kim andre Skrevet September 21, 2006 Rapporter Share Skrevet September 21, 2006 er det egentlig noe forskjell? svigerfar hiver alle med hvitt kjøtt. (heldighvis fisker han i et vann der 95% av fiskene er knall røde). Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
avkroken Skrevet September 21, 2006 Rapporter Share Skrevet September 21, 2006 Det skal vistnok ike være noen forskjell Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet September 21, 2006 Rapporter Share Skrevet September 21, 2006 Forskjellen er ihvertfall mye mindre enn mange tror. Fargen på kjøttet avspeiler jo fiskens diett, og en diet med mye krepsdyr (f.eks marflo) gir fin rødfarge. En ren fiskespisende storørret vil oftest være hvit i kjøttet, men dårlig matfisk er den neeppe Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
LasseB Skrevet September 21, 2006 Rapporter Share Skrevet September 21, 2006 Det er klart at en ørret med rød kjøttfarge ser med fristende og delikat ut enn en ørret med hvitt kjøtt. For min del spiser jeg like mye rød ørret som hvit ørret, og har ikke noe problemer med hvitt kjøtt. Hva som smaker best? Hmmm... Syns at rød ørret smaker bedre enn hvit ørret, men det har veldig mye å si hvor fisken kommer fra! En ørret fra et myrvann har som regel hvit kjøttfarge (som igjen kommer an på kostholdet), og smaker myraktig. Ørret som har spist marflo får jo den røde kjøttfargen. Min konklusjon: Rød/hvit spiller ingen rolle (for min del). Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Helge S Skrevet September 21, 2006 Rapporter Share Skrevet September 21, 2006 Den beste auren eg har spist var ein SØ som var knallrød i kjøttet. Den hadde magen smekkfull i småreker og smakte sånn også. Når det gjelder brunaure har eg spist aure som er heilt kvit i kjøttet og dei smakte minst like godt som dei som er røde i kjøttet. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
kim andre Skrevet September 21, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet September 21, 2006 ser jo bede ut med rød ørret for min del, men er faktisk usikker på om jeg kjenner en forskjell. rødspette og piggvar er jo hvite, og smaken er jo ikke akkurat ekkel . spørsmålet kommer fordi jeg ofte leser om eller snakker med folk som foretrekker det røde kjøttet. ser at det her inne blir spurt om det finnes vann i nærheten med rød kjøttfarge på fisken... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Espen Ørud Skrevet September 21, 2006 Rapporter Share Skrevet September 21, 2006 Foreslår at du tar en blindtest på noen som mener det er klar forskjell. Vær imidlertid oppmerksom på problemstillingen rundt myrsmak osv som Lasse nevner... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
kim andre Skrevet September 21, 2006 Forfatter Rapporter Share Skrevet September 21, 2006 Foreslår at du tar en blindtest på noen som mener det er klar forskjell. Vær imidlertid oppmerksom på problemstillingen rundt myrsmak osv som Lasse nevner... da skal sviges til pers en av dagene denne høsten. poenget med myrsmak er mottatt, har selv spsit fisk med myrsmak, og det vil jeg helst ungå... går greit å fange fisk fra samme vann som er både hvit og rød i kjøttet. kan jo blindsmake selv før den store testen Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rønsingen Skrevet September 21, 2006 Rapporter Share Skrevet September 21, 2006 Sø i sognefjorden er ofte relativt lys i kjøttet noe som har med brisling dietten å gjøre, men den er knall god på smak pga mye fett Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tryta Skrevet September 21, 2006 Rapporter Share Skrevet September 21, 2006 I det vannet jeg fisker mest smaker den blankeste fisken best,mens den mørke ørreten smaker myr. Fikk laks i vannet i slutten av juli på ca 1,8 som smakte fortreffelig,blank ørret også.sø?(rødt kjøtt i begge) Mens den vanlige brunørreten var grå/hvit i kjøttet og smakte myr Har opplevd å få fjellørret på filefjell som var hvit i kjøttet som ikke smakte så godt som den som spiste marflo. Men det kan vel variere fra vann til vann? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
GStrike Skrevet September 22, 2006 Rapporter Share Skrevet September 22, 2006 Kan ikke si at jeg merker noe forskjell i smaken, men er "opplært" til at den ultimate fisken er den som er rød i kjøttet. Så jeg foretrekker faktisk ørret og røye som er røde i kjøttet, føler økt velvære av å se rødfargen. Så for min del er nok hele forskjellen psykisk, for forskjell i smaken merker jeg ikke noe til! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Myklebust Skrevet September 30, 2006 Rapporter Share Skrevet September 30, 2006 Mener jeg kjenner forskjell på rød og hvit kjøttfarge. Fisk med hvit kjøttfarge får jeg som oftest i lavlandet. Den smaker dritt i forhold til den røde jeg får i fjellheimen. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hoffa Skrevet September 30, 2006 Rapporter Share Skrevet September 30, 2006 Ingen smaksforskjell - den er i beste fall psykisk. Det eneste som bevger seg fra maten over i fiskekjøttet er fargeproteinet i krepsdyrene. Dette smaker som kjent ingen ting. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
villlax Skrevet October 2, 2006 Rapporter Share Skrevet October 2, 2006 (endret) Ingen smaksforskjell - den er i beste fall psykisk. Det eneste som bevger seg fra maten over i fiskekjøttet er fargeproteinet i krepsdyrene. Dette smaker som kjent ingen ting. At fisk som beiter krepsdyr er mer smakfull er bedre en fisk som ikke beiter krepsdyr er helt sikkert.Den blir mer eller mindre rød i kjøttet når den beiter krepsdyr i motsetning til taretorsken(som stort sett lever på krabbe/krepsdyr) som får fargen på utsiden. Ett eksempell er bla, finnmark. Fisket i to forskjellige vann der i det ene vannet gikk røyen etter overflateinnsekter mens i det andre vannet beitet røyen på marflo.Helt klart hvilken fisk som smakte best. Her på vestlandet er det stor forskjell på sjøørret som går i brisling og sø som går i marflo/krepsdyr.To forskjellige farger , def. forskjellig smak også. Endret October 2, 2006 av villlax Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gismervik Skrevet October 2, 2006 Rapporter Share Skrevet October 2, 2006 Småaure fra myrvann er ofte hvit og smaker myr, men ellers kan jeg ikke si at det er noen stor forskjell på smaken. Det er vel helst "synet" av rød aure som sier at den smaker bedre, de ser jo mye lekrere ut på bordet. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
oracel Skrevet October 7, 2006 Rapporter Share Skrevet October 7, 2006 Personlig merker jeg ikke så mye forskjell på smak, men jeg kjenner en ganske tydelig forskjell på konsistensen. Ganske sikker på at jeg ville klart en blindtest på dette Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Blydonkern Skrevet October 8, 2006 Rapporter Share Skrevet October 8, 2006 (endret) . Endret October 25, 2006 av Blydonkern Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
LarsM Skrevet October 11, 2006 Rapporter Share Skrevet October 11, 2006 Det er vel først og fremst synsintrykket og ikkje smaksintrykket som vert bedra ved synet av raudt laksekjøtt. Oppdrettsnæringa bruker i dag hundrevis av millioner årleg på å tilsette astaxanthin i fôret. I tillegg til at forbrukerane får den fargen dei vil ha på kjøttet gir karotenoidet ei helsbringande effekt (antioksidativ effekt). Heilhetsintrykket er viktig og derfor er laksefisk som er raud i kjøttet bedre, syns eg. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.