levende og tiltrekkende forum. så hvorfor starter du da ikke tråden generellt angående fiskehoder ? hvorfor var denne tråden prentet spesifikt mot karper, som vi vet at finnes i få eksemplarer. Du legger ikke karpehoder på bordet hvis de er i fare for å bli utryddet ? kom med noen oppskrifter på tilberedning av andre fiske hoder, så er det mulig å få noe nyttig ut av tråden din. Endret May 19, 2006 av rug Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
permagnar Skrevet May 19, 2006 Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 Torskehode er fantastisk godt. Jeg lagde et istykkerkokt torskehode, kokt i ganske salt vann. Rensk det så for kjøtt, og spis på nybakt brød med et bra lag smør. Skjer ut torsketungen på forhånd og sprøstek denne i smør. D.E.Licious Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
avkroken Skrevet May 19, 2006 Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 Med de ca 30 karpene som finnes i Ulsrud ville det ikke tatt lang tid å utrydde arten herfra med slike (mat)tanker. Det viktigste er vel at disse fiskene blir behandlet med respekt. Fiskene ble satt ut i 1990 med tanke på å ha mulighet til å fiske karper i Oslo-område. Tross alt var det bare 2 kjente lokaliteter av karpe over 3 kilo på den tiden og det var langt fra Oslo. Det at vi fikk lov til å sette ut karper i Ulsrud er i seg selv et under, nesten alle andre søknader om karpeutsetting har blitt skrinlagt. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Remy Skrevet May 19, 2006 Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 De fleste butikker selger karpe og andre eksotiske arter, hvorfor drepe en art som sliter med å reprodusere seg? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Jørgen Skrevet May 19, 2006 Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 Herregud for en tråd, hvorfor ikke slette hele tråden - så kan rug melde seg inn i et matforum og ta diskusjonen der isteden... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Remy Skrevet May 19, 2006 Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 Det skal vel ikke stikkes under en stein at karpe er til tider (høytider) kanskje en av verdens mest spiste matretter. MEN, det betyr ikke at noen av karpevannene som fungerer for fiske skalk fiskes etter matauk prinsippet. Om RUG ikke skjønner dette er jeg redd for han. Det er like enkelt som 2+2=4 men i hans tilfelle er det mulig 2+2=19. Igjen, en nordmann drar til Polen og ser et vann full av ørret, hadde ikke tenkt seg om to ganger før han hadde fisket der for å få en ørretpinne som mat, ergo det samme østblokkere gjør i Norge da de ser småkarpe. Er vel bedre å prøve å spre forståelse enn en neve juling Men du rug, har liten unskyldning til å dra det så langt som du gjør! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
stein Skrevet May 19, 2006 Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 Rug du får nyte dine 15 seconds of fame på FS. Sikkert bra for egoet ditt. Stein Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
rug Skrevet May 19, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 Remy, mitt intellekt trenger du ikke stille spørsmål ved.. Jeg trodde bedre om deg enn at du gikk etter personen, ikke saken, i en diskusjon. Hvis du leter vil du finne at jeg i div tråder har oppfordret folk til nettopp å la truede fiskevann være i fred...dersom et vann og en art ikke kan fiskes på så skal det ikke fiskes der eller etter arten... Det skal vel ikke stikkes under en stein at karpe er til tider (høytider) kanskje en av verdens mest spiste matretter. MEN, det betyr ikke at noen av karpevannene som fungerer for fiske skalk fiskes etter matauk prinsippet. Om RUG ikke skjønner dette er jeg redd for han. Det er like enkelt som 2+2=4 men i hans tilfelle er det mulig 2+2=19 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Remy Skrevet May 19, 2006 Rapporter Share Skrevet May 19, 2006 Remy, mitt intellekt trenger du ikke stille spørsmål ved.. Jeg trodde bedre om deg enn at du gikk etter personen, ikke saken, i en diskusjon. Hvis du leter vil du finne at jeg i div tråder har oppfordret folk til nettopp å la truede fiskevann være i fred...dersom et vann og en art ikke kan fiskes på så skal det ikke fiskes der eller etter arten... Vel beklager at jeg gjorde det og svelger det i meg igjen, jeg er ikke i en posisjon til å bedømme dette, men vær så vennlig å bruk litt fornuft og ikke spill på å oppføre deg tåpelig. Takk Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.