Gå til innhold
Fiskersiden

Regler for fluefiske


Davidsen
 Share

Recommended Posts

har bare en ting å si: De reglene som er fastsatt pr i dag for hva som angår rekorder på flue er så gode og dekker det meste at det er ikke vits i å tenke, spekulere eller noe annet over det. Og imitasjoner, imiter hva du vil Om du imiterer en vulgata eller et maiskorn, så imiterer du ihvertfall. Sette begrensninger på hva slags fluer man skal kunne fiske med ville vært helt bak mål...... Synk 4 er helt ok

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 54
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Jeg har fisket med lukt og smak, men bare for å eksperimentere. Å bruke det for personlige rekorder, nrekorder, verdens rekorder, artslister etc er IKKE GODTATT UNDER NOEN OMSTENDIGHETER. Det er juks på øverste hylle. Ikke lest artikkelen, har bladet, skal lese den i morgen Davidsen, er så trøtt nå etter den meite utprøvelsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sitat: Å hive tunge grain snører over ripa er ikke fluefiske, det var det jeg mente espen. Synk 3 snører er såpass tunge at det blir jo så som så med kastingen etterhvert....:-)

Synk 3 er da ikke så tungt. I større lakseelver som Suldalslågen er du helt avhengig av tunge snører for å komme ned. Det er heller ikke noe problem å kaste med synk 4 på ei 15' stang.

Helge

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest F. Mortensen

Ikke enig med deg her KIS. Fluefiske er fiske med fluestang der snøret utgjør kastevekten - BASTA! Dette er stort sett måten fluefiske er definert på både i norske rekordlister og utenlandske. Folk får synes hva de vil - men så lenge dette er def. i forhold til rekordlister synes jeg man får holde seg til den.

Her kjører man ikke med tunnelsyn! [ :) ]

Kanskje jeg skal fiske med grainsnøre i helga[ :P ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med litt teknikk er det ikke noe problem å kaste selv tunge synkesnører på enhånds.

Remy, hvilken synkegrad hadde det strykejernet ditt som du hadde på da jeg prøvde TFO'en første gangen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må si at jeg sliter lit med synk 3 i elv og enhånds + mye vann, jepp har prøvd det, men frister ikke å gjøre ofte.

Tungt å trekke opp!

Joda det er fluefiske å bruke synk, men foretrekkes ikke.

På overhåndskast i sjøen er det greit å fiske med da man som regel trekker helt inn, men speykast med synk 3 kan bli tungt da man hele tiden må trekke opp snøret for så å skyte utover de ville norske elvestrømmer.

Uansett vi er vel alle enige om snøre som kastevekt og at luktstoffer er noe juks[ :P ]

Ellers Remy burde du klare 2 blindkast og 27 m med flyt også, sikker på at du klarer det, ganske så sikker.[8D]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har lest litt her og fatter egentlig ikke hva som er poenget!?

Alle seriøse fluefiskere er da fullt inneforstått med at fluesnøret skal utgjøre kastevekten, samme hvilken synke/flyt grad!

Alle hvet godt at det er vesentlig forskjell på ei fluestang og andre stenger(selv om det finnes mye forskellig av fluestenger)

Alle hvet forskjellen på en fluesnelle og andre sneller!

Alle bør vite at man ikke skal buke lukt som tilstningstoff på fluer!

Eneste jeg vet om som er uklart her er at enkelte hardbarka tørrflue fiskere holder på at streemere er nærmest for slukfiske å regen! Men i det såkalte "moderne" fluefisket, som f.eks fluefiske etter gjedde, lar det seg vanskelig gjøre å få gjedda til å ta på en mygg på kork 18!

Fluefisket dreier seg vel strort sett om å imitere og irritere fiksen til å ta!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å få registrert rekorder på den etter hvert beryktede fluelista skal fisket drives slik Øystein innledningsvis skrev (selv om "flua" godt kan ligne en loffebit eller et maiskorn). Om JL i AoF tilsetter lukt vil han ikke kunne melde inn en evt. rekord. Men det er jo en fiskemetode dette og, hverken dårligere eller bedre enn andre. Kanksje vi har en ny gren her - fluemeite! Poenget var jo at det ikke var enkelt å fange 10 arter på flue i sjøen i sommer, derfor "uærlige" metoder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sitat:Opprinnelig postet av Davidsen

Streamerfiske er fordekt slukfiske, sies det...

Vet det er noen neper som hevder det, men fy fae.. så mye råere det er å ta fisken på fluestang enn slukstang! Forskjellene er som natt og dag eller som sex med eller uten kondom!!!

En Streamer hva immiterer den da, jo nettopp en fisk(stort sett) Tørrfluer er jo også imitasjoner(insekter) Fiske metodene variere derimot mye mellom "tørt" og "vått" fiske! Spør du meg går nymfefiske og streamer fiske mye ut på det samme!!!

Det edleste fluefisket for min del vil alltid være tørrflue etter "edelfisk" på fjellet eller i en nydelig liten elv, selv om jeg fisker kansje mere med streamere og andre imitasjoner etter annen fisk.

Tror også at all fisk kan tas på "flue", og i framtiden vil vi se større og mere fangster av fisk som ikke er vandlig på flue! Bør jo være av en viss "fight" størrelse for å være av intresse da! Kommer aldrig til å fiske målrette etter murt med flue t.eks!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fluesnøre er vel fluesnøre. At enkelte hevder at streamerfiske er slukfiske, skyldes nok at enkelte mener at fluefiske kun er en flytende insekts-imitasjon som flyter nedover elva. Vi vet heldigvis bedre, og at en streamer som tas inn(som en sluk) gir fisk og friske fighter med f.eks. lyr(ikke glem den i de neste to månedene).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Yippieee! Her lukter det muligheter for byråkrati!!!!!

Må jo nesten være en sak for et eller annet departement dette !!

Regler har vi alt for lite av innen fluefiske, hva med krokstørrelse og farge, hva skal vi si om dét, tro? Og hva med opphengere, skal dét være tillatt ved innmelding av rekordfisk?

I spent påventen av resultatet, så drar jeg ut og fisker!! Og dét med enten en Royal Cochman eller en klassisk sjøørret/lakseflue, for ingen av disse imiterer heldigvis noe som lever i elver og vann der jeg fisker.

Spøk til side: Jeg mener det blir feil hvis man skal detaljregulere hvilke fluer man kan få godkjent rekordfisk på! Det hender da vitterlig at noen finner opp sine egne fluemønstre som fisker bra, og så lenge vi skiller mellom FLUEFISKE og "dorging/meiting" med fluestang etc., så må det da være metoden som teller, ikke om flua imiterer/irriterer eller på annen måte lokker fisken til hugg.

Det har vært lagt fram nok av gode definisjoner på hva fluefiske er!

For ordens skyld; jeg har dessverre ikke fått fisk som kvalifiserer til hverken den ene eller den andre rekorden, uavhengig av fiskemetode, men jeg lever jo stadig i håpet, da............[ :P ][ :) ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes faktisk det er morsomt og går helt fint å fiske (og kaste) med synk4-snøre. Det er nok en treningssak, og sikkert også litt hvordan man liker å fiske.

At streamerfiske med synkesnøre skal være kamuflert slukfiske, er jeg ikke enig i. De som sier slikt har sannsynligvis liten erfaring med slikt fiske. Eller så har de hørt "snobbete" utsagn frs Bård og Lars. Hvorfor skulle det forresten være mindre edelt å etterligne en vakker liten fisk istedet for et ekkelt og stygt lite kryp med vinger?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er bare bare trangsynte idioter med pers på 250gr ørret som er missunnelig på de som virkelig kan svinge, bruke og være aktiv med fluestanga som mener at fluefiske er kun med tørrflue. Jeg ler så jeg blir skakk når noen sier dette og rister på hue og syns virkelig synd på dem. Men hver sin smak, men å komme med den setningen så pisser man andre oppover leggen....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.