Gå til innhold
Fiskersiden

Wobblere


Tequila
 Share

Recommended Posts

En 13-14 grams, 80 mm Perkele i en fargekombo jeg underbevisst alltid har lett etter, men ikke hatt hell med å finne. Da får man bite i det sure eplet og lage wobbleren sjøl... :rolleyes2:

eu0rxy.jpg

Der har du noe i min gate når det gjelder størrelse og vekt, ser att mange er glad i fargerike wobblere og da spesielt fargene grønn,gul,rød og det er sikkert en grunn til dette men eg sjølv er litt skeptisk men liker å bli overbevist om andre ting og liker å teste nye ting/farger. Skikkelig bra arbeid dette PerH , dette har du jobbet for og resultatet ikkje mindre en imponerende. Du har adressen som sagt vist du skulle ha en eller to som ikkje finner en boks å kvile i mens den leiter etter laks.Du bestemmer pris.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange her inne som fisker etter stor tidliglaks. Kalde elver og treg ganglaks kan av og til ta bedre på noe som vises godt i elva. Når laksen står og det går lite fisk velges ofte mer nøytrale farger, eller kombinasjoner med gull eller kobber i. Jeg fisker f. eks. ikke med wobblere som ikke har litt rødt eller oransje i seg. Om det henger igjen fra tiden man makkafisket, med rød ulltråd eller oransje/rød blekksprutstrimler. Men sånn er trua mi. Andre har det på annet vis.

Jeg har forsøkt å lage gode wobblere i sølv, kobber og gulltoner, men det er lite "smell" i disse metallic-fargene blant lett tilgjengelige, vannbaserte airbrushfarger. Derfor er man omtrent tvunget over på tynnerbasert billakk, noe jeg ikke har avtrekk og maske til foreløpig. Men det kan være at vannbasert billakk kan fønke, skal en tur til Lakkspesialisten for å se på alternativer. Har laget noen glitterwobblere akkurat nå som et slags kompromiss, så får vi se hvordan resultatet blir.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange her inne som fisker etter stor tidliglaks. Kalde elver og treg ganglaks kan av og til ta bedre på noe som vises godt i elva. Når laksen står og det går lite fisk velges ofte mer nøytrale farger, eller kombinasjoner med gull eller kobber i. Jeg fisker f. eks. ikke med wobblere som ikke har litt rødt eller oransje i seg. Om det henger igjen fra tiden man makkafisket, med rød ulltråd eller oransje/rød blekksprutstrimler. Men sånn er trua mi. Andre har det på annet vis. Jeg har forsøkt å lage gode wobblere i sølv, kobber og gulltoner, men det er lite "smell" i disse metallic-fargene blant lett tilgjengelige, vannbaserte airbrushfarger. Derfor er man omtrent tvunget over på tynnerbasert billakk, noe jeg ikke har avtrekk og maske til foreløpig. Men det kan være at vannbasert billakk kan fønke, skal en tur til Lakkspesialisten for å se på alternativer. Har laget noen glitterwobblere akkurat nå som et slags kompromiss, så får vi se hvordan resultatet blir.

Med det arbeidet/resultatet du har fått her på dine egen produserte så tenker eg att om du fortsetter så får du til akkurat det du ønsker om en stund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Veldig fine wobblere igjen, men har et lite spørsmål. Jeg har begynt og lage noen selv også, ikke i samme gate som dere da, opp dit kommer jeg vel ikke...

Har brukt akrylmaling for å male selve mønsteret også toppet med epoxy. Så i dag når jeg skulle lakke de med epoxy fant jeg ut at den hadde krystalisert seg, ikke vet jeg hva grunnen var men. Da må jeg kjøpe noe annet, har dere noen tips om hvordan type jeg kan bruke for at det skal holde forhåpentligvis til et par gjeddetenner. Legger ved et bilde av en wobbler som bare mangler litt rødt også skje og lakk da. 76C76948-orig.jpg

Endret av kjernsmoing
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Oppsan. Har ikke prøvd epoxy, vet flere bruker C&W Lure Epoxy som top-coat. Den siger og tørker seeeeint, så da må du lage deg en roterende tørker hvis det skal bli jevnt. Kanskje Biltema har noe to-komponent epoxy som tørker hurtig, det har jeg ikke prøvd. Men jeg har prøvd det meste av gulvlakk som selges i Norge, men erfaringene er at det holder ikke. Du kan kjøre kroken gjennom det aller meste. Den hardeste av de "ordinære" klarlakkene var vel en emaljelakk, men den hadde en tendens til å skalle av hvis wobbleren ble mye brukt eller fikk seg en trøkk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Satt epoxyen på badegulvet og da løsnet mye av krystallene seg opp.. Litt tid til der så burde det vel kanskje funke

Har du ikke roterende tørker legger du bare på et tynt lag og lar den tørke hengende. På neste lag henger du den andre vei osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei til alle wobbleres fanatikere :)

Jeg har bare lyst for å vise dere hva lager vi i Serbia.

De beste produsenter har ikke firmaet og netside :( , de håndlager wobblere hjeme.

Dere kan se nesten alle på facebook profile "Serbian hand made lures"

http://www.facebook....100001352665991

For eksempler:

Krundza

krundzazafor.jpg

Goran

goranzafor.jpg

Zvonko

zvonkozafor.jpg

Pota

potazafor.jpg

MM Lures

MMlureszafor.jpg

Dusko Elezovic

DuskoElezoviczafor.jpg

Antax

Antaxzafor.jpg

Monarch lures- hand made ,

DSC07980.jpg

http://www.monarch-l...com/vobleri.htm

Goldy

http://www.goldylures.com/products.php

goldyzafor.jpg

VB Wobblers

http://www.vbvobleri.com/en/

vbzafor.jpg

og mye mye mer

vil fortsette......

MVH

P.S. Jeg selger ikke!

Hei

Disse goldywobblerene www.goldylures og spesielt "Fighter" kan jeg anbefale med god samvittighet.

De fisker utrolig bra ørret. Jeg mener de utklasserer (hvis det er måten å si det på...) mange av rappala sine modeller.

Disse dere absolut prøve.

Men så var det å få tak i de i Norge som er et problem. Vet noen av dere hvem som måtte selge de her til lands?

Jeg kjøper de i en nettbutikk fra tyskland. (Poste Restante til Strømstad selvfølgelig!!!) Ikke la de S#¤$#a i tollvestet tjene på min hobby!!!

KIM

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Leker meg litt med klassiske laksefarger...

Nærbilde av den første i serien:

2e1de37.jpg

Så har hele familien fått øyne og kan endelig se sin skaper:

n6yyps.jpg

skulle eg velge farge og strl sjølv ut fra det eg hadde ønsket meg så er den nederste nesten heilt lik og den grønne en god nr 2. Flott arbeid og bare å ta av seg hatten :bow:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har enda et problem med den hærsens epoxyn som jeg tenkte kanskje noen kunne svare på.

Jeg hadde jo da påført et strøk med epoxy på de 8 wobblerne også lot jeg det tørke og alle var fornøyde. Det andre og siste strøket ble smurt på som det forrige og alt var bra.... Helt til dagen etterpå, epoxyen var da helt hard, men de lukta fortsatt fryktelig epoxy. Lot de stå et par dager til i håp om at noe kom til å endre seg, men det gjorde det ikke. Etterhvert har epoxyen også begynt å bli litt hvit så det tvilsomme mønsteret på wobblerne ble enda mer tvilsomt. får vel ikke fisk på wobblere med epoxystank. Surt at alt går i dass med noe man har brukt så mye tid på.

Blandingsforholdene var samme som forrige gang. Hva er feilen, eller hva kan ha gått galt? Hvis mer informasjon trengs for å løse gåten skal ikke det være det som er problemet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Lite tid til å lage wobblere nå, dessverre. Pusser opp i mitt gamle - og mitt nye hus. Dog litt tid til meditasjon med kniv og sandpapir.

Noen Perkele 65 og 75 mm'ere:

3580y88.jpg

Svære, hardtsparkende dyr (90-100 mm) for tidliglaks på kald elv:

1468af.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Om du kan avse en slik som den øverste på det øverste bildet, i 80-90mm så kan jeg love deg at den skal få henge bak båten i Gaula i åpningsuka.

Hint-hint-hint.....................

Trenger bare å låne den. Du får den tilbake når du kommer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Vær forsiktig med å klikke på bilder fra produsenten i Russland - tror ikke jeg klikket en gang i går på bildet som lå ute og havnet på en side som ikke handlet om fiske :shifty:

Ser at admin gjengen var raske og fikk den fjernet etter at jeg rapporterte den (så det funket).

Men som sagt vær forsiktig.....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.