Vansjø Havfiskeklubb Skrevet March 11, 2008 Rapporter Share Skrevet March 11, 2008 Noe som har noen vellsmakende tips ang. hvordan man best tilbreder en hvitting? Hva har man av tilbehør? Poteter? Saustype og så videre. Jeg tror selv at jeg vil like den stekt på ett eller annet vis. Er ikke noen racer på å filetere fisken, men det skal nok gå på ett vis det å. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ovejan Skrevet March 11, 2008 Rapporter Share Skrevet March 11, 2008 Rulles i mel, salt og pepper. Steik på pannen Tilbehør: potet, gulerot og smeltet margarin eventuellt eggesmør. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Skogtroll2 Skrevet March 11, 2008 Rapporter Share Skrevet March 11, 2008 Smelta margarin?!? nånei, smelt smør du, og ha oppi litt persille. Spøk til alvor: Hvitting er best stekt! Hold derfor på den ideen. Skulle du ha fiskekraft og skogsopp i fryseren anbefaler jeg en saus laget av innkokt fiskekraft med litt finhakka sjalottløk, en dæsj hvitvin og stekt sopp. Når mesteparten av væsken er kokt inn smelter du inn en raus porsjon smør og litt finhakka persille. Server med kokte poteter og det du foretrekker av grønnsaker. Hvis sausen er etter boka vil den tykne litt så snart den er av plata. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Flyfishing for Salmon Skrevet April 23, 2008 Rapporter Share Skrevet April 23, 2008 (endret) Filletere fisken (hvis den er stor nok) og ha på salt og pepper. Vend fileene i litt mel dypp fileene deretter i pisket egg og rull dei sen i strøbrød (strøkavring men laget av hvitt brød) steik dem deretter. Lag en kall saus på: 2 dl rømme, et par spiseskjeiar majones, salt og pepper, to teskjeiar med agurk-mix, litt sitronsaft og en stor porsjon finhakket dill. Serveres med kokte poteter (med skall) sitron-skive, en tomat og hvitt vin. Vel bekomme! mvh Endret April 23, 2008 av Flyfishing for Salmon Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Trond Skrevet April 23, 2008 Rapporter Share Skrevet April 23, 2008 Hvitting er godt i fiskesuppa også. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Skogtroll2 Skrevet April 23, 2008 Rapporter Share Skrevet April 23, 2008 Hvitting er godt i fiskesuppa også. Alt er godt i fiskesuppa! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Trond Skrevet April 23, 2008 Rapporter Share Skrevet April 23, 2008 Alt er godt i fiskesuppa! Bortsett fra hår og tånegler. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Bunker Skrevet April 23, 2008 Rapporter Share Skrevet April 23, 2008 Husk å ete hvitting raskt. Den blir fort vassen i kjøleskap og har ikke allverdens overlevelse i frysern heller. Steking er det beste, og flere gode forslag her. Mel, kavring, strøbrød, griljermel, salt og pepper funker i de fleste kombinasjoner, og kanskje dypping i egg også er bra. Stek forholdsvis hardt og ikke for lenge. Husk at steker du i olje tåler det mer temperatur enn hvis du steker det i smør. Det er viktig å ikke følge oppskrift på steketid, men prøve seg litt fram, siden du da lærer å ta det på feelinga Er filetene tynne som de ofte er av hvitting er det ikke mye tid som trengs. Ta eventuelt å stek de beinhardt på hver side ca et halvt minutt og ettervarm på svak varme i ovnen. Da kan det nesten ikke gå galt. Tilbehør funker det meste, godt som pålegg også. Se for eksempel denne brødskiva, stekt i melblanding med salt og pepper: Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aristokraten Skrevet April 23, 2008 Rapporter Share Skrevet April 23, 2008 Husk å ete hvitting raskt. Den blir fort vassen i kjøleskap og har ikke allverdens overlevelse i frysern heller. Steking er det beste, og flere gode forslag her. Mel, kavring, strøbrød, griljermel, salt og pepper funker i de fleste kombinasjoner, og kanskje dypping i egg også er bra. Stek forholdsvis hardt og ikke for lenge. Husk at steker du i olje tåler det mer temperatur enn hvis du steker det i smør. Det er viktig å ikke følge oppskrift på steketid, men prøve seg litt fram, siden du da lærer å ta det på feelinga Er filetene tynne som de ofte er av hvitting er det ikke mye tid som trengs. Ta eventuelt å stek de beinhardt på hver side ca et halvt minutt og ettervarm på svak varme i ovnen. Da kan det nesten ikke gå galt. Tilbehør funker det meste, godt som pålegg også. Se for eksempel denne brødskiva, stekt i melblanding med salt og pepper: Bille på toppen? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Triturus Skrevet April 23, 2008 Rapporter Share Skrevet April 23, 2008 Panert hvittingfilet med ris og eggesmør her idag. Nyydelig mat, og etterlengtede proteiner og omega 3 for en med studentkost (les: grandis). Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vansjø Havfiskeklubb Skrevet April 23, 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet April 23, 2008 Ble mange bra tips her som skal testes. Mangler bare noen pene hvittinger.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Bunker Skrevet April 23, 2008 Rapporter Share Skrevet April 23, 2008 Bille på toppen? Kanskje? Minns det er snakk om et hvitløksfedd Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Laksefiskern Skrevet April 23, 2008 Rapporter Share Skrevet April 23, 2008 Filletere fisken (hvis den er stor nok) og ha på salt og pepper. Vend fileene i litt mel dypp fileene deretter i pisket egg og rull dei sen i strøbrød (strøkavring men laget av hvitt brød) steik dem deretter. Lag en kall saus på: 2 dl rømme, et par spiseskjeiar majones, salt og pepper, to teskjeiar med agurk-mix, litt sitronsaft og en stor porsjon finhakket dill. Serveres med kokte poteter (med skall) sitron-skive, en tomat og hvitt vin. Vel bekomme! mvh Denne skal prøves! Voila! Husk å ikke steke fisken ihjel. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Chironomus Skrevet April 23, 2008 Rapporter Share Skrevet April 23, 2008 Husk å ete hvitting raskt. Den blir fort vassen i kjøleskap og har ikke allverdens overlevelse i frysern heller. Det var dagens understatement. Vanlegvis bleiknar dei og får dødslooken på veg over ripa. Her er ein som er fotografert tre sekund etter avkroking: Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet April 23, 2008 Rapporter Share Skrevet April 23, 2008 Bortsett fra hår og tånegler. Si ikke det! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cannonbang Skrevet April 24, 2008 Rapporter Share Skrevet April 24, 2008 Hei Noe som har noen vellsmakende tips ang. hvordan man best tilbreder en hvitting? Hva har man av tilbehør? Poteter? Saustype og så videre. Jeg tror selv at jeg vil like den stekt på ett eller annet vis. Her er en enkel oppskrift som er rask å lage og som jeg bruker endel. vend fisken i mel, evt også egg og griljermel og stek den. Kutt opp en mellomstor løk, skrell et stort eller to små grønne epler og kutt i biter.Legg eplebitene i en bolle vann med litt sitronsaft i, så blir de ikke brune. Stek løken og en liten boks sjampinjonger, og ha i eplene når løken er nesten ferdig og la det surre til eplebitene er møre. Server fisken med denne blandingen som garnityr, og kokt potet og gjerne kokt gulrot til. Bånn appetitt eller hva det nå heter. Mvh Cannonbang Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
atomichaggis Skrevet April 26, 2008 Rapporter Share Skrevet April 26, 2008 I find seagulls aren't that fussy... Quick knock on the head and the whiting is prepared. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.