Gå til innhold
Fiskersiden

4 stk Raufjøringer på havfisketur til Røst


Sixton
 Share

Recommended Posts

Til info: Vi tar kun fisk for å spise under turen, resten er C/R.

Mandag 30.april

I vinter engang bestemte Cato Tråstadkjølen, Andreas Rønning, Tommy Strengelsrud og Niklas Strengelsrud seg for å booke havfisketur til Røst i påska. Sjefen for fiskecampen på Røst mente dette var litt for tidlig, så han anbefalte oss å ta turen i slutten av april/begynnelsen av mai i stedet. Så vi tok flyet oppover til Bodø lørdag 28.april. Båten gikk fra Bodø 29.april i 16-tiden, og bruker ca 7 timer ut. Vi ble møtt av sjefen av fiskecampen på brygga, og ble kjørt til der vi skulle bo. Han trodde vi skulle komme på mandag, så båten vi skulle ha var ikke klargjort. Vi fikk låne en liten sjark kl 08.00 på mandag, og satte kursen for noen skaller nord for Røst. Værmelding meldte 10 s/m vind. Gikk jo selvsagt bra innaskjærs, men ikke så koselig utaskjærs. Gikk greit i begynnelsen, men følte det ble mer og mer bølger, så i 16.00 tiden prøvde vi å komme oss inn igjen. Gikk bra tilslutt, men må si at det var en stund der jeg ikke var så veldig høy i hatten.

Oppsummering av dag 1 var vel noe slik som totalt 10 torsk. De fleste ca 3 kg, med 1 stk på ca 10 kg. I tillegg fikk Cato 3 brosmer.

24743_s.jpg

Bilde 1: Her Er bilde av den ene vi fikk på ca 10kg.

Pratet med noen fra Sarpsborgs som også er her og fisker. De hadde vært ute med lokal skipper, og større båt. De hadde fått ca 150 kg sløya fisk. En torsk på 21 kg, noen til rundt 15 kg, og ganske mange over 10 kg. De fisker på over 100 meters dyp, mens vi har drevet mellom 30-80 meter.

Plan for i morgener selvsagt å få den båten vi egentlig skuklle hatt i dag, samt at vi også må prøve å fiske på dypere vann.

Tirsdag 1.mai

Da vi sto opp på dag 2 så visste vi at Skraven (21” alu-båt) var klar for oss. Vi gledes oss stort. Under frokosten kom en av Fredrikstad-gutta innom og fortalte at en av kompisene hans hadde fått vondt i rygget etter gårsdagens fiske, så han skulle stå over i dag. Det medførte at han ba oss med ut med storsjarken og lokalkjent skipper. Dette tilbudet takket vi rimelig kjapt ja til med tanke på at de hadde fått torsk opp til 21 kg dagen før. Skipper’n valgte å gå vest for Røst i dag, selv om de hadde fått bra nord for Røst i går. Kort fortalt så ble det en dårlig 8 timers økt. Fikk mest brosme og hyse, og turens største fisk fikk han fredrikstad-karen som også hadde størst i går. Men denne gangen fikk han bare en på rett over 10 kg.

Vi var inne igjen i 18 tiden. 3 av oss bestemte oss raskt for at vi måtte ta en tur ut med Skarven. Vi tok turen til nord for Røst, på grunn av at det var korteste vei til ett noenlunde kjent område. Fikk litt torsk på pilk, og en par timer ut i økta, så fikk Cato turens første kveite. HERLIG. Den var ikke mer enn 3660 gram, men kveite er kveite.

24744_s.jpg

Bilde 2: Cato med kveite.

Det begynte på bli mørkt, så vi bestemte oss for å avslutte kl 21.45, for å komme oss inn før det ble for mørkt. På innsveivningen kjente Tommy plutselig litt napping på 25 meter. Ekkoloddet viste 60 meter, så da fikk vi en anelse om hva det kunne være. Tommy fisket med Storm-shad. Og etter litt napping hogg den til skikkelig. Etter en kort fight landet han en sei på 8100 gram og 98 cm lang. Cato og Niklas skiftet også til storm-shad, og hadde napp på dette, men det var Tommy som fikk ennå en sei. Denne gangen på 8020 gram.

24745_s.jpg

Bilde 3: Tommy med sine 2 seier.

Da var klokken blitt 22.00, og vi valgte å reise inn igjen, selv om jeg tror ingen av oss hadde veldig lyst til det. Vi gleder oss til i morgen….

Onsdag 2.mai

Fulle av forventninger fra tirsdag, spratt vi alle opp kl 0600 for å komme oss ut på havet. Etter en kjapp frokost valgte vi å reise nord til plassen gårsdagen ble avsluttet. Noen nedslepp og forflytninger måtte til før første fiske å prate om satt. Niklas fikk opp ei flott kveite på 7,200 kg, vi var i gang, og stemningen i båten begynte å bli bra…

24751_s.jpg

Bilde 4: Bilde av kveita til Niklas.

Vi følte at vi var på gang og kjørte på i samme område. Det skulle vise seg å være en god ide. Ikke lenge etter smalt det på hos Niklas igjen. Etter en bra fight landa han ei kveite på 14,540 kg, 110 cm lang. Det begynte virkeig å ligne noe!!

24752_s.jpg

Bilde 5: Bilde av kveite nr 2 for Niklas denne dagen.

Neste fisk å skrive hjem om var det nok en gang Niklas som fikk. Denne gangen var det en GEDIGEN torsk som kom opp fra ca 85 meter ute på ”Snau-skallen”. Torsk på 23.760 kg og 137 cm lang. Vi snakker BEIST!!

24753_s.jpg

Bilde 6: Bilde av torsken til Niklas.

Etter dette var stemningen i båten veldig bra, vi hadde funnet en skalle med masse bra fisk.

Gutta begynte nå å bli slitne, og kjøleskapet var tomt, så vi dro inn fort å handle, spise litt og kontrollveie og rense fisken.

Etter å ha fylt opp bukene med en ”grandis” på hver var det ut på nok en tur ca kl 1700. Vi returnerte til område rundt ”Snau-skallen”, nord for hovedøya. Det ble litt leiting med ekkoloddet før vi fant ei renne vi hadde trua på. På andre turen over renna fikk Angus endelig opp en fisk av litt størrelse. En torsk på 11.920 kg innebar ny pers.

24750_s.jpg

Bilde 7: Bilde av torsken til Angus.

Vi dro nok en gang over for å få et drag over renna, men vår eminente sjåfør, Cato, bomma litt, noe som skulle vise seg å være helt greit. Tommy fikk et kjempe napp på shaden. ”Detta er digert” låt det i baugen, og det stemte. Etter en veldig heftig fight på 20 minutter og lengste utras på 50 meter kunne Tommy sette nævan i ei kveite på hele 33.320 kg!!!!!!!!!!!! Fisken var 142 cm lang. Arma til gutten var som gele i et kvarter etterpå, men blid som ei sol var`n!!!

25139_s.jpg

Bilde 8: Bilde av kveita til Tommy

Vi prøvde et drag til over samma renna, men nå hadde drivet snudd, men nok en gang skulle det vise seg og være greit. Angus fikk på noe han trodde var en torsk, men det viste seg å være nok ei kveite. Ikke av samme kaliber som den Tommy fikk, men som sagt i grå, kveite er kveite. 5,460 kg stoppa vekta på denne gang.

24749_s.jpg

Bilde 9: Bilde av kveita til Angus.

Blide gutter returnerte til havfiske campen for å få et par timers søvn før neste økt. Følg med videre!!

Endret av Sixton
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 58
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Torsdag 3 mai

Etter å ha gått amok på kjøpesenteret her på Røst i går, ble det egg og bacon til frokost i dag.

Turen i dag, gikk også til nordsiden av øya. Første ”draget” gav bare noen torsk opp til 3kg, Flyttet oss litt, og det gav resultater. Tommy fikk på noe som tok meter av snella umiddelbart. Etter noen spennende minutter, fikk vi landet vår 6. kveite. Vekt: 9,6kg. Noen minutter senere, smeller det til hos Niklas under oppsveiving. Det viste seg å være en sei på 8,940kg i båten. Dette var ny pers. for Niklas. Senere, mens vi hadde småsei og hyse bonanza, fikk Niklas en steinbitt på ca. 2 kg, Denne hadde bitt tvers over shaden uten å ha kroken i seg. Snakk om sta jævel!

Kom inn til havfiskecampen rundt 20:00. Cato og Andreas begynte å lage middag, mens brødrene Strengelsrud sløya kveita. Til middag i dag ble det nytrekt kveite på en seng av baconterninger og løk, med mandelpoteter og Lofoten fiskesaus. SNADDER!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vanvittig fiske da folkens. At man topper det hele med kveite på 33 kg så kan man jo ikke forlange mer. Det er virkelig ikke alle forunt. Slike bilder som dette gjør jo at en fettfinne fantast blir sugen. Og jeg som var invitert opp en tur i august, skulle aldri ha takka nei. Gleder meg til bilde av den på 33....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fredag 4.mai

Dagen starta som vanlig her opp på Røst med en god frokost lenge før fugla fiser. Vi var ute i båten kl 0700 og ute på plass en halvtime senere ved ”Snauskallen” på nordsida. Etter noen drift frem og tilbake over skallen uten særlig resultat vendte vi nasan rett vest og ut mot den en ny og uprøvd skalle, ”øbbørskallen”. Vi drifta over skallen et par ganger uten noen særlige fangster. Det eneste å nevne var at begge Strengelsrud gutta fikk hver sin steinbit på 2640 (Niklas) og 2040 (Tommy). Vi reiste så inn for å proviantere litt og lade opp for kveldsøkta.

24845_s.jpg

Bilde 10: bilde av steinbitene

Vi bestemte oss for å reise tilbake til ”øbbørskallen” på kveldsøkta. Dette skulle vise seg å være et klokt valg. Etter masse besøk av brosme, torsk, hyse, lange, sei, og steinbit skulle ei stang nok en gang slå ut i full flex. Denne gangen var det Cato som fikk napp, og den var diger. Etter en bra fight med et heftig utras og mange ord som ikke egner seg i kirka, kunne Cato stolt posere med ei flott kveite på 27,900 kg.

24844_s.jpg

Bilde 11: Cato sin Kveite

Et par nedslepp til ble det etter denne kjempefangsten, men det ble ikke mer å masa med. Kvelden ble som alle andre dager avslutta med et par ”slalombrus” og masse tullprat.

24846_s.jpg

Bilde 12: En bånnmeitar etter et par økter på havet.

En kjapp oppsummering av kveitefangstene så langt:

32, 320 Tommy

27, 900 Cato

14, 540 Niklas

9, 600 Tommy

7, 200 Niklas

5, 460 Angus

3, 360 Cato

I morgen skal vi prøve oss en tur sør vest over på “pekkskallen”, “flintskallen” og “mortskallen” som alle ligger på “skallebanken”.

Følg med…

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.