PRH Skrevet March 27, 2008 Rapporter Share Skrevet March 27, 2008 Du husker vel når vi drev og lagde boilien på slutten av 80- og begynnelsen av 90-tallet, Rune. Va'kke veldig populært hjemme hos mor og far. He he Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
piscator Skrevet March 27, 2008 Rapporter Share Skrevet March 27, 2008 Du husker vel når vi drev og lagde boilien på slutten av 80- og begynnelsen av 90-tallet, Rune. Va'kke veldig populært hjemme hos mor og far. He he og når man endelig flyttet hjemmefra så ble kjøkkenskapet fylt opp av boilieingredienser. Ikke særlig lokkende for potensielle kjærester. Men det trakk jo opp at jeg etterhvert ble ganske god på kjøkkenet, og fortrolig med de ulike redskapene der! Det var tider det... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
fiskekongen Skrevet March 27, 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 27, 2008 Nei har nok kanskje ikke allverdens å si her hjemme i våre jomfruelige vann. Men på den annen side, så skal man først lage boiliene selv, kan man like godt høre på dem som vikrelig trenger det lille ekstra i hard fiskede vann. Gjør jo ikke noe å ha noe av det bedre i forbagen. Det hjelper iallefall på trua, og det skaper som de fleste vet MØE fisk Som sagt tidligere har jeg tenkt å lage av ferdig mix, og heller tilføre enkle ingredienser. Men er interresert i hva andre har prøvd, og kansje har lykkes med. Viktigste tror jeg er å ha ferskt agn. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
asmund aa Skrevet March 27, 2008 Rapporter Share Skrevet March 27, 2008 Vi har ikveld knerta nærmere 100 egg(med plomme) og rulla noen tusen boilies, i størrelse 14 og 22 mm, rullebord i 16 og 18 er det står høyest på ønskelista..... Kan slenge ut noen bilder imorgen Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
fiskekongen Skrevet March 28, 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 28, 2008 Tør du legge ut oppskriften Egen basemix eller ferdigkjøpt Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fiskemannen Skrevet March 28, 2008 Rapporter Share Skrevet March 28, 2008 Tør du legge ut oppskriften Egen basemix eller ferdigkjøpt Egen basemix. Innholdet er noe preget av hva som befant seg i garasjen, hvis jeg skulle gjort noe anderledes ville jeg byttet ut en del av pastamelet med soyamel og hatt mere fiskemel i. Dessuten ville jeg muligens tilsatt melasse (Hører du Asmund??? ) Her er oppskriften som ble brukt i går, delene går på vekt, ikke volum og er sånn cirka. 8 deler pastamel 2 deler maismel 3 deler eggefòr til fugl 3 deler kalvegodt 3 deler fiskemel ca 1,5 ml. jordbærsmak og ca 2 ml. rapsolje per egg Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
asmund aa Skrevet March 28, 2008 Rapporter Share Skrevet March 28, 2008 (endret) Må presiseres at i den ovenevnte mixen er det 36 egg, ikke 100 resten av eggene er i en annen mix...... Her er en liten bilderapport fra gårsdagens "rullekveld" i garagen Litt egg må til..... Ingredienser fra gulv til tak i et kassert fryseskap(for å unngå stank...:-) kalvegodt fra Felleskjøpet, kjøpes i 25 kilo sekker Mixing i en solid plastsekk, enkelt å få blandet allt det tørre Geniet arbeider........(matte for dummies) så var eggene knust og fargestoff tilsatt, lekker farge, smakstilsetning ble også tilsatt nå, Strawberry. Kolla Tattooen! Pølsemakeren i full sving. Pølser klar for rulling Boilies på en, to, tre! To farget mix i gunnen, stilig effekt, men tror nok karpene driter i akkurat det... tofarget boilies før koking 2 stk 22mm ferdige boilies til tørking Pølsemakeren, rulleren og kokeren på et brett :-) Alt i alt en artig kveld i Fiskemannens garage....Gleder meg til Starten på sesongen!.... Endret March 28, 2008 av asmund aa Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
asmund aa Skrevet March 28, 2008 Rapporter Share Skrevet March 28, 2008 Så var rapporten oppdatert med bilder Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rune Skrevet March 28, 2008 Rapporter Share Skrevet March 28, 2008 sjefolainen! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
akom Skrevet March 29, 2008 Rapporter Share Skrevet March 29, 2008 Hvordan fungerer det med kalvegodt? Det har jo et ganske høyt fettinnhold 18,2%. Hadde det ikke vært bedre å brukt skummetmelkspulver? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
permagnar Skrevet March 29, 2008 Rapporter Share Skrevet March 29, 2008 Haha! Brimis kjøkken jo. Moro å se bilder fra prosessen Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fiskemannen Skrevet March 29, 2008 Rapporter Share Skrevet March 29, 2008 Hvordan fungerer det med kalvegodt? Det har jo et ganske høyt fettinnhold 18,2%. Hadde det ikke vært bedre å brukt skummetmelkspulver? Godt spørsmål! Skummetmelkpulver har jo et mye høyere proteininnhold også. (ca 35%) Jeg har også et par kilo skummetmelkspulver stående faktisk. Men vi har en hel sekk med kalvemelkserstatning å bruke opp Fordelen med kalvegodt er at fettet gjør rullingen mye enklere, noe som fort kan bli køddete hvis du har for mye skummetmelkspulver i miksen. Min erfaring er at fort blir veldig klissete, særlig hvis ikke deigen har fått hvile lenge nok før du ruller den ut. Kan ikke se at fettinnholdet i kalvemelken er noe problem for karpene, da totalinnholdet av fett i miksen egentlig ikke er særlig høyt. Kunne dog tenkt meg et høyere proteininnhold i denne miksen, men siden vi ikke hadde vett til å gå og handle så ble opskriften styrt av hva som var i garasjen Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet March 29, 2008 Rapporter Share Skrevet March 29, 2008 Kongerapport Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
fiskekongen Skrevet March 29, 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 29, 2008 Kjempe bra!!! Tusen takk, dette er artig lesing. Godt å se att det er andre som ogås her fått benyttet det gamle kjøkkenet til noe bra Gleder meg bra mye til å prøve meg frem jeg også. Hva kom kiloprisen opp i med denne base mixen? Hvordan tror du mixen hadde vært med beinmel isteden for kalvegodt? Ville jo vært endel mer protein, men ville det gått bra å rulle boiliene? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fiskemannen Skrevet March 30, 2008 Rapporter Share Skrevet March 30, 2008 Kjempe bra!!! Tusen takk, dette er artig lesing. Godt å se att det er andre som ogås her fått benyttet det gamle kjøkkenet til noe bra Gleder meg bra mye til å prøve meg frem jeg også. Hva kom kiloprisen opp i med denne base mixen? Hvordan tror du mixen hadde vært med beinmel isteden for kalvegodt? Ville jo vært endel mer protein, men ville det gått bra å rulle boiliene? Jeg vil tro kiloprisen her ligger rundt 20-25 kroner. Tror nok miksen hadde tålt en god del beinmel før den ble vanskelig å rulle men jeg ville ikke byttet ut kalvegodtet. Kalvegodtet er vannoppløselig, delvis emulgerende, letter rullingen og er et godt lokkemiddel i seg selv. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
asmund aa Skrevet April 5, 2008 Rapporter Share Skrevet April 5, 2008 Etter den foregående rullwekvelden var det ny rullekveld igår, og siden jeg var dritlei av å pumpe ut åpølser med sausage gunen, har jeg nussla med et lite "Reodor Felgen" prosjekt i kjelleren et par kvelder..... Og her er resultatet Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/20318/50498.jpg 7 stk 14mm pølser på en gang, var såvidt rullebrettet hang med... sylinderen tar 4,5 kg ferdig mix, den er for tiden drevet med sveiv, men neste Reodor prosjekt er å bygge den om ved å sette på en pneumatisk sylinder for enda enklere drift Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
fiskekongen Skrevet April 28, 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet April 28, 2008 fortell gjerne mer rundt prosjektet ditt Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
asmund aa Skrevet April 28, 2008 Rapporter Share Skrevet April 28, 2008 Pneumatiske sylindre er i hus, men tiden strekker for tiden ikke til, men når den gjør det skal jeg lage en liten sak om det Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
fiskekongen Skrevet April 29, 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet April 29, 2008 Gleder meg, ser flere versjoner av slike på nett. Men lurer veldig på hva en slik kommer på med sylindre og alt. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
asmund aa Skrevet April 29, 2008 Rapporter Share Skrevet April 29, 2008 Her er alt i beste Reodor Felgen ånd, alt er gratis så da tar det ofte litt tid med å skaffe deler, men med kontakter i alle mulige bransjer så dukker det alltids opp ting som kan brukes, var ombord i en ringnotsnurper som skal hogges opp her og der var det mange "skatter", prototype sprøyta i rustfritt blir nok bytta ut med en sylinder i aluminium som rommer nær 6-7 kilo mix... det eneste som er kjøpt på den avbildede over, er plastmunnstykkene til silikonsprøyte (2 kr stk) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.