Gå til innhold
Fiskersiden

Kregnes felleseie


abbor
 Share

Recommended Posts

Gjest Roar Velle

Knall flott plass! Men det ble desverre ikke noe laks på oss. Får skylde på at elva var leirfarget og dårlig oppgang. Brekket på midtre del er porno!

Øvre del

DSC01469.jpg

Midtre del

DSC01465.jpg

Midtre del

DSC01453.jpg

Brekket til midtre del

DSC01451.jpg

Endret av Roar Velle
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Roar Velle

Takk for de fine bildene, synd det ikke ble fisk på dere. Det brekket ser rått ut ja.

Mesteparten av laksen kommer opp på venstre siden av brekket. På den vannstanden som er på bildet.

Men det går også noe på høyre siden. Av den mindre sorten.

På venstre siden går det en dyprenne ned mot brekket. Sannsynligvis produktivt.

Bilde øvre del: i området hvor forbygningen slutter, på høyre side av bildet, er det en gulljevt. Ligger noen steiner uti der. Så en del fisk som var oppe akkurat der, og enkelte i laget var borti fisk. Skulle gjerne fisket den svingen på høy og kald elv.

Ellers skal det være godt helt i toppen av valdet, og nedenfor brekket. valdet var meget fint...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har ikke sett valdet selv, men vær obs på hvis dere ser laks (spesielt tidlig på kald elv) så vil laksen vise seg på enkelte plasser der den må passere forholdsvis grunt, og der det er store steiner som den svømmer over. Og mye av laksen de første 2-3 ukene i juni er i farta i nedre deler. Så ser man laks tidlig så er det flere på gang, og da gjelder det å fiske godt ovenfor på et brekk f.eks. eller øverst i en høl hvis strømmen er hard ovenfor igjen. Vet om slike plasser lenger opp i elva hvor mye laks viser seg tidlig i juni, der laksen må passere "grunt" og de som fisker 500m ovenfor har laksen ved seg bare 20-30min. senere :)

Det er sjelden laksen viser seg på stor og kald elv, men disse plassene er unntaket.

Så om man ikke ser laks, så trenger det ikke å bety noe som helst. Laksen kan gå i store flak likevel, tell you for sure.

Passering av laks der nede er vel omtrent 4 timer etter flo +-. Men husk, ikke bruk dette tidlig på stor og kald elv, da er det umulig å beregne hastigheten på laksen. Kan godt stoppe opp et flak hvor som helst i nedre deler, avhengig av historikken på elva akkurat de dagene.

Jeg så på bildet at det var et "brekk" der nede som kan være brukbart ja. Men det var ikke et brekk som jeg pleier å være vant til. Der det er skikkelig høydeforskjell nedenfor og stryk. Men typisk for dette området i elva (så langt ned) så er høydeforskjellen pr/kilometer mye mindre. Stigningene begynner å bli mere markant fra Kvål og oppover. Og laksen går nok i dypåra når elva har sunket noe og blitt litt varmere enn det kan være de første 2-3 ukene ! Blir elva kald (4-6grader) går laksen mye grunnere, eller rettere sagt der strømmen er mye roligere. Fra midten av elva og inn mot land på den roligste siden. Typisk dybde 1,5-2 meter. på stor iskald elv. Laksen må enkelte plasser velge hardstrøm eller dypåra hvis det ikke er noe alternativ, eller at den ikke klarer å finne den beste trasèen videre opp til en ny høl.

Fra St.Hans og utover er det nok typisk at større laks og mellomlaks velger dypåra opp elva. Men dette avhenger helt av temp. i vannet og kbm/s.

Endret av sølvreven
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.