Oz Skrevet March 9, 2009 Rapporter Share Skrevet March 9, 2009 Skal ovnsbake en kilosørret og trenger noen tips. Hva bør jeg putte inni? Hvilken temp? Hvor lenge? hvilket tilbehør? Tips, tips, tips Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet March 9, 2009 Rapporter Share Skrevet March 9, 2009 (endret) Dette er hva jeg synes er snop da: Fyll fisken med fersk dill, grovt havsalt, sort pepper og limebåter. La den stå i ovnen i 30min på 175grader, eller til kjøttet slipper bena. Du kan også legge litt grovhakket vårløk inni. Enkelt og greit? Endret March 9, 2009 av Rage Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ford prefect Skrevet March 9, 2009 Rapporter Share Skrevet March 9, 2009 (endret) Legg filetene i alufolie med skinnsiden ned. Oppå har du salt, pepper\sitronpepper, laubærblad ( ca. 1 1\2 blad i småbiter per filet) og Kviteseid smør i små klumper, omtrent 1 ss per filet. Lukk godt igjen. Stekes midt i ovnen i 15min på 180c Server med mandelpotet (evt. Kerrs Pink), agurksalat og rømme. Mmmmmmmm!!!! Endret March 9, 2009 av ford prefect Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
permagnar Skrevet March 9, 2009 Rapporter Share Skrevet March 9, 2009 (endret) Salt, pepper, krepsehaler, sitronskiver, gressløk, finhakket purre og litt finhakket chili hvis du vil ha en ekstra spiss på smaken ca 200 grader i en 15 min bør vel holde til en kilosfisk. Endret March 9, 2009 av permagnar Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Triturus Skrevet March 9, 2009 Rapporter Share Skrevet March 9, 2009 15 minutter? Min erfaring er at kilosfisk trenger nærmere en halvtime, eller mer, avhengig av ovnen. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet March 9, 2009 Rapporter Share Skrevet March 9, 2009 15 minutter? Min erfaring er at kilosfisk trenger nærmere en halvtime, eller mer, avhengig av ovnen. Stussa litt selv på det, med mindre de liker å spise delvis sushi da. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ford prefect Skrevet March 9, 2009 Rapporter Share Skrevet March 9, 2009 Og mannfolk flest liker å overkoke fisk på samme måte som kotelettene skal være svarte Om man fileterer en kilos ørret og baker den i folie med smør trenger den ikke mer enn 15 min! Hel fisk er noe annet.. Prøv og bli positivt overrasket Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet March 9, 2009 Rapporter Share Skrevet March 9, 2009 Og mannfolk flest liker å overkoke fisk på samme måte som kotelettene skal være svarte Om man fileterer en kilos ørret og baker den i folie med smør trenger den ikke mer enn 15 min! Hel fisk er noe annet.. Prøv og bli positivt overrasket Med fileter er saken en annen. Tenkte hel fisk her nå, det gjorde nok Trittus også. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet March 9, 2009 Rapporter Share Skrevet March 9, 2009 Kjøp biff. Dette er perfekt agnsize Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Karl Inge S Skrevet March 9, 2009 Rapporter Share Skrevet March 9, 2009 Ca 30min på kilosfisk hel, ca 20min på filet ville jeg sagt Kan legge til at: Løkbåter Sitronbåter Eplebåter Er blant noen av båtene som kan heve ovnsbakt fisk et ekstra hakk Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ford prefect Skrevet March 9, 2009 Rapporter Share Skrevet March 9, 2009 Fileter fra kilosfisk trenger ikke mer enn 12min, mens fileter fra 2kg's fisk trenger 15-18min. Da er vi enige! Har prøvd endel med chili, lime, vårløk etc., men kommet frem til at den gamle "norske" med laubærblad og godt smør er best Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Oz Skrevet March 9, 2009 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 9, 2009 Jeg tenkte å ovnsbake fisken hel Så da tipper jeg vi sier nærmere halvtimen da. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet March 9, 2009 Rapporter Share Skrevet March 9, 2009 ikke glem litt seterrømme i buken. Det gjør underverk Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
link Skrevet March 9, 2009 Rapporter Share Skrevet March 9, 2009 (endret) Ca 30min på kilosfisk hel, ca 20min på filet ville jeg sagt Kan legge til at: Løkbåter Sitronbåter Eplebåter Er blant noen av båtene som kan heve ovnsbakt fisk et ekstra hakk Dropp løk og sitron . Apelsin er tingen ellers funker faktisk det meste er kun fantasien som setter grenser. skal mye til før det smaker høøøøg Endret March 9, 2009 av link Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
JonT Skrevet March 9, 2009 Rapporter Share Skrevet March 9, 2009 Fennikel ække feil det heller. Lag saus på det og/eller legg litt i buken. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
potbelly Skrevet March 9, 2009 Rapporter Share Skrevet March 9, 2009 Skal ovnsbake en kilosørret og trenger noen tips. Hva bør jeg putte inni? Hvilken temp? Hvor lenge? hvilket tilbehør? Tips, tips, tips Det spørs om liker ørret eller ikke. Men om du liker fisk så liker ikke jeg å ødelegge fisken med alt for mye rart. Hel fisk så bruker jeg ekte smør, salt, pepper, masse hakket persille, eller bunt. Til nød litt dill. Presser en sitron og lar det gå inn i buken sammen med smør og gressløk og krydderet. Skallet på sitronen kan sette alt for kraftig smak om det ligger litt for lenge i ovnen. Dette går inn i buken. Pakkes inn i kraftig foile eller to lag, og bretter folien sammen på topp slik at den får en lomme å dampe i. Så legges den inn i ovnen slik at den ligger med buken opp. Sitron kan erstattes med en skvett nøytral hvit vin. Da beholder den meste parten av sin fine smak og aroma. Så kan en heller lage en saus med litt annen smak om en ønsker. Eller krydder smør. En annen sak som passer godt til fisk er Fennikel i fersk form, men en skal være varsom med bruken. Det å bholde litt av den opprinnelige smaken av en god ørret syntes jeg er viktig. Så kan en heller piffe opp med tilbehøret. En anne variant er å bruke filet og smøre den forsiktig inn med pesto. Det gjør jeg på feit laks en gang i blandt, men "den føler jeg tåler mer" enn en ørret. Smaken er heldigvis forskjellig!! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet March 9, 2009 Rapporter Share Skrevet March 9, 2009 I all hovedsak er det vel to måter å lage til fisk på. Den ene tradisjonelle varianten der less is more og det faktisk smaker fisk, og ikke minst hva slags fisk man serverer, den andre mer eksotiske der man pøser på med forskjellige ingredienser som gjør at det forsåvidt smaker godt av ting, men knapt fisk. Har prøvd begge deler. Til fisk som i utgangspunktet har en særegen smak foretrekker jeg det første. Til det andre må jeg innrømme at det skal endel krydder og greier til før fiskekaker av sei og gjedde blir bra. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
kim andre Skrevet March 9, 2009 Rapporter Share Skrevet March 9, 2009 det store spørsmålet er: hvor fikk DU den ørreten i fra Oz? oppskrift: 5 liter vann 1 kg salt 1kg ørret 1 boks med makrel i tomat kok i 3 timer, til fisken ikke kan skilles fra vannet.rør i makrellboksen spises gjerne lunken med sugerør oppskrift 2: fisken renses og skrapes lett snitt sidene på fisken og gni inn dill/smør/salt/piripiri i skinnet fyll fisken med f.eks div løk og rotgrønnsaker i blandet stekt bacon i microbiter stek på 190-220 grader, sjekk etter 25 min, slipper fisken ryggraden, er den ferdig. evnt varmluft for sprøtt skinn de siste minuttene formen fylles med tilbehør ELLER det du skal lage saus på. (kraft til saus kan med fordel øses over fisken hvert 5 min) good luck Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Seth Skrevet March 9, 2009 Rapporter Share Skrevet March 9, 2009 1 boks med makrel i tomat Å fyttirakkern... Ikke for at det ikke er godt på brødskiva ass, men aromaen av varm makrell i tomat (den biten som blei igjen og glemt på kjøkkenbenken i solsteika) fortjener ingen... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Hoika Skrevet March 10, 2009 Rapporter Share Skrevet March 10, 2009 Kjøp Grandis. Fisk er agn. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
kim andre Skrevet March 10, 2009 Rapporter Share Skrevet March 10, 2009 Å fyttirakkern... Ikke for at det ikke er godt på brødskiva ass, men aromaen av varm makrell i tomat (den biten som blei igjen og glemt på kjøkkenbenken i solsteika) fortjener ingen... er vel rundt der tempen på denne gourmeretten skal ligge, rundt romtemperatur, gjerne litt over, men ikke varmt heller. (ikke skrem Oz ifra å prøve dette da ) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Oz Skrevet March 22, 2009 Forfatter Rapporter Share Skrevet March 22, 2009 Får vel takke for gode tips Det ble til at jeg stappa den med dill, smør, salt, pepper og litt sitron. folie rundt og i ovnene i en drøy halvtime. Smakte fantastisk. Kim Andre: Jeg fiska den selv faktisk. Bifangst selvsagt Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ovejan Skrevet March 23, 2009 Rapporter Share Skrevet March 23, 2009 Tips, hvis du skal bake filet en gang er å ha på purre, paprika, sitronpepper og kle den med spekeskinke, jam, jam Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.