Kjetil L

Påspoling av sene

Recommended Posts

Kjetil L    0

Har planer om å spole på 500 meter med Fireline på havfiskesnella mi. Hvordan kan jeg gjøre dette selv hjemme?? Hva slags knute bør jeg bruke rundt spolen? Bør jeg ha dobbelsidig tape rundt spolen, superlim på knuten??

Hvordan kan jeg få spolt den på stramt?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Espen Ørud    119

Det beste er om du får en til å hjelpe deg, både til å bremse spolen såpass hardt at du ikke kan klemme inn snøret etterpå. Han kan da også hjelpe til å styre (regner med det er uten snørefører), slik at det legges opp jevnt. Et par viktige ting: Enten en god del runder tape rundt spolen eller en del meter med mono innerst. Grunnen til dette er at Fireline er såpass glatt at du kan risikere at den sklir rundt på spolen ved hard belastning. Innerst mot spolen bruker jeg da vanlig spoleknute på monoen - får du bruk for den knuten neon gang er det antakelig for sent å redde fisken allerede!! Jeg bruker dobbel Uniknute for så å skjøte monoen med firelinen. Pass på å bruk flere runder på firelinedelen av knuten (7-8 +). Kompisen som skal bremse kan godt ha på seg hansker, for det er mulig han blir varm på fingrene av å bremse!! OG lykke til, det vil ta litt tid... det går ikke på så mye pr runde til å begynne med.... Var faktisk i går og spolte opp en havfiskesnelle med 1068m av Leidlands multiline i går - snek meg til å låne spolemaskinene i en butikk og anbefaler deg det om du har mulighet....

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Magne sk    0

Hvis du har mulighet for å kaste spolen på sjøen for så å spole inn multisnøret på snella samtidig som du går med båten er det en grei metode. Hvis du ikke ønsker å kvitte deg med tomspolen på den måten så går det bra å feste en svivel i enden av snøret for så å sleppe ut bak båten.

Har gjort dette med 750 m snøre og da bør det ikke vere båter på kryssende kurs da snøret er helt oppe i sjøoverflaten.

Hvis du spoler på hjemme kan du legge multisnørespolen i vann en stund før du spoler på snellen. Vått snøre legger seg mye bedre på snellen en et knusktørt.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kjetil L    0

Ja, muligheten til å bruke spolemasking er delvis tilstede. Kan ta turen til Helge R. Myhre....men de har ikke akkurat gunstige åpningstider for en som jobber overtid titt og ofte.

Spoler på litt monosen først, så får samboeren finne frem hanskene!! Så får vi sveive oss gjennom England-Frankrike!!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Kjetil L    0

Sena er påspolt. Hadde mono sen i bunn og brukte uniknuten til å sjøte med.

Med god hjelp av dama, gikk det relativt raskt. Hele andre omgang ( England-Frankriket ) pluss tilleggstid!

Du kan sette en "hengelås" på denne posten nå espen. ( Ihvertfall for mitt vedkommende! )

PS. Takk for gode tips!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå