Gå til innhold
Fiskersiden

Skadet karpe


Recommended Posts

Var en liten tur etter småkarper i dag. Ble totalt 4 stk med en topp på 3,5 kg. Veldig morro på matchstanga. Fisken bet faktisk 1 meter fra skotuppen på ca 50 cm dypt vann. Til poenget. En av karpene hadde ett veldig stygt sår over nakken. Vansklig å si hvordan det var kommet dit og hva det var for sår. Det så i alle fall ikke bra ut.

Regner med at noen her på forumet kansje vet hva som feiler fisken.

Remy: Mailer deg bildene..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skarven inneholder noen bakterier slik at fiske OFTE får sår som blir skikkellig infiserte. Sett det ofte på ørret i NZ der skarveliknende fisker har forårsaket slike sår. Jeg vil tro fisken kommer til å dø eterhvert, fordi dette svekker imunforsvaret veldig og fisken trettes av dette. Følgene er at den ikke klarer å tilta seg næring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skarv? Vi snakker om fisk på 3,5 kg. Sår etter skarv ser dessuten helt annerledes ut. Tipper dette er kreft. Svulster av ymse slag er slett ikke uvanlig på fisk. I åpne sår som dette kan det dessuten raskt oppstå bakterielle sekundærinfeksjoner som komplisserer bildet. Jobber med slikt på Veterinærinstituttet i Oslo og kikker gjerne nærmere på slik fisk om det skulle dukke opp flere. Obs. Fisken må være fersk. En natt i kjøleskap eller på is går greit, men fisken må ikke fryses. Best om man ringer 23216123 eller sender mail før man står på døra med fisken. Undersøkelser av selvdød, halvråtten fisk gjøres ikke!

Dr.Fish

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg syns fortsatt det ser ut som skarv Dr Fish. Har sett skarvebit på fisker i mange stadier når jeg jobbet med fiskemeriking i NZ. Fisk fra 0,5 - 6kg hadde merker etter skarv, ørreter. Disse ble fanget i en fiskefelle i Tongariro. De som hadde fått skikkelig infeksjon i såret fikk lignende sår.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.