Gå til innhold
Fiskersiden

Ålekvabbe, forsøk III


Chironomus
 Share

Recommended Posts

Etter to blanketurar og ein pausekveld (dugnad i burettslaget), var det igjen duka for ålekvabbesatsing i sentrum. Fluposen med sild hadde hengt i to dagar og lokka. Eg var fyrst på plass, og hadde fiska utan napp i ti minutt då Irvin kom. Me tømte ut silda, og erstatta innhaldet i vedsekken med reker. Framleis ikkje noko napp. Det var betydeleg kaldare i kveld, og vinden var tilbake. Krokagnet blei skifta ut, men etter ein halvtime var det framleis ikkje noko napp på stengene. Stemninga sank. I to dagar har det vore bonanza på stengene med Feite-Frank (den kvisete torsken), fleire ål og diverse andre artar. For å få humøret opp, kasta me agnet ut på andre sida av flytebrygga. Kvitingen var i alle fall heime, og etter eit brøkdels sekund hadde me kvar vår flotte førtigrams kviting. Ein blir ganske fort lei av småkviting, så me agna opp til kvabben igjen. Etterkvart som det skumra, blei det ikkje varmare. Eg måtte til med spensthopp og spurtstart på flytebrygga for å halde varmen i dongeribuksa. Irvin var feig og stilte med GoreTex-utstyr. Sannsynlegvis fraus han ikkje.

Framleis ikkje napp. Kva gjorde me feil?

- hadde silda skremt vekk fisken?

- hadde vêrskiftet skulda?

- kva med månen?

- hadde alle fiskane i området vore på land minst èin gong?

- var det for tidleg for ålekvabbe?

Trua på plassen var nesten heilt borte. Eg spankulerte litt rundt i området for å sjå etter andre potensielle plasser. Litt bortanfor såg det bra ut, og me tenkte å fôre opp den staden.

Før me byrja å pakke saman, kom det ei anna forummedlem innom, nemleg MollyMus. Ho var òg interessert i å få ålekvabbe på lista si, og var sannsynlegvis berre på rekognoseringstur. Under konkurransen om å få kviting fyrst (som eg sjølvsagt vann), ser eg det fyrste nappet på ei av mine stenger. Endelig! Tilslag blir foretatt, og fisken sit. Det kjentes ut som ein kviting, men det var det heldigvis ikkje.

Kjensla av å endeleg lukkast, er fantastisk. Det einaste nappet i dag er av fisken me har jakta på i tre lange dagar. Den fyrste skikkelege satsinga som gav resultat. Lakesatsing var det, men ingen lake på land (for min del, i alle fall). Havmusa hadde me satsa hardt på gjentekne gonger, med økter som varte til klokka fire om natta. Ingen havmus enno. Men ålekvabbe kom. Jippi!

24171_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/9926/24171.jpg

24172_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/9926/24172.jpg

24173_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/9926/24173.jpg

24174_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/9926/24174.jpg

24175_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/9926/24175.jpg

Levert av: http://fiskevatn.no/foto/

Ein time etterpå gav eg meg. Ein art til på lista. Nok ein gong har eg fått bekrefta at dersom ein prøver lenge nok, blir ein belønna.

Irvin sat litt lenger, og enda opp med ei sypike.

Endret av Chironomus
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forsøk nr. IV

Vi gir oss ikke før vi har fått stor kvabbe, derfor fortsetter vi søken i sentrale deler av Trondheim. På full fjære spottet vi en liten kvabbe på 1 meters dyp. Den var såpass liten at den ikke klarte å bite over ei halv reke - så små kvabber fantes ikke trodde vi. Når vi hadde bytte til liten nok krok, så gjemte den seg under et sykkelhjul og mistet interessen. Men det var artig å se hvor hissig den var på agnet, den var lite sky og brukte mye energi på å prøve og riste i stykker rekebitene. Tre-fire ganger holdt den reka fast i andenebbet sitt og lot seg dra helt til overflata, før den ålte seg ned igjen.

En sandflyndre la sin elsk på feederen til Arve. Standard size, ca 150 gram.

24246_s.jpg

Etter dette stakk Arve, og jeg var overlatt til meg selv. Jeg drar raskt to sjøørreter på rappen, begge rundt minstemålet, men utrolig feite etter all rekeforingen vår. Begge ble jumpet uti uten bildetagning.

Etterhvert dukket Christermann opp for å prøve lykken. Noe særlig annet enn småhvitting ble det ikke, ikke en sandflyndre en gang. I mellom hvitting og sypiker napper det bra på stanga mi, og ruser faktisk ut flere meter. Ikke akkurat lett å kjøre fisk her.

24248_s.jpg

Etter mye om og men mellom snag og kjettinger, dukker han opp, Feite Frank. At han har vært på land 4 ganger på 4 dager ser ikke ut til å påvirke han, så sprek og feit som han er.

24247_s.jpg

Etter dette ble det stilt, og vi gav oss i 22-tiden. Vi hadde nok blitt lenger, men å befinne seg midt i sentrum på en lørdagskveld med stenger verdt tusener - uten balltre, er å be om bråk. To be continued...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grattis med ny art, Arve!! :)

Etterhvert dukket Christermann opp for å prøve lykken. Noe særlig annet enn småhvitting ble det ikke, ikke en sandflyndre en gang.

Jajaja, jeg leser så godt jeg kan mellom linjene og må si jeg føler meg mobbet :) (har nemlig en sandflyndreforbannelse over meg, samme hva jeg gjør unngår jeg denne arten.. Har fått opp ei, og den var overraskende nok krøka... :blink: )

Håper det blir flere forsøk etter kvabba snart (en ål, sandflyndre elller en ok SØ hadde jeg heller ikke foraktet). Feite-Frank var forresten kuuul :) Må si det var den mest merksnodige fighten jeg noen gang har sett i det Irvin skulle prøve å lure han opp med 11' stanga!!

Endret av ChristerGj
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.