Daggers Skrevet May 16, 2008 Rapporter Share Skrevet May 16, 2008 før den blir sendt til røyking?? jada, må bare innrømme at jeg fortsatt har en 5 kilos laks i fryseren, fra sept i fjor. Den er frosset hel, og jeg har rett og slett glemt den. Den ligger i dypfryseren til en kompis, og han minte meg på den her om dagen.. Er den tapt, eller er det fortsatt mulighet for å spise den? Litt flaut dette her... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet May 16, 2008 Rapporter Share Skrevet May 16, 2008 Skal gå fint å levere den til røyking vil jeg tro, men en tlf til røykeriet kan vel avgjøre dette? Antar den er fryst rund men ble bløgget? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet May 16, 2008 Rapporter Share Skrevet May 16, 2008 Vil også tro det går bra. Fettinnholdet på septemberlaks er jo heller ikke like høyt som på nygått, så det er jo også med på å forlenge levetiden noe. Men vet ikke - har ikke spist laks som har ligget så lenge i fryseren før, men ikke langt unna - og det har smakt akkurat likt som om jeg hadde tatt den opp etter en mnd i fryseren. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Davidsen Skrevet May 16, 2008 Rapporter Share Skrevet May 16, 2008 Du er sannsynligvis på grensa, men vil tro det skal gå greit. Snus litt på den når du har tint den. Har den en utpreget sur odør, kan den benyttes til agn - som laks faktisk er genial til. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Bad2 Skrevet May 16, 2008 Rapporter Share Skrevet May 16, 2008 kan den benyttes til agn Skal bli interessant og se om Daggers har skamvett nok til å ta øyekontakt hvis det skjer. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet May 16, 2008 Rapporter Share Skrevet May 16, 2008 kan den benyttes til agn - som laks faktisk er genial til. Når du skal bruke laks til agn under f.eks kystmeite, er det da feit nygått laks som er best, eller litt mindre feit høstlaks? Her er vel kanskje oppdrettslaksen vel så god som villlaks? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet May 16, 2008 Rapporter Share Skrevet May 16, 2008 Villaks som agn.... nei da må olaksen passe bedre, feitere er den også Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Daggers Skrevet May 16, 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet May 16, 2008 OK. takker for svar. hadde ikke tenkt å tine den før levering røkeriet. Snakker med de jeg og hører hva de sier. Selv om det er september laks, så var den sølvblank og nygått. Sein elv den er fisket i for øvrig. Hvis jeg skal bruke den som agn, er det mulig å skjære av fine biter å putte inn i en vuoksi raksi, og dorge med? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Bad2 Skrevet May 16, 2008 Rapporter Share Skrevet May 16, 2008 Hvis jeg skal bruke den som agn, er det mulig å skjære av fine biter å putte inn i en vuoksi raksi, og dorge med? Tsk, tsk, tsk !!!!!!! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rønsingen Skrevet May 16, 2008 Rapporter Share Skrevet May 16, 2008 Har levert feit sjøørret i fra sogn som har ligget i ca et år til røking. Og det funket veldig bra. Den var ikke fryst hel, men rensket. Spurte de i forkant og de sa at så lenge den har vært fryst hele tiden så er det ikke noe problem, men det kunne hende at de måtte skjære vekk litt av buken (den feiteste delen). Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet May 16, 2008 Rapporter Share Skrevet May 16, 2008 Ellers holder jo fisken lenger om den glasseres også, så det vil sikkert også spille inn. Men for all del; lever fisken og la røykeriet evt ta avgjørelsen. I verste fall får du billig røykelaks i butikken! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
svenna Skrevet May 16, 2008 Rapporter Share Skrevet May 16, 2008 Hadde en liggende i 1,5 år før den havna til røking. Ble egentlig overaska at den var såpass god. Bare å levere inn den du har Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
PerH Skrevet May 17, 2008 Rapporter Share Skrevet May 17, 2008 (endret) Ellers holder jo fisken lenger om den glasseres også, så det vil sikkert også spille inn. Men for all del; lever fisken og la røykeriet evt ta avgjørelsen. I verste fall får du billig røykelaks i butikken! Yes, glasering er bra! Gjør dette med all anadrom fisk: Frys den inn i porsjonsstykker eller hel, gjerne på en plate e.l. Når den er dypfrossen, dypp den gjentatte ganger i vann så det danner seg en forseglende ishinne rundt Gjenta evt. prosessen flere ganger Pakk inn i tett plast og sug luften ut før lukking av posene Gjør du dette kan laks, ørret og røye lagres utrolig lenge. Cluet med feit fisk er nettop å hindre at luft kommer til fordi fiskefettet da vil harskne. Vi spiser alltid avkokt laks fra forrige sesong til 17 Mai-middag. Har aldri opplevd at den smaker gammelt når den har vært gjennom prosedyren ovenfor! Men Septemberlaks som er rimelig godt innpakket, vel - tror nok det kan gå bra..? Endret May 17, 2008 av PerH Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Daggers Skrevet May 17, 2008 Forfatter Rapporter Share Skrevet May 17, 2008 Prøvde å ringe røkeriet i går, men fikk ikke tak i de. Skal gi en tilbakemelding på resultatet. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
kjell1995 Skrevet June 2, 2022 Rapporter Share Skrevet June 2, 2022 Den 17.5.2008 at 11.33, Daggers skrev: Prøvde å ringe røkeriet i går, men fikk ikke tak i de. Skal gi en tilbakemelding på resultatet. Vi venter fremdeles på resultatet? 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Fiskenoob Skrevet June 2, 2022 Rapporter Share Skrevet June 2, 2022 Hahahaha!! 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.