Gå til innhold
Fiskersiden

Fisker jeg har spist.


Recommended Posts

  • Svar 111
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Flere enn meg som har hatt gleden av å sette tennene i ekte, nordnorsk "bokna-steinbit"? DET er som et sirkus i munnen.

Bacalao av kvalitets-klippfisk er selvsagt også en favoritt. Denne toppes dagen derpå, når du har den for 2.gang(fårikål-prinsippet). Husk cayennepepper.

Edit: Ups, glemte en viktig detalj ang. bacalao - de fleste oppskrifter oppererer med vann - erstatt det med fiskekraft. Da er det fullendt.

Endret av Davidsen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er langt på vei enig med Menig Fiskebolle! Gjørs er helt i tetsjiktet når det gjelder kulinariske fiskemåltider!

Jeg fileterer gjørsen og fjærner absolutt alle beina, ruller fileten i en blanding av mel, salt, pepper og litt sitronpepper. Deretter bruner jeg smør i steikepanna, legger filetene i panna og bruner de ferdig på den ene siden, så snur jeg fileten og lar den brunes litt på den siden og så heller jeg fløte over filetene og lar fløta koke inn med filetene. Serveres med stekt løk, kokte poteter og gulrøtter til og en aldri så liten akkev... ved siden av. :P

Dette er mat som til og med "unga" mine ber om å få servert, ja uten akkev... da! :D Du kan like gjerne bruke abborfileter til dette måltidet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har smakt røkt karpe og brasme i utlandet, og det smakte grusomt! Klarte så vidt å tvinge ned en bit av hver uten å brekke meg! Annen karpefisk frister heller ikke mye. Kokt fisk styrer jeg unna. Ørret/SØ, røye, laks og stekte fileter av rødspette og hvitting er godt! Men må vel innrømme at det er svært sjeldent at det spises fisk her i huset!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hm - har vel spist ganske mye forskjellig av det som svømmer, og det meste er godt... :lol:

Av karpefisk er faktisk brasme utrolig digg matfisk, men def. ikke den fra Dyno :lol: Mort er også sjokkerende OK... En sånn ca. liste:

Ferskvann:

- Abbor (meget god stekt)

- Brasme (god ovnsbakt og til suppe)

- Gjedde (god ovnsbakt)

- Gjørs (glitrende matfisk til nesten alt - unngå de store)

- Harr (super matfisk)

- Lake (ferskvannstorsk fed fast hvitt kjøtt - glitrende til wok f.eks)

- Laks (litt kjedelig)

- Røye (super matfisk)

- Sik (super matfisk)

- Ørret (en favoritt)

- Ål (bare smakt røkt)

Saltvann (gidder ikke kommentere detaljene her...):

- Berggylte

- Blåstål

- Breiflabb

- Brosme

- Gråsteinbit

- Havabbor

- Havål

- Hvitting

- Hyse

- Hågjel

- Isgalt

- Knurr

- Kveite

- Lange

- Lomre

- Lusuer

- Lyr

- Lysing

- Makrell

- Pigghå

- Piggvar

- Rødspette

- Sandflyndre

- Sei

- Sild

- Skate (grå- tror jeg)

- Skrubbe

- Torsk

- Uer

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spiste makrell for første gang i går, var litt kvalm med tanken på å spise agn. Klarte å presse i meg den første biten og det var faktisk helt ok. Hakket bedre enn stekt sild. Stort pluss for lite ben.

Er fremdeles litt kvalm med tanken, men tror nok jeg skal klare å spise makrell igjen. Hvordan tilbereder en makrellen best?

/JanA

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var en her som lurte på om noen hadde smakt andre karpefisker, og det har jeg... :)

Nå blir jeg vel hudfletta av "dassmortgjengen" (meiterne) :D , men jeg har lagd fiskekaker av stam, vederbuk og det vi kalte dasslaks, altså asp! Fiskekakene ble kjempegode på smak, men kakene ble altfor harde i konsistensen! Minte meg om gummiballer... Datt en av kakene på gulvet så spratt den flere ganger førkarpefisk så er det veldig viktig å fjærne alle beina! Beina i en karpefisk er voldso bikkja fanga`n! Men smaken var som sagt god. Det som jeg har funnet ut er at om man skal lage fiskemat av mt tjukke i forhold til beina i en torskefisk i samme størrelse.

Har lagd kjøttkaker av løsbikkjer flere ganger.Like morsomt hver gang jeg serverer det i speideren eller i

Lion´s club.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan tilbereder en makrellen best?

/JanA

etter min mening så er det denne klassikeren:

skjær ut filetene, ha skinnet på rulles i melblanding med salt og pepper, stekes på begge sider.

Serveres med rømme, agurk og gode poteter. Det er også mange som rundsteker den.

Kokt makrell synes ikke jeg er noe særlig

Endret av ovejan
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du ikke er så glad i makrell, så er det flere ting en kan gjøre med det. Unngå stor makrell,jo mindre jo bedre. Legg den i en bøtte vann eller is med en gang du får den,fersk makrell smaker mindre. Filiter den og fjern skinne,var en vitnameser som tipset meg om at dette fjernet noe av transmaken. Liker du den fortsatt ikke,så mariner den i soya og sitron. Stek den ute på en primus så slipper du at det lukter i huset i flere uker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk servert karpe i Tsjekkia en gang. På interrailtur stoppet vi noen dager i Praha. I stedet for å overnatte på hotell så leide vi en leilighet til den nette sum av 50 kroner døgnet. De som leide ut leiligheten gjorde alt for at vi skulle trives, deriblant karpemiddag. Er visstnok festmat i Tsjekkia, smakte OK. Ellers synest jeg brosme er en utmerket fisk, har selv erstattet breiflabb med brosme i noen oppskrifter. Det har vært suksess. Et lite tips om man skal ha lettsaltet brosme, ta av skinnet før du koker fisken. Smaker mye bedre etter min mening. Selv om det visstnok er tradisjon for å spise skinnet flere steder i Nordland :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke hørt at man spiser skinnet på Brosme, men ikke umulig.

Det jeg imidlertid har hørt, er at man la Brosme i flekkemaskinen, for å få en ekstra pause i arbeidet på fiskeforedlingsbedrift i Lofoten.

Det seige skinnet stoppet nemlig maskineriet, og det måtte plukkes fra hverandre. Upopulært hos ledelsen.

Ellers er Breiflabb den desidert beste fisken, for ikke å si maten jeg har smakt. Stekt som tournedos med baconskuve rund biffen, og god, temperert rødvin til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 11 months later...

Håkjerring er vel en art man skal holde seg borte fra - med mindre den er spesialbehandlet i årevis.

Siden lista ble lansert, har jeg fått smakt på fløyfisk. Fast, velsmakende, saftig - men akk, så liten. Spiste sammen med knurr(som jeg holder som en veldig god fisk) og fløyfisken stilte i en divisjon og 3 høyere.

Ap. knurr - helstek den. Tøff å se på bordet og smaker bedre.

Sypike minte om hvitting, men var noe løs i kjøttet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.