Gå til innhold
Fiskersiden

Stångparavaner?


Gjest Wiberg
 Share

Recommended Posts

Gjest La Dolce Vita

Kan man använda sig av vanliga spinn/ haspelstänger när man kör med stångparavaner? Jag menar inte planerboards nu, utan de som man clipsar direkt på fiskesenan. Tål de belastningen? Blir det väldigt klumpigt att drilla fisk med dem? Vill helst ha en planerboard mast men det är begränsat med utrymme på båtskrället[} :D ].

Såg i en tråd längre ner att Scottys utlösare är de som står högst i kurs hos många. Jag sliter med att de inte löser ut som de ska. Sätter linan mitt på ( vid det svarta strecket mitt på klypan )men måste ändå veva upp hela kittet vid napp. Senast var det en gädda på ca 3 kilo som vägrade lösa ut... Jag har satt de på det lösaste av två möjligheter. Sätter jag de längre ut så rycker stängerna loss linan när jag spänner upp dom. Kör med 0,40 mono. Vad göra?

/LDV

Lenke til kommentar
Del på andre sider

sitat:Opprinnelig postet av La Dolce Vita

Kan man använda sig av vanliga spinn/ haspelstänger när man kör med stångparavaner? Jag menar inte planerboards nu, utan de som man clipsar direkt på fiskesenan. Tål de belastningen? Blir det väldigt klumpigt att drilla fisk med dem? Vill helst ha en planerboard mast men det är begränsat med utrymme på båtskrället[} :D ].

/LDV

Jeg bruker vanlige stenger som har kastevekt opp mot 30-40 gram og det fungerer utmerket. Mine stangparavaner har en ståltråd i overkant som gjør at festeringen til hovedsena glir fremover ved belastning bakfra. Således styrer ikke paravanen nedover når fisken er kroka. Drilling av fisken blir således ikke noe problem.

Resten av spørsmålet innlegget ditt må andre gi deg svar på.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du hørt om eike paravaner??

kjøp 2 stk og knabb skaftet fra vaskekjerringa monter den foran i båten med 20-25 m 1mm line og scotty klyper og vips har du "planermast" til små båter går fint å kjøre 2 stenger pr side

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker du store eller små utløsere på riggen?Selv bruker jeg store Scotty på riggen og små på planerboadrs.En kamerat som bruker små på riggen har mer problemer med det du beskriver enn jeg som bruker store.Antagelig for at klemflaten er så liten og da må snøret lenger inn for å holde med spendt stang,og da blir det for hardt og vise versa med å sette det lenger ute.

Det er som du sier to hardheter på klemmene,jeg bruker mine på det løseste og setter snøret (0,40 jeg også) akkurat i yterkant av den svarte strekken,det fungerer stort sett bra på sjøørret ned mot ca.500gr.men er fisken mindre eller ikke tar hardt nok så drar heller ikke den ut eller om jeg spenner stangen for hardt går den ut selv,det er om å finne en middelvei.Skal du ha det slik at selv den minste fisken løser ut må du sette den så løs at en strømvirvel er nok til å dra den ut og da kan du tenke deg hvordan det blir.Det er jo ikke om å ha størrst bue på stangen.Det er bedre å sette den litt løs og med liten bue slik at fisken drar den ut enn å sette den hardt med stor bue og gjerne slepe rundt på en fisk som ikke klarer å drar den ut.Sånn jeg setter mine klarer jeg alltid å løse den ut ved å dra i stangen uten å måtte dra opp alt.

Henning

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest La Dolce Vita

Jag menar stångparavaner Espen men det Donkarn kom med som førslag e ju lysande! Tusen tack før det tipset, nu ligger kosten illa till :D .

Henning: Jag har de størsta scottyklyporna och ska exprimentera lite till så får vi se vad det blir till.

I vanlig orden, massa tack før bra svar.

/LDV

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker da små scotty klyper på rigg når jeg fisker (laks/ørret)....sjelden problemer med det

Da spenner man stanga for hardt små klypene har 1.5 kg trykk og store har 3 kg

Sjelden jeg kjører mer enn rundt 1.5 kgbrems på snellla

Fisken kroker seg selv og bøyen på stanga skal ta op den "slakken" på sena som oppstår i det snøre flyr av klypa

blacks på rigg er ganske bra for de som liker å ha skikkelig spenn på stanga samtidig som du kan stille den inn for løse ut for en småfisk

LDC!

knall å bruke eikerparavan slik jeg beskrev men du kan i steden for kosteskaftet bruke 2 stenger for tyngre fiske og vips så har du "planer sneller" også.....en til hver side [ :D ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Med all respekt til Donkmann's eikerparavaner; hadde selv slike og er pr.idag lykkelig eier av yellowbirder som et supplement til planerboarder. Problemet med eikerparavanene assemblert til stangdorg er at de hadde en utrolig lei tendens til å stupe/dykke ned i forkant selv om jeg justerte disse iflg. selger når det bølget litt og da mener jeg "litt". Og ikke nok med det. Det ble "blytungt" å drille fisk når de løsnet - oui, langt der ute lå de, løsnet fra klypa men fortsatt på snøret mens fisken så sitt snitt til å bruke disse som en brekkstang og vips så ble catch and express release et nytt begrep innen dorgefiske. Har ikke vært i nærheten med så irritasjon med de gule, så mitt forslag er styr unna Eikerparavan.

Har ikke prøvd Donkmann's metode, men noe sier meg at de er i letteste laget til å bruke som "planerboard". Men har han klart å bruke de som ekte planerboard så ære være ham for det!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fiske i saltvann etter røye/laks/ørret er 2 stenger pr båt riktig....i ferskvann er det fylkesmannen som setter reglene for hvor mange stenger du har lov til å dorge med....som oftest er det 5 stenger

Proff B sine erf med eikerparavans er han ikke alene om...takket være hans utalelser jeg ikke bruker dem

men til å bruke dem som "mini" trolling med kosteskaft og line med klyper til er de suverene for små joller..... de oppfører seg akkurat som mine store mariestadpulker

store gjeddewoblers går bra med 2 stk pr side

untaket er woblers med store skjeer og de som gir stor motstan som swim whizz.. super shad rap....westins jette.

rappala magnum med plastskje går bra...verrer med de dypgående med stålskje

nå Proff B....ska vi ta en Akers tur??... har noen nye (mareritt) woblers[ :D ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.