Gå til innhold
Fiskersiden

To nye overnattingsturer


jørgen meitefan
 Share

Recommended Posts

47399_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47399.jpg

Første turen gikk til Helseth-tjernet. En av Ihles mange perler. Saken var den, at jeg og Øyvind faktisk har fått med oss en ny mann på laget, en ny turkompis. Nemlig Gjøvik-gutten Isak. Klassekamerat fra allmennfag for meg. :lol:

Vi tre la i veg oppover lysløypa, Isak i full fart, uerfaren som en liten valp, mens jeg og Øyvind valgte å gå javnt, noe som alltid holder bedre i lengden. Allerede i første sving stod Isak med videokamera i hånda, og filma oss gå forbi. Noen kilometer senere ligger isak i snøen og tigger om sjokoladepause, for han har nemlig ikke spist siden frokost. Fint å gå 10 timer uten mat. Jaja, noen tabber må jo en nybegynner som Iske gå på! Vi kommer oss som seg hør og bør fram til leirplassen. Teltet slås opp og vi får i oss noen pølser i sultne ungdomskropper. Sånn skal det være på tur.

Her ser vi Isak med pepsien som senere frøs til is! :

47389_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47389.jpg

Øyvind foran "campen":

47390_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47390.jpg

Nattbilder fremhever våre vakre ansikter, her har vi et eksempel på to slitne tenåringer, mine gode turkompiser :

47391_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47391.jpg

Kameraet streiker heretter, siden nåla kryper godt under 10 minus, så det ble ikke flere bilder.

Vi kryper i posen, jeg bare i ført ullundertøyet, mens Isak kjører på med fullt kamoantrekk og to ullbukser nede i soveposen. Øyvind som verken er så varmblodig som meg, eller så redd for kulda som Isak har to lag med klær, ikke 5 som Isak og ikke 1 som meg.

Neste morra vokner jeg av at Øyvind roper at jeg skal komme ut og pilke, det er nemlig morra-bett! Han har fått opp 10-15 abborpinner, men når jeg kommer blir det farlig tyst. Det har med å bli det. Kanskje fisken er redd kropslukta mi, hvem vet.

Etter dette fyrer vi et flott bål under et gammel dommertårn ved en gjengrodd hoppbakke. Funker det og!

Turen går hjem igjen. Isak har fått sin illdåp på tur med oss! Hadde det ikke vært for at han ikke hadde delt velvillig ut sjokkolade og karameller så hadde han vært temmelig ubrukelig! Neida, Isak blir nok fast inventar på turen fremover :D

Den andre turen gikk til Eriksrud-tjernet en uke senere. Planen var at Adrian, Isak og undertegnede skulle være der fra mandag til tirsdag, men villmarkslysten reiv så i sjela at jeg bare måtte dra på søndag. Første gang jeg sov ute alene. Lå for det meste i teltet og purka til jeg sovna. Turte jo ikke å løpe rundt i skogen. Der lurer jo mannen med rød kjole fra filmen Villmark : /

Her skimtes teltet jeg sov i:

47392_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47392.jpg

Prøvde da å fyre et lite bål også, men med en sterk vind så ble ikke trivselsfaktoren særlig stor, så jeg stakk inn i teltet og lagde meg mat på stormkjøkkenet.

47393_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47393.jpg

Neste dag vokna jeg til et herlig vær, og gikk på nærbutikken Livi og kjøpte meg pølser som jeg spiste til frokost. Snakk om å leve livet! Etter at frokosten var inntatt tok jeg meg en liten tur i terenget langs vannet på jakt etter litt ved til kveldens bål. På den turen fant jeg utoset til vannet. Jeg har faktisk lenge lurt på hvor utoset er.

Nydelig vær:

47395_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47395.jpg

Utoset:

47394_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47394.jpg

Gjeddestengene ble også satt ut i løpet av morrakvisten, og jeg får på en av sjekke agn-rundene, på ei gjedde på den ene stanga, den er helt oppunder hullet når den glipper. Jeg ser den og det er ei kilosgjedde, verken mer eller mindre. Jeg senker agnfisken ned igjen og venter tilstrekkelig lenge når den begynner å nappe i agnet igjen, og denne gangen klarer jeg å lande den.

Selvutløserbilde av gjedde:

47396_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47396.jpg

Jeg fikk også senere på dagen ei ny gjedde. Denne var hakket større, og begge gjeddene ble lagt i snøen, med en tanke om å steike de på bålet til kvelden.

Når kvelden kom, ankom også Isak leiren og jeg var ikke alene lengere. Adrian måtte sitte hjemme og renge matteoppgaver med Hitler selv, og kunne ikke bli med.

Bålet ble fyrt opp, og Isak kasta på halvparten av den veden jeg hadde sanke. Snakk om å ta seg til rette. :D Menmen, gutten er jo fra Gjøvik, han vet vel ikke bedre.

Isak ved bålet:

47397_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47397.jpg

Gjeddene ble skåret i fileter og slengt i steikepanna på bålet:

47398_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47398.jpg

Vi lå og døsa ved bålet i mange timer! En herlig følelse.

Teltet skulle jo Adrian ta med, så da hadde vi bare 1-mannsteltet. Men været var jo så klart så vi valgte å sove under åpen himmel. Vel, vi kunne nok ha være mer heldig med akkurat det. Det neste jeg husker er at jeg vokner opp klokka 5 på morran/natta, og kjenner at puta er full av slaps og at jeg ikke har følelse i hånda som har vært på utsiden av soveposen. Jeg vokner omtrent hver time utover morgenen fram til vi står opp klokka 10, av at puta er full av snø og slaps. Når jeg vokner klokka 10 så ser jeg at Isak allerede har stått opp og hengt soveposen opp i et tre. Snakk om god start på dagen :P Men vi depper ikke, og fyrer et lite morrabål.

Har vel vokna på bedre måter enn denne gitt, men det er slikt man gjør erfaringer av. Litt Gøy også :

47400_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47400.jpg

Isak er morrafugl og optimist akkurat som en viss person fra Flåklypa.

47401_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/19165/47401.jpg

Nå er det bare tidsfordriv som gjenstår før vi blir henta klokka halv 4. En tur rundt hele tjernet er et eksempel på hva vi finner på.

Tusen takk for to fine turer, gutta :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Knall rapport! Slike gutter det vil gamle Norge ha! :)

:D

"Bålet ble fyrt opp, og Isak kasta på halvparten av den veden jeg hadde sanke"

Det var det jeg syns og se ja, for jeg tenkte på det gamle indianerordtaket; "Hvit mann lage stort bål, sitte langt unna. Rødhud lager lite bål, sitter nærme". :)

Isak er sikkert bortskjemt med mye ved der han kommer fra, tenker jeg. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Genial rapport! Spesielt det med å våkne med slaps på soveposen, det er sånt man husker lenge. Hvis man ikke hater bittelitt når man er ute har det en tendens til å gå i glemmeboken. Det er slike ting som gjør at karakteren blir styrket - og det er det viktigste av alt! :blush:

Endret av bjs
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.