Luscus Skrevet September 12, 2008 Rapporter Share Skrevet September 12, 2008 Hei Lurer på om noen har noen gode oppskrifter på bruk av lange og brosme ? bruker selv å salte og trekke langen men blir litt lei dette i lengden. Finnes det andre og spennende alternativer? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ThorEH Skrevet September 12, 2008 Rapporter Share Skrevet September 12, 2008 Lange - Fileteres, veltes i en blanding av mel, salt, pepper og cayennepepper (mer en man vil tro) og stekes. Til dette serverer man poteter (evt ris), gulrøtter og Bretagne kyllingsaus ! SNADDER ! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Davidsen Skrevet September 12, 2008 Rapporter Share Skrevet September 12, 2008 Lange er en utmerket fisk å steke. Hadde blålange i dag - minst like god, om ikke hakket bedre. Brosme spiser jeg ICKE! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Trond Skrevet September 12, 2008 Rapporter Share Skrevet September 12, 2008 Brosme spiser jeg ICKE! Hvorfor? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ThorEH Skrevet September 12, 2008 Rapporter Share Skrevet September 12, 2008 Fordi han er en dust - brosme er GØTT ! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Helge S Skrevet September 12, 2008 Rapporter Share Skrevet September 12, 2008 Brosme er enda bedre enn lange men den må tilberedes riktig. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Svendinfiskervenn Skrevet September 12, 2008 Rapporter Share Skrevet September 12, 2008 Brosme er godt, men er ikke like godt som lange. Keep it simple: Elt filleten i et sammensurium av mel, pepper og salt. Steik. Spis med potet og smelta smør. (Kok grønnsaker til dersom du begynner å lide av mangelsykdom e.l.) Edit: Hvordan kan brosme tilberedes til å bli bedre enn lange? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gjest StadJon Skrevet September 12, 2008 Rapporter Share Skrevet September 12, 2008 Syns det er passende å slå et slag for det som Even og Helge serverte en kveld på Vestlandstreffet i år: Filêt av nyfisket lange gnidd inn med havsalt, grillet på rist og spist uten slikt fjolleri som kniv og gaffel. DET var ramsalt snadder, det! Med et par iskald pils så kunne det ikke bli feil. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Helge S Skrevet September 12, 2008 Rapporter Share Skrevet September 12, 2008 Syns det er passende å slå et slag for det som Even og Helge serverte en kveld på Vestlandstreffet i år: Filêt av nyfisket lange gnidd inn med havsalt, grillet på rist og spist uten slikt fjolleri som kniv og gaffel. DET var ramsalt snadder, det! Med et par iskald pils så kunne det ikke bli feil. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
knutis Skrevet September 12, 2008 Rapporter Share Skrevet September 12, 2008 Har brukt både lettsalta brosme og lange i ei fiskegryte sterkt inspirert av bacalao. Har rett og slett bytta ut klippfisken med lange/brosme. Snadder! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ovejan Skrevet September 12, 2008 Rapporter Share Skrevet September 12, 2008 Jeg syns ikke det er så stor forskjell på Brosme og Lange i selve smaken, men kjøttkonsistensen er jo forskjellig, Brosmen er "grovere". Begge skal saltsprenges over natten etter min gane, servert med GODE poteter, grønnsaker, stekeflesk og smeltet smør. Jam,jam. (Kona skal alltid ha erterstuing til) eller så er jo godfisk.no en grei plass for de som vil prøve. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
LasseB Skrevet September 12, 2008 Rapporter Share Skrevet September 12, 2008 Syns det er passende å slå et slag for det som Even og Helge serverte en kveld på Vestlandstreffet i år: Filêt av nyfisket lange gnidd inn med havsalt, grillet på rist og spist uten slikt fjolleri som kniv og gaffel. DET var ramsalt snadder, det! Med et par iskald pils så kunne det ikke bli feil. Støtter denne fullt ut, Jon. Det var skjiiiiitgodt! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mr Big fish :) Skrevet September 13, 2008 Rapporter Share Skrevet September 13, 2008 Hei Lurer på om noen har noen gode oppskrifter på bruk av lange og brosme ? bruker selv å salte og trekke langen men blir litt lei dette i lengden. Finnes det andre og spennende alternativer? Ligger bilder å oppskrifter på gode middager av både lange å brosme i oppskriftstråden. Meget godt. Skal prøve å finne den igjen. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Martin Lopez Skrevet September 13, 2008 Rapporter Share Skrevet September 13, 2008 (endret) Foruten fiskemetoder,redskap og kvinnfolk , liker jeg også å eksperimentere med mat laget med fisk. En metode som er lite kjent her til lands og som vist stammer fra fiskerlandsbyer i SørAmerika er å syrekoke fisken. Etter å ha prøvd det, har metoden fast plass hjemme hos meg eller om bord i båten.. Om man tar til side smak og behag i forhold til fisken man ønsker å bruke ( jeg syns at brosme fra Sørlandet er noe av det beste man kan ha på bordet, hovedsakelig begrunnet at skalldyr er hovedføde og i vår landsdel smaker brosma betydelig bedre en i andre landsdel jeg har prøvd) SYREKOKT FISK Fileter fisken og del filetene i små terninger ( 3x3 cm er passe) Bruk deretter følgende: Fersk chili ( som hakkes ) Spiss kummin ( kryder som bør brukes mer til fisk) 1 fedd hvittløkk ( som hakkes) Pepper Havsalt 2 lime per 500 gr. file Bland alle ingrediensene med saften av lime og ha fisketerninger oppi en tett plastpose eller boks. La det virke i ca. 2 timer. Syren fra lime er hovedårsaken til å gjøre fisken klar til å nyttes. Ta ut terninger fra posen etter gitt tid og legg denne på en seng av finhakket nykål-sukkererter-løk-paprika og revet ost. Gi herligheten ett bad med olivenolje-balsamico eddik- grov havsalt og pepper. Prøv og bli overrasket. Konsistensen på fisken blir nesten som hummer. OBS: Grillet eller stekt brosmefile smaker myyye bedre tilberedet med skinnet på , da fettlaget er med på å gi smak. Fjern skinnet når den er klar eller lar være å spise denne. Endret September 14, 2008 av Xplorer1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
mao Skrevet September 13, 2008 Rapporter Share Skrevet September 13, 2008 Nam-Nam Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
PerH Skrevet September 13, 2008 Rapporter Share Skrevet September 13, 2008 Salt lange til Bacalao - nydelig! Men for den som er keen på å eksperimentere med Kaustisk Soda og slikt, tør jeg påstå at tørket lange som deretter er lutet og vannet (jepp: lutefisk) er noe av det beste du kan bruke denne fisken til. Hvorfor torsk foretrekkes er for meg en gåte, den litt store langa gir kjøttfulle, faste stykker og er bedre - nemlig! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Martin Lopez Skrevet September 14, 2008 Rapporter Share Skrevet September 14, 2008 Nam-Nam Ett bilde sier mer en tusen ord. Nydelig ( tror mange ble sultne nå ) Salt lange til Bacalao - nydelig! Men for den som er keen på å eksperimentere med Kaustisk Soda og slikt, tør jeg påstå at tørket lange som deretter er lutet og vannet (jepp: lutefisk) er noe av det beste du kan bruke denne fisken til. Hvorfor torsk foretrekkes er for meg en gåte, den litt store langa gir kjøttfulle, faste stykker og er bedre - nemlig! Spennende. Er det noen som sitter med oppskriften med å lute fisk selv ? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mr Big fish :) Skrevet September 14, 2008 Rapporter Share Skrevet September 14, 2008 (endret) Hei Lurer på om noen har noen gode oppskrifter på bruk av lange og brosme ? bruker selv å salte og trekke langen men blir litt lei dette i lengden. Finnes det andre og spennende alternativer? Panert Borsme/lange Purre i biter. Gulrot i tynne staver. Rødløk i båter. Kålrot i tynne staver. Evt andre grønnsaker kan også brukes. Fres dette kjapt i god olje, krydre med salt, pepper, cayennepepper og litt sitronpepper. Ha grønnsakene i en ildfast form. Fileter fisken. Pisk egg, krydret med sitronpepper, salt og pepper. Vend filetene i eggeblandingen, deretter i griljermel som er blandet med havsalt/grovt salt. Stek filetene gyldne, og legg de oppå grønnsakene. Stek i ovnen ca 10-15 minutter på 220 grader. Serveres med poteter. Velbekomme. Endret September 14, 2008 av Mr Big fish :) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Bad2 Skrevet September 14, 2008 Rapporter Share Skrevet September 14, 2008 Men for den som er keen på å eksperimentere med Kaustisk Soda og slikt, tør jeg påstå at tørket lange som deretter er lutet og vannet (jepp: lutefisk) er noe av det beste du kan bruke denne fisken til. Hvorfor torsk foretrekkes er for meg en gåte, den litt store langa gir kjøttfulle, faste stykker og er bedre - nemlig! Dette medfører absolutt riktighet. Er det noen som sitter med oppskriften med å lute fisk selv ? Har aldri tørt helt å prøve selv. Men spør du meg så ser det viktigste og skylle den vel og lenge etter det kaustiske badet. Gjennomstrømmende vann i flere dager. Ikke bare la den ligge i vann. (Det var alt jeg kunne hjelpe til med ) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Smått er godt nok Skrevet September 18, 2008 Rapporter Share Skrevet September 18, 2008 Stek fileten som en biff, salte og pepre, spis med hjemmelaget potetmos med masse smør og fløte, og brunet smør med litt sitronsaft. Ertepure er bra til. Bare grønne erter raskt kokt og kjørt med stavmikser med litt smør/kokevann. Jeg ville satset på rødvin! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
AreBare Skrevet April 7, 2011 Rapporter Share Skrevet April 7, 2011 Her bumper jeg en gammel tråd gitt. Har med lange/brosme å gjøre da. Når vi er på vestlandet pleier vi å kjøpe saltet brosme som vi trekker i gryta. Dette smaker aldeles fortreffelig sammen med kokte poteter, smeltet smør og kålrotstuing. Problemer er dog at jeg ikke får tak i dette på det glade sørland. Noen som har erfaring med å salte fisk selv? Kunne trengt noen råd. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Oddgeir Skrevet April 7, 2011 Rapporter Share Skrevet April 7, 2011 Du tar bare fisk og tilsetter salt eller evnt saltlake. Noen mengder kan jeg ikke gi deg, men prøv deg frem. Blir det for slat vanner du bare litt ut. Både på restauranten og hjemme salter jeg gen del fisk, men har ingen mål på noe som helst. Lar det bare stå til og det blir alltid bra. Bare prøv litt og så får du feelingen på det. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Dr.Nub Skrevet April 8, 2011 Rapporter Share Skrevet April 8, 2011 Hvor lenge skal den ligge i salt da? Skjønner at du ikke har mål, men drysser du salt på eller dekker hele fisken med salt? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
AreBare Skrevet April 8, 2011 Rapporter Share Skrevet April 8, 2011 Hadde vært kjekt å vite hvor lenge den skulle ligge ja Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.