Gå til innhold
Fiskersiden

Oss sportsfiskere imellom


Martin Lopez
 Share

Recommended Posts

Jeg sitter og grubler på hva jeg skal starte eller fortsette med, i hvilket felt eller gren av sportsfiske jeg skal prioritere. Med ett par 100 nye konsepter på bordet som dekker det meste av sportsfiske, fra havfiske til fluefiske og så vidt via isfiske, sitter jeg og grubbler om vi egentlig trenger det .

Savner noe nytt hva angår kystmeite.

Lyspluggene er geniale,men hva med det som trengs for å få kastet dimset på sjøen? Søkket.

Jeg prøvde corda sine karpesøkker i saltvann,de fungerte utmerket ved normal dybde.

Ved større dyp bruker jeg grippa søkke,men så stopper det opp hva angår nytenkning.

Jeg er helt i startgropa hva angår og tilføre søkket farge,så noe prøving og feiling må til.

Signal gul pulverlakk.

71755_s.jpg

Dette er de 3typene søkker jeg bruker for å til dels kunne få strammet opp snøret.

71756_s.jpg

Savner noe nytt på dette området.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Savner noe nytt hva angår kystmeite.

Lyspluggene er geniale,men hva med det som trengs for å få kastet dimset på sjøen? Søkket.

Jeg prøvde corda sine karpesøkker i saltvann,de fungerte utmerket ved normal dybde.

Ved større dyp bruker jeg grippa søkke,men så stopper det opp hva angår nytenkning.

Jeg er helt i startgropa hva angår og tilføre søkket farge,så noe prøving og feiling må til.

Signal gul pulverlakk.

71755_s.jpg

Dette er de 3typene søkker jeg bruker for å til dels kunne få strammet opp snøret.

71756_s.jpg

Savner noe nytt på dette området.

Den er grei Tryta, men jeg greier ikke å få med meg hva problemet er: Kasting eller at man ikke får til tilstrekkelig forankring ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forankring,samt at glorete søkker muligens kan være til hjelp for å tiltrekke seg forskjellige fiskeslag.

Når det gjelder karpefiske er det stikk motsatt. grønne og brune søkker.

Da regner jeg med at du mener forankring på bløtt bunn? Om så, er det raskeste svar jeg kan komme på , å konstruere søkke med base i de typiske "plogganker" vi bruker til havfiske. Disse er perfekte til formålet.

Ta en titt på disse ankere og tilpass konstruksjonen til det type fiske du skal eller trenger. Prøvd deg 1. med en prototype i stål eller aluminium og knekk alle nøttene du kommer til å treffe under utprøving.Husk at du kommer sansynligvis til å slite med å få løs "ankersøkken" og derfor bør du se på hvordan original ploggankeret funker med 2 fester- 1 som brukes fast i den tyngste enden og en som løsner og du får bunnnapp for så å snu selve tyngde mot innsveivningsretnningen.

En slik konstruksjon får det til også at "søkken" trekker seg ut i fra kysten, slik som Espen også ønsket.

Når det gjelder fargen på søkke til kystmeite vet jeg faktisk ikke om det er nødvendig å bruke energi på selve søkke. Til dyphavfiske fungerer selvlysende coating uten tvil og det fører til økt fangst. Til kystfiske hadde jeg benyttet meg av slike saker som for eks. Krysperl1 som attraktor og montert i selve løkka.

img_2418.jpg

Endret av Xplorer1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenkte at det må vel være en splitring som mangler, og ja, det var det :angry2:

Veldig grei / enkel hempe dette, spesielt til skifte av pilker.

Ja, skifte av pilker-søkker er en av bruksområdet, men den funker ypperlig til rask bytte av kroker på pilken også. Opprinnelig er konstruksjonen en biprodukt av den nye "gummimarken " jeg snart setter i produksjon og der det skal være lett å bytte krok ( misliker faste kroker for når disse er utslitte må som regel produktet kastes)

Låse konseptet passer også ypperlig i endene av boom til slep, både mot søkke og mot slepet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mener du å bytte ut splittringen med denne hempa..?? i grunn en bra ide' ;)

Det stemmer. I 1. omgang blir denne produsert til lett>>grov havfiske, men allerede nå jobber jeg med lettere utgaver til sluker og pimpel, både som hurtiglås og som ring erstater. Ringhempen er faktisk utrolig sikker og sterk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 6 months later...

Behov er det som skaper de mest nødvendige produkter og som før skrevet , er det mulig andre rundt om i verden knekker nøtter som mange sporstfiskere slitter med "ut i feltet".

Men igjen, behov for en løsning får det til at flere går løs for å gjøre noe med saken og jo flere mennesker vi er i verden , desto større er sjansen for at flere kommer med samme løsningen eller produkt. Det har vi utallige eksempler på og det er noe jeg treffer ofte på jobben i forbindelse med å hjelpe oppfinnere som skal videre med den "unike "ideen sin.

Målet for meg som konstruktør har bla. vært at redskapen skal være enkelt å produsere, holdbar lett å forstå-bruke og så pass rimelig i handelen at enhver kan ha disse klare til bruk når den trengs.

Ringhempen nevnt i postene over kommer sannsynligvis på markedet markedsført av en allerede ledende aktør på markedet og gutter .... den virker og anses som den sikreste hempen på markedet, noe også praktiske tester har bevist. Made in Norway- selvfølgeligsmile.gif

Er det flere nøtter eller behov- kom med det om du tør....

Endret av Xplorer1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har du noe som har ligget lenge i skuffen og trenger nye øyne?

Prøv oss om du tør..... happy.gif

? Med fare for å misforstå svaret eller for å bli misforståt selv ( har skjedd uheldigvis før) kan du formulere deg mer konkrett ? ...om du tørsmile.gif

Endret av Xplorer1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

? Med fare for å misforstå svaret eller for å bli misforståt selv ( har skjedd uheldigvis før) kan du formulere deg mer konkrett ?

Jeg tror han lurer på om du har noen gamle (ugjennomførte) prosjekter liggende som kan ha godt av en "second opinion". Nye øyne og slikt :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg tror han lurer på om du har noen gamle (ugjennomførte) prosjekter liggende som kan ha godt av en "second opinion". Nye øyne og slikt smile.gif

Kommunikasjon er aldri lett.. om det er i så fall slik, nei, da hadde jeg konkrett bedt om det, noe jeg faktisk gjør ofte i nærmiljøet og for at produktene når så mange som mulig. Har faktisk en gruppe med sportsfiskere rundt om ( ikke bare Norge) som får annleddningen til å teste en god del nye ting før disse lanseres eller settes i produksjon.Om jeg ikke hadde involvert andre, hadde alt blitt for firkantet og ensarted.

Mange ganger og i ettertid hender det at redskap må også oppgraderes eller revideres for sluttbrukerens beste.

Min sak er mer rettet mot ting som irriterer oss når vi fisker og "skulle har hatt". Det er også mange derute som sitter med ideer de selv ikke greie å gjennomføre eller vet hvilken vei man skal ta for å gå videre.

75% av min arbeidstid består faktisk av produktutvikling for industri og operer ofte som fagkonsulent for både Sintef , IN, SVO og grundere med ideer

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp!

Som jeg svarer i forrige post, er dette ikke tilfelle Potemkin, men setter pris på tanken og takker for interessen allikevel smile.gif . Kan hende jeg burde gjøre det oftere . Konstruktiv kritikk og tilbakemeldinger på allerede markedsførte produkter ( ikke bare de jeg fører selv, men også de som jeg har utviklet og føres av andre ) setter jeg alltid pris på. Det er vannskelig for en produsent å rette på noe om det kreves og om produsenten ikke får tilbakemelding.

Marc :

Jeg greier ikke å svare PM til deg , så det du lurte på kan jeg godt svare her i forumet .

Dragon Fly

Tanken med denne lille "jerk" var å imitere øyenstikker larver som man kunne kaste med lett & ultralett spinn, da de fleste vann jeg fisket i ga en god del store ørret som hadde larven som favoritt føde til tiders. Da var det så å si umulig å få fisken på noe annet en imitasjon av disse ( brukte da store wolly bugger montert på dobb og 5 meters fortom etter og med god resultat)

Etter å ha løftet noen steiner der jeg fant ganske store larver bestemte jeg meg for å lage imitasjoner av disse ( hadde bra erfaring med imitasjon av disse til isfiske som store mormyskaer og balanse, om noen av dere husker den store isfiske serien jeg hadde fra 80 årene) . Målet var at imitasjonen hadde samme siluet som originalen , dog med mer tirrende gange og som skilte seg blandt 100 av andre i vannet. Lett nok til å sveve og tung nok til at det var mulig å kaste med lett utstyr som en slags "flue" til spinnfiskeren. Veien til målet var lang, viste seg.

Til slutt og etter mye testing og feiling falt valget på rett ballast og en plasttype med bærende luftbobler i støpen( luften vil få larven til å flytte opp mens ballasten vil presse denne ned til bunns, noe som igjen skaper en god del turbulens og dens gange når man sveiver) . Det var faktisk ikke lett å gi tilfredstillende gange med påmontert treble ( som "markedet" krevde) og uten dykkeskje (mitt mål). Klarte det til slutt og 1. gang jeg prøvde praktiske tester "ut i feltet" ble jeg overbevist og Dragon Fly er blitt en del av utstyret jeg har i fiskevesken i ettertid , både til fersk og kystfiske.

Egenskapene til min original konstruksjon er:

  • Lange kast til tros for vekten og størrelsen ( maks 0,18 sene)
  • Svevende horisontal synking fra side over eget akse
  • Konstant og tirrende gange med vingekassen opp. Unngå svivel med hempe og bind rett på ringen.
  • Alle har samme gange
  • Ypperlig krokings egenskaper
  • Fisker dritt bra !

Ved innsveivning bruker jeg til tiders "fingern foran spole metode" der jeg la fingeren komme i veien for sena mens jeg sveiver, noe som igjen gir ujevn hopp fra side til side (kan brukes til de fleste sluker også)

Som kjent er konseptet kjøpt av Sølvkroken , produseres og markedsføres av samme firma. Mine egne lager jeg selvsmile.gif

Endret av Xplorer1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fluefiskere kan fortelle mer om hvordan øyenstikkerlarven svømmer.

Så når man fisker med imitasjoner er det greit å hente mest mulig info om det man fisker med. smile.gif

?? Til orientering og uten at svaret tas arrogant : Pleier å gjøre hjemmeleksa mi og legger til at en imitasjon skal oppfattes slik at fisken legger merke til denne og ikke de 100 vis som befinner seg i vannet, som allerede fra naturens side er kamuflert og beveger seg i dens biotopp nettop for å ikke bli oppdaget av fisken.

Ellers binder jeg fluer, fisker også med flue og dykker veldig ofte nettop for å være så dyktig predator som mulig og iakta det som skjer der nede.

Så , please ..... smile.gif vær grei og kom med innlegg flere kan ha nytte av

Endret av Xplorer1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...

Er denne ringhempen noe som faktisk er å få tak i disse dager ?

Nei, da overtakkelses formaliteter ikke er i boks ennå. Jeg lager fortsatt mine egne og om det tar for lang tid med overtakkelse, er det mulig at vi satser selv på produksjon og salg hos oss. Da blir det dessverre andre priser en ved maseproduksjon.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 months later...

Er angrepet av noen sinte virus, men orker ikke å sitte stille. Derfor roter jeg i boksen med tidligere konsepter som jeg fant på de dagene jeg fikk "mentale orgasmer" .Det er alltid sunt å se seg tilbake en gang iblandt ( det er som å se i sladre speilet når man kjører bil)

Her er det noe jeg faktisk fikk bruk for ofte og aldri sviktet, men.. kan dere gjette hva det er ?

IMG_3963.JPG

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.