Gå til innhold
Fiskersiden

Fisker jeg har spist.


Recommended Posts

stekt brosme er en av mine favoritter så da liker jeg vel....viskelær?? tror nok du har gjort noe ruskende galt under tilbredning der davidsen :P

Ikke umulig, men jeg er kjent som en som "spiser ***** meg alt" - men ostekake og brosme skjønner jeg ikke.

Ser ut for at befolkningen er delt i to her; er det "smaker-genet" som gjør seg gjeldende?

Kjenner mange som ikke liker brosme - og minst like mange som hevder at den smaker hummer. Hvor er de som sier "den går ann"? Brosma - enten elsket eller hatet?

Spennende sportsfisk er det uansett!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 111
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Da jeg var i Sibir (den sørlige delen) for noen år siden (ganske mange faktisk :P ) satte vi garn og fikk masse fisk. Noen gjedder og endel karpefisker i varierende form og farge.

De hadde masse skjell og smakte omtrent som vodkaen vi fikk servert til og det var ikke mye å skryte av :P

De fiskene jeg liker minst å spise er lange og blåstål :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var en her som lurte på om noen hadde smakt andre karpefisker, og det har jeg... :P

Nå blir jeg vel hudfletta av "dassmortgjengen" (meiterne) :P , men jeg har lagd fiskekaker av stam, vederbuk og det vi kalte dasslaks, altså asp! Fiskekakene ble kjempegode på smak, men kakene ble altfor harde i konsistensen! Minte meg om gummiballer... Datt en av kakene på gulvet så spratt den flere ganger før bikkja fanga`n! Men smaken var som sagt god. Det som jeg har funnet ut er at om man skal lage fiskemat av karpefisk så er det veldig viktig å fjærne alle beina! Beina i en karpefisk er voldsomt tjukke i forhold til beina i en torskefisk i samme størrelse.

Endret av Perca
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå blir jeg vel hudfletta av "dassmortgjengen" (meiterne) :) , men jeg har lagd fiskekaker av stam, vederbuk og det vi kalte dasslaks, altså asp!

Ser ingen grunn til at meitere skulle kritisere deg for å lage mat av vederbuk eller stam, sålenge de ikke er sjeldent store eller sjeldne der de er tatt; er vel ingen her på forumet som kritiserer noen for å høste av bestander som tåler det?

Interessant om det er mulig å lage ok mat av vederbuk, er jo store bestander av mellomstor fisk i f.eks. Glomma og Drammenselva, og jeg ser ikke noe galt i å bruke disse fiskene til mat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Personlig synes jeg Gjørs er noe av det beste jeg kan få,MYE bedre en f.eks Laks. Ellers synes jeg at fisk må tilberedes litt,man koker jo ikke en okse indrefile for så synes det smaker nydelig. Beste jeg har spist fra havet i år må være en rødspette på 1,6kg som dama fikk i påsken.Panerte den med litt mel og "havets Krydder"(blandingskrydder fra Black Boy) og stekte den med litt paprika og vårløk,servert med ris og litt soyasaus skle det rett ned.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.