Gå til innhold
Fiskersiden

Sjøørret i Vestfold


 Share

Recommended Posts

Er ny i Vestfold. Hørte at det skal være bra med SØ rundt Trælsodden (Melsomvik) og tok en tur i går. Fikk noen makrell og snakket med en kar som mente at det var for sent å fiske etter sjøørret i det området nå i juni. Prøver å lokalisere andre plasser på nettet og ser at Vikerøya/Viksfjord i Larvik skal huse SØ også på denne tiden. På satelittbilder ser det noe vanskelig ut å fiske fra land i dette området, noen som vet om det er verdt å ta seg en tur for å lete etter ørreten her?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Etter en dag med knotete snekkerarbeid var det befriende å komme seg ut til Essostranda omkring kl 2030. Temperaturen var helt ok med ca 14 grader, litt vind fra sør og sol. Begynte med obligatorisk kaffepause og glaning etter fisk. Ingen aktivitet. Fiska ble det ikke før ca 2230 akkurat da lyset ble svakere og en regnskur kom. En ørret på ca 7-8 hg som jeg trodde var vesentlig større. Dro som en havabbor så jeg mistenkte at det var det jeg hadde på kroken. Satte den tilbake. Rundt 23 fikk jeg en torsk på ca 50 cm, også den uvanlig sprek. Satt ut igjen. Begge tok en stor montanaflue. Fiskekameraten min fikk ingenting. Nesten ikke aktivitet i vanne hverken i eller utenfor kastehold, og ikke engang når vi hadde fått snøret inn på snella. Litt horngjelaktivitet men den var ikke plagsom. Fin tur med variert vær, sol, regn, vind, vindstille.

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tok en liten dorgetur med poden i dag. Slang på et par digre wobblere og dorget midt på dagen i sola. Han ble forholdsvis fort lei, så vi snudde og satte kursen hjemover. Da smalt det på verdens sprekeste sjøørret. Den veide ikke mer enn 1,4 kg, så jeg ble litt lang i maska trodde hvertfall den var over 3 kg. Men hvem bryr seg, knallfeit og morsomt. lukter bakt i ovnen med sandefjordssmør og sesongens grønnsaker som seg hør og bør. En potet eller to hører med. :shifty:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

grattis med fin middag Daggers. Man kan virkelig lure på hvorfor det er så stor forskjell på fighterviljen hos fisken.

Friluftsfjorden!

Takk for det.. Det ble en god middag.

I går dorget jeg fra Indre havn langs land til holmestrand, videre langs Kummersøya og 2 runder i sandebukta.. og nesten helt hjem... 3 horngjel, og en ukjent mistet fisk.. Sikkert horngjel det også.. Ikke all verden med andre ord.. men en flott tur

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har tenkt på å skrive en kort rapport fra todagers fiske-/båttur fra Horten-Verdens Ende og opp igjen en stund, men glemt det bort;

Var i alle fall helga for noen uker siden da det var så voldsomt bra vær, skikkelig varmt og ikke en sky på hele turen, mer eller mindre. Desto mere folk og båter i fjorden, helt texas.

Dorget stort sett med wobbler, to i stangholdere og en i propellstrømmen. Hadde snørene ute nesten hele veien fra Åsgårdstrand til Vallø, så fra nord i Vestfjorden og ned til Langø, og også noe rundt Verdens Ende, samt samme rute opp igjen men på østsiden av Tønsbergfjorden. Spiste havabbor på Redningen i Vallø marina da egentlig destinasjon, Bolærne, var stappfullt av båter og folk. Havabbor var veldig godt, må prøves igjen.

Røkte SØ og makrell i mini-røykovn på svaberget om kvelden, veldig godt, men lenge mellom hver gang jeg bruker ovnen så trenger litt mer trening.

Overnattet i båten fortøyd ved noen store skjær helt sør mellom Tønsberg og Sandefjord. Ble endel horngjel som vi stort sett fikk ristet av, en makrell som ble huka i ryggfinna og noen ørret. Ørretene ble tatt på essostranda, innsiden av Langø sørfra og utenfor Åsgårdstrand. Bla. en på halvkiloen og en feit på nesten kiloen utenfor Åsgårdstrand. Veldig bra rundtur, kan anbefales. Skal nevnes at vi brukte liten tid ved hvert typiske SØ-sted (dorget stort sett rett forbi) da dette var en blanding av fiske og båttur, hadde vi brukt mer tid på de beste stedene regner jeg nesten med vi hadde fått mer..

PS.

Var forbi mange hot-spots for SØ i vestfoldskjærdgården på denne turen, å selv om vi dorget mye ellers også så var det morsomt at vi stort sett fikk alt av fisk nettopp på dissene spotene.

Forresten noen som har fått eller hørt om HA fangst siste ukene? Hvordan er det med denne fisken om sommeren inne i fjorden? Hører at bla. Mølen i Larvik skal være bra?

Endret av mr.luff
Lenke til kommentar
Del på andre sider

var en tur på fjorden igår. blei en del dorging med wobblere som kun ga to horngjel og en makrell. hadde også noen drifter hvor jeg kasta jigg etter lyr. lå utafor en odde hvor ryggen fortsetter utover i vannet og den ene kanten er brå dyp ut mot breiangen. etter mange kast med sandeelen(40gr) hadde jeg en følgefisk som inspiserte jiggen nøye, men fant ut at den ikke var interessant nok. med polaroidbrillene på nesa så jeg tydelig at det var enn sø på nærmere 5 enn 4kilo.

må si hjerterytmen økte en smule mens den korte forstillingen varte.....

kasta selvfølgelig ivrig i en liten time til med forskjellige agn uten noe gjensyn med storfisken :mellow:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6-7 år siden du fikk torsk sist!? hørtes rart ut for meg, mulig det ikke er så mye torsk nå som tidligere, men da fisker du vel stort sett høyt i vannet på plasser med lite torsk? vi har fått en god del småtorsk de siste 2 årene. men mye rundt halvkiloen til kiloen. fått noen større i år da, på halvannen - 2 kilo, og en på 2,6. Eller mente du at det var så lenge siden du fikk en torsk over minstemålet? bare nysgjerrig, men du fisker vel kanskje aldri etter torsken heller? ;)

Skitt fiske, morsomt med såpass mye fisk på en tur. selv fikk jeg årets første makrell for min del på fredag. Sju stykker, opp til ca 8 hg.

Du har rett i at jeg stort sett fisker høyt, og i det det midlere vannlaget. Det hender at ørreten står dypere, så jeg tar noen drag langs bunnen også på hver tur. Det var den første torsken faktisk, jeg håper virkelig at bestanden er på full fart tilbake.

Jeg var ute en snartur i dag også, noe som resulterte i 2 ørret og en makrell.

Denne

3983723593.jpg

Samt årets desidert minste ørret, veide vel ikke mange grammene mer enn sluken :)

3996bdb4ed.jpg

Begge svømmer sjokkert, men lykkelig videre i de frie vannmasser :)

Endret av KjellArne
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var en tur i vestfjorden i dag. Hadde planer om å fiske litt uti kvelden, men planene ble endret pga relativt mye regn. Noen timer med kasting blei det da, uten så mye resultat. Fikk en liten flyndre og en småtorsk, i tillegg til masse brennmaneter på kroken ;) Noen andre som har fiska i fjorden i helga? :)

Nei, men dorga med wobblere Horten-Åsgårdstrand på onsdag, ble en på ca. 0,6 (veide ikke) og en uidentifisert en som glapp for meg, bittert. For hard brems og/eller dårlig kroka. Fikk også noe makrell.

Off-topic men var på Bjørnsjøen i nordmarka i helga, dorget med wobblere etter kano, ofte regn og nervøs bikkje som var med gjorde kanopadlinga noe begrensa, fikk noen småørret og vi mista en med størrelse på hver. De ørretene man mister, som drar godt, å du aldri ser, de forsvinner liksom aldri helt ut av sjela..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spennende å høre om Nordmarka selv om det er litt utenfor temaet ;) Jeg har lyst til å teste kanofiske i Nøklevann, har du testa der eller? Spennende med fiske fra kano :)

Har ikke vært noe særlig på de større vanna der oppe, Bjørnsjøen var vel egentlig første. Veldig fint der, kanoutleie osv. men ikke akkurat villmark om sommeren i helga når det er fint vær, mye folk.

Men morro med fiske fra kano ja, det innbyr til gjentagelse i sommer. Nøklevann ser ut som et bra fiskevann men jeg har blitt for pinglete med åra og unngår gjedda og endel annet i stor grad.

Dorga Horten-Karlsvika i går, to på halvkilon og én feit på trekvartkilon. Den største blir middag i dag, som andre ørret i år.

Endret av mr.luff
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er det noen som har noen formening om hvordan dagens vær påvirker fisket? Tenkte meg ut i kveld/natt ifm høyvannet og teste siden jeg har blanket noe sykt i det siste. Hadde derimot vært kjekt å vite på forhånd om det er noen vits. Ikke noe poeng i å holde seg våken om alt man får er torsk som vanlig :rolleyes2:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

har hørt at tåke ikke er det beste for sø. men det blåser jo en del og det er jo bra. mista for ei drøy uke siden den største søen jeg har hatt på(3,5+) og uka før det fulgte det en enda større(5+) etter jiggen. begge disse dagene var sol, varmt og lite/ingen vind. ikke akkuat anbefalt sø-vær. så eneste måten å inne ut slikt på er dra og fiske:)

Endret av puderhunden
Lenke til kommentar
Del på andre sider

mista for ei drøy uke siden den største søen jeg har hatt på(3,5+) og uka før det fulgte det en enda større(5+) etter jiggen. begge disse dagene var sol, varmt og lite/ingen vind.

Kan jeg spørre i hvilket område og når på dagen de beit? Fra båt eller land? Jeg fisker kun fra land, mest slukdenging men har fått kjøpt meg et fluesett som jeg øver på når det ikke blåser hunder og katter :)

Får teste litt forskjellig i dag, men satser på Vallø, Karlsvika-Essostranda eller Guriskjæret. Var på sistnevnte i natt/dag morges, men fikk kun torsk. Hadde noe STORT på men det gikk rett til bunns og kilte seg uten utras, så jeg tenker at det også var en torsk. Da sluken løsnet var det ingenting på den, før det begynte å nappe svakt, og opp kom det en knøttliten torsk som var hukket rett under øyet. Mulig den var litt for nyskjerrig på hva som skjedde med storebror når sluken kom farende. Jeg ble litt sjokkert etter å ha kjent det største hittil på stanga mi og kun fikk opp noe katta mi ville fnyst av, men jeg var mest skuffet over at "beistet" ikke ble landet :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg vært ute og testet vannet. Det ble faktisk null fisk, men fikk meg tre opplevelser som var interessante. Den første var vel den jeg reagerte mest på :)

Kjørte ut til Guriskjæret i ett tiden for å møte høyvannet kl to. Mulig det er for mørkt på den tiden, men jeg tenkte det var verdt et forsøk. Tuslet over steingangen ut til skjæret og det var lett å se at det var høyvann. Hadde jeg ikke hatt støvler ville jeg blitt våt på bena. Kommer meg ut til skjæret og idet jeg kommer over haugen hører jeg et måkeskrik og ser noe lyst som beveger seg nedenfor haugen. Altfor stort til å være måke tenker jeg, før jeg klarer å se at det ligger to mennesker der i nettoen og...ahem...koser seg, for å si det slik. Høflig som jeg er sa jeg raskt "Oi!", snudde og gikk min vei. Håper jeg ikke ødela for mye for dem :blush: Ikke akkurat noe jeg ventet å se i tussmørket på vei til fiske, så jeg må innrømme at jeg humret litt for meg selv der jeg gikk tilbake over steingangen :)

Dro deretter til Karlsvika, men der stod sjøen rett på. Og med bølger godt i overkant av meteren var det vanskelig å finne seg en plass jeg kunne stå og faktisk lande fisken uten å bli søkkvåt opp til nakken. Så det ga jeg opp.

Endte opp på Vallø hvor jeg ble stort sett hele natta frem til kl seks. Noe napp, men ingenting på land. Her så jeg også en torsk som oppførte seg som om den var en sjøørret. Fulgte sluken hele veien inn og brøt vannskorpa akkurat idet jeg løftet sluken ut av vannet. Det har jeg ikke sett en torsk gjøre før.

Deretter kom det en makrellstim inn mot den røde bøya som står utenfor batteriodden. De boltret seg med ett eller annet, for vannet skummet rundt dem. Så også flere av dem hoppe. Det har jeg heller ikke sett før. Fikk sluken ut til utkanten av stimen og hadde et par napp før stimen roet seg og forsvant, men ingenting som festet seg godt nok. Lurer på om jeg har for stor treblekrok på slukene mine for tiden. Hrmph.

Deretter jobbet jeg meg innover på nordsiden med kun noen få lette napp som resultat.

Så, nok en blanketur, men noen opplevelser rikere :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kommer meg ut til skjæret og idet jeg kommer over haugen hører jeg et måkeskrik og ser noe lyst som beveger seg nedenfor haugen. Altfor stort til å være måke tenker jeg, før jeg klarer å se at det ligger to mennesker der i nettoen og...ahem...koser seg, for å si det slik. Høflig som jeg er sa jeg raskt "Oi!", snudde og gikk min vei.

Så, nok en blanketur, men noen opplevelser rikere :D

Synd det ikke ble fisk på deg da, kanskje vanskelig å konsentrere seg etter en slik opplevelse. Håper bare du ikke ta varig skade på sjela da :lolu:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.