Chironomus Skrevet April 23, 2007 Rapporter Share Skrevet April 23, 2007 Av og til kjem det opp hyser som er svært hardt angripne av rundormar (svartprikksjuke). Eg har lagt merke til at desse har heilt ulik kjøtkvalitet enn dei "vanlege". Kjøtet er kvitare og har litt anna konsistens. Har andre merka noko til dette? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
atomichaggis Skrevet April 24, 2007 Rapporter Share Skrevet April 24, 2007 Av og til kjem det opp hyser som er svært hardt angripne av rundormar (svartprikksjuke). Eg har lagt merke til at desse har heilt ulik kjøtkvalitet enn dei "vanlege". Kjøtet er kvitare og har litt anna konsistens. Har andre merka noko til dette? Not sure if I understood entirely but... Females tend to have whiter and tastier meat and unlike cod and some other fish, Haddock meat improves with a bit of size. small haddock are more like whiting and large haddock is... a food of the gods. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Havengel Skrevet April 24, 2007 Rapporter Share Skrevet April 24, 2007 Har opplevd det på andre torskefisker som torsk og bleik. Nærmest steinbithvitt kjøtt med løs konsistens. De har også hatt misfarget lever, rødaktig og liten. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Chironomus Skrevet April 24, 2007 Forfatter Rapporter Share Skrevet April 24, 2007 Eg tykkjer kjøtet ser meir delikat ut på desse infiserte fiskane, men sidan alt går i ei mølje til grateng og kaker, har eg ikkje lagt merke til skilnad i smaken. Har nokon merka at smaken er annleis? Atomichaggis: I'm talking (writing) about haddock that is heavily infected with roundworms (Nematoda, "blackpricksickness" ) in the skin and eyes. These fishes have whiter meat than the others. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
atomichaggis Skrevet April 24, 2007 Rapporter Share Skrevet April 24, 2007 Eg tykkjer kjøtet ser meir delikat ut på desse infiserte fiskane, men sidan alt går i ei mølje til grateng og kaker, har eg ikkje lagt merke til skilnad i smaken. Har nokon merka at smaken er annleis? Atomichaggis: I'm talking (writing) about haddock that is heavily infected with roundworms (Nematoda, "blackpricksickness" ) in the skin and eyes. These fishes have whiter meat than the others. black prick eh? lol... i kinda guessed you were alluding to sick fish being different to others. My point being that haddock meat varies significantly in normal healthy specimens... females and larger fish have whiter meat (and tastier). the comparison would be similar to rock cod meat vs pelagic cod meat. Haddock is also very easy to taint and needs to be bled straight away or the meat stains greyish orange colours. also worthwhile leaching the skin for a day too. I always thought sick/skinny/black speckled fish had greyer meat... I shall take notes next time I catch one worth taking. I did catch a cod like you describe a week or so ago and it had fairly grey loose meat. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Trond Skrevet April 24, 2007 Rapporter Share Skrevet April 24, 2007 Ser hysene sånn ut Arve? Vises best på fullversjonen. Denne var det helt grei kjøttkvalitet på. Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/1747/4062.jpg Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Chironomus Skrevet April 24, 2007 Forfatter Rapporter Share Skrevet April 24, 2007 Javisst, Trond, akkurat slik. Eg hadde ikkje bilete sjølv. Kvifor er eg ikkje overraska over at det var akkurat du som hadde bilete av ei slik hyse, Trond? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Trond Skrevet April 24, 2007 Rapporter Share Skrevet April 24, 2007 (endret) Pokker også, jeg glemte å banke deg i helga! Edit: Bra bildet kunne være til hjelp da. Endret April 24, 2007 av Trond Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
atomichaggis Skrevet April 24, 2007 Rapporter Share Skrevet April 24, 2007 Ser hysene sånn ut Arve? Vises best på fullversjonen. Denne var det helt grei kjøttkvalitet på. Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/1747/4062.jpg Holy cow! ou got some real scabby fish up there! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Anatema Skrevet April 25, 2007 Rapporter Share Skrevet April 25, 2007 black prick eh? lol... Haha! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.