Gå til innhold
Fiskersiden

Gammel Hørgård fluestang


chico
 Share

Recommended Posts

Hørgård produserte splitcanestenger fra midten av 30-tallet helt frem til 1984, et vidt modellspekter av både 1-hånds og 2-hånds. Totalt flere tusen stenger. Alle stengene er nummerert men dessverre gikk mye av arkivet tapt under brann. Det som ble igjen fulgte med på flyttelasset i et eneste kaos da Sølvkroken tok over Hørgård ca 1990. Datering blir derfor ganske så vansklig om man da ikke kjenner stangas historie.

Splitcane-stenger har en begrenset levetid. Levetiden er avhengig av kvalitet, og hvordan den er oppbevart og vedlikeholdt. I verste fall kan stangen være råtten, noe som er vanskelig å oppdage før du en vakker dag bestemmer deg for å prøve den. Resultatet kan bli en pen samling blomsterpinner.

Da man langt ut på 50-tallet ikke hadde annet splitcane-fluestenger å velge i, sier det seg selv at antallet Hørgård stenger i norske hjem er ganske stort. Etterspørslen blant samlere blir der etter.

Men generelt sett kan man si; Verdien er hva noen er villig til å betale[ :D ]

Det beste rådet jeg kan gi er å beholde og ta vare på stanga selv. Den bør lagres hengende i hempen på stangtrekket, med de tyngste stangdelene nedover, for å motvirke at stangdelene blir skjeve. Hvis ikke stanga skal brukes mer, så ikke "puss den opp" Da forringes samlerverdien vesentlig

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.