Gå til innhold
Fiskersiden

Balansepilker til bruk på sjøisen


Gjest BanJon
 Share

Recommended Posts

På østlandet har jeg fått bra med fiske på de mindre hakuma balansene (40 g?) når det har vært tregt fiske. De vobler og jobber ganske bra med ei lita makrell fille i halekroken. Ikke har de noen hale som går til h.. heller. Ned til rundt 10 m funker de største gummibalansene fra storm til tider også ganske bra. Synd at det er litt vel lette og ikke tåler mer enn et par makrell og en torsk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har kjøpt inn disse hakuma balansene etter å ha mista 5 fisk i går på rapala/asseri/ove's balanse som alle er like o forbindelse med krok str. Da jeg ville ha noe som jeg synes ser skikkelig ut angående krokstr var dette de jeg fant. Liker at det er 2 treble kroker med splittring i steden for enkel forran bak + liten treble under i dårlig patent..

http://www.fisketid.no/hakuma-balansepilk-blaa-solv-glitter-p-2516.html

http://www.fisketid.no/hakuma-balansepilk-brisling-holo-p-2519.html

http://www.fisketid.no/hakuma-balansepilk-p-2521.html

http://www.fisketid.no/hakuma-balansepilk-solv-glitter-p-2518.html

http://www.fisketid.no/hakuma-balansepilk-sort-solv-glitter-p-2517.html

Så blir spennende å se neste helg om de leverer

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hakumagreiene er vel i beste fall "balansepilk" i denne sammenhengen. Klassiske balansepilker som Rapala, Nils Master, Karimax etc har en livlig gange takket være nettopp plasthalen, mens Hakumasakene ikke kan sammenliknes når det gjelder gangen. De hopper mer opp og ned enn å skyte ut til sidene. Torsken sier nok neppe nei takk, men til mer aktive og kjappe jegere som sei og lyr har det vist seg at balanser med plasthale er temmelig overlegent. Det er bare å legge seg ned på isen og se hvordan de beveger seg. Når det er sagt har jeg videreformidlet problemet med plasthalene på Strike Pro sine balanser. De store 12 cm lange til Nils Master er vanskelige å få tak i, og Rapalas 9 og 11 cm har jeg kun sett i svenske butikker de siste årene. Jeg tror aldri 11 cm har vært solgt her hjemme i det hele tatt. Om Strike Pro sine blir utstyrt med haler av en bedre (mindre sprø) kvalitet er de største knallfine på sjøisen. Når det gjelder øvrig utstyr er det utrolig hvor bra kontroll man har med ei trefots stikke, en liten åpen haspel, braid på rundt 0.15 og en meter FC i 0.30, men jeg også brukt vanlig mono til dette. Nå har det blitt tatt sei på nesten ti kilo under kikkefiske i Barteland i vinter, og med riktig justert brems er det utrolig hvor stor fisk man kan lande på relativt lett utstyr.

Endret av cb
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 years later...

Bumper denne gaaamle tråden!

Er det noen som kan huske å ha sett en balansepilk som heter Shuttle? Fra Oves sportsfiske - ringte dem i går men den sluttet de å selge for snart 10 år siden.....

Store fordelen med denne er at styrefinnen er i metall - og så veier den 37g. Hvis noen veit hvordan man kan få tak i den, eller noen som er villig til å selge hadde jeg blitt veldig happy!

Hvis det finnes andre tunge balanser met metallfinne så tar jeg gjerne imot tips på det også :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.