Jump to content
Fiskersiden

Rask tur i sentrum Trondheim


Recommended Posts

Chironomus og jeg tok igår en kvelds/nattur til pirområdet i Trondheim:

Bilde%2520002.jpg

Her er det 10-15 meter dypt rett utenfor land og ca 35-40 meter dypt lenger ut (innefor kasterekkevidde).

Picture%2520007%252C%2520liten.jpg

Det var kaldt, så kaldt at baitrunnerfunksjonen nesten speika seg fast (elsker å bruke trønderske gloser). Vi brukte pulleytakler med sild.

Fisket var ca middels, og resultatet ble to hvittinger og to langer. (Ingen hågjel huh.gif )

Bilde%2520013.jpg

1,65 kg

deretter en på 2,45 kg og beskjeden ny pers.

Denne ble kakket, da det måtte opereres for å få ut sirkelkroken. Har veldig lyst å bruke den til mat, og denne piren er utenfor kostholdsområde (område hvor det frarådes å spise fisk), men allikevel kort vei til nærmeste forurenset område.

Lange er vel en forholdsvis stasjonær fisk, noen som vet om det er forsvarlig å spise denne fisken?

Edited by Triturus
Link to post
Share on other sites

Har fått frarådelse fra kjentmann gjørs, så jeg tar nok ikke sjansen. Synd at så god mat går til spille.

Jeg hadde sikkert ikke krepert, men har lite lyst å få i meg PCB eller PAH.

Link to post
Share on other sites

Akkurat bunnlevende fisk fra havnebassenget skal man styre unna, iallefall ikke basere kostholdet sitt på. Fisk lange på Børsa istedet, der er det nok helt fin. Og like stor :D

Pen fisk fra sentrum det dere fikk, ca 20 ganger større enn de jeg fikk der i fjor. Men så fisket jeg mest på den høyre siden av trommelen da... :):):)

Link to post
Share on other sites

Nå spiller vel ikke vannkvaliteten allverdens rolle da ;)

Tungmetaller og andre miljøgifter finnes i bunnsedimentene og vandrer derifra oppover næringskjeden. Bunnfisk som lange, torsk, hyse etc. vil kunne akkumulere mye av disse stoffene. Pelagiske arter som makrell, SØ som kun er innom fjorden og jager på brisling og sild er en annen sak.

Men hver sin smak! Sikkert opptil flere polakker som lever i beste velgående ennå :P

Link to post
Share on other sites

Det er jo ikkje slik at dersom du et ein fisk med masse PAH eller PCB, så døyr du med ein gong. Fyrst etter 40-50 år vil du (kanskje) merke eit stort inntak. I alle fall for dyr, er ein av konsekvensane nedsatt reproduksjonsevne. Elles er det jo bra at menneska et feittløyselege miljøgifter, for me går jo ikkje inn i næringskjeden. Kanskje fleire skulle ete fisk frå hamnebassenga rundt om i Norge?

:D

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.