Gå til innhold
Fiskersiden

Sjøørret i Vestfold


 Share

Recommended Posts

.Ja, da var det min tur til å tilføye denne tråden noe!!! Har fisket titt og ofte i en mnd's tid etter SØ nå, og det har resultert i noen flotte fisk, men kun 2 stk over kiloen som har havnet på matbordet og flere støinger rundt samme vekt som svømmer videre! Hatt flere mindre også som skal få sjansen til å vokse seg fete! Men i dag smalt det skikkelig!!! I dag var det MIN DAG!! Jeg har i dag hatt min, (til nå) råeste opplevelse med fiskestanga.

Jeg startet litt dypt, der jeg vanligvis har fått noen fine fisk. Men jeg merket ingenting. Det var regn i lufta, grått og lavvann. Så jeg vurderte og pakke sammen og dra hjem. Da så jeg plutselig at en liten flokk med hettemåker samlet seg. De stupte inne på grunt vann etter brisling og koste seg. Jeg bestemte meg for å sette på 10g blank møresild med blå rygg og gjøre noen kast inne i sentrum der. Allerede på første kast hadde jeg et godt napp, men den ville ikke sitte. Men på andre kastet, så banket det på noe tungt. Noe veldig tungt. Noe inni meg sa at dette måtte være en rimelig stor horngjel, da jeg overhode ikke kjente igjen oppførselen på denne fisken. Det være seg frem til jeg hadde fått sveivet den til ca 10m fra land(!!!). Da begynte kaoset. Sena fløy avgårde, stanga sto i full sving og moroa var i gang. Hjertebanken meldte seg med en gang og jeg skjønte at dette kunne være min livs fisk!!! Etter en vanvittig fight i nærme 20 minutter, (som hadde resultert i at jeg (uten vadetøy) sto med vann til knærne) så fikk jeg fisken i håven. Håven var forsåvidt altfor liten, men det gikk såvidt med hjelp av 2 meget stressede hender. Jeg skrek av jubel og var mere fornøyd enn hva jeg kan huske. Fisken var en sjøørret som på vekta hjemme bikket mellom 3.94 og 3.90!!!!! Og med et ok blodtap så er jeg så frekk nok til å kalle det en ("nesten") 4kgs fisk!! :D:D I dag er jeg høyt oppe, og dette vil jeg aldri glemme! :) Fisken ble som sagt tatt på en 10g blank møresild med blå rygg, ved stigende lavvann (vil jeg tro), ca klokken 15 i dag. Den ble tatt mellom Borre og Horten en plass i tilknytning til kyststien. Nærmere vil jeg dessverre ikke gå ut med. Håper folk kan glede seg sammen med meg over denne fisken i steden for å klage over at jeg ikke kaster alle kortene ;) Nå feires det her med en god dram og 17.mai middagen til meg og madamen er sikret, fortsatt god kveld og skitt fiske fra meg!!!! :o)

fjesbook4.jpg

fjesbook5.jpg

fjesbook.jpg

Endret av omern
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gratulere. Det er mange fine plasser på det strekket og nøyaktig hvor du fikk den spiller mindre rolle for både brislingen og ørreten flytter på seg. Gøy å høre at det er brisling langsmed land. Neste gang kan den for eks dukke opp ved Løvøya. Det gjelder å ha litt flaks..

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På Vollane tre timer i kveld. Passe vind og fin temp. Begynner også å bli bra temp i vannet. Har lagt neoprenvaderne på hylla. Jeg fiska rundt på badeplassen både der det er stein og tang og der det bare er tang. Til og begynne med bare noen småsei. Klokka hadde sikkert passert 23 da et kjent, men ikke kjært rundt,sort hode dukket opp på kastehold. Da snøret plasket en meter fra krabaten kom det et kraftig plask og noe lyd. Den dukket fort opp noen meter lenger ut men så forsvant den. Jeg har delte erfaringer med sel så jeg fortsatte bare å fiske. Plutselig kom kveldens andre plask fra fisk, det første var en horngjel. Dette var noe annet. Kastet og kastet og som vanlig blir man uoppmerksom så da fisken tok noen meter fra stangtuppen var det mye slakk på snøret. Prøvde å ordne opp mens fisken først gikk i lufta flere ganger før snøret ble slakt og fisken gikk ned. Borte tenkte jeg men den hang fortsatt på, men ikke lenge. Pen fisk. Var også borti en til da jeg kastet ut og dro snøret etter meg på vei inn til land. Det er ikke tilfeldig at man "ofte" får eller er borti fisk når man gjør slikt eller sveiver snøret inn på snella. Fin avslutning på 17.mai var det hvertfall og i morgen er det nye muligheter. Badestrender er forøvrig bra fiskeplasser selv midt på sommeren, men da snakker vi nattfiske.

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Gratulerer med flott fangst, omern! :) Hørtes helt sinnsykt ut! Vært bortover der og fiska en del selv, og fått masse flott! Er kjempegøy å fiske på den strekninga!

Kan også fortelle at jeg ENDELIG, fyttikatta, endelig, har fått sjøørret som kan tas vare på. Men den kom ikke på flua som jeg gjerne skulle likt. Var ute og dorget i Kjerringviksområdet, og plutselig iløpet av 10 minutter så beit det på 2 feite jæveler på 1,4 og 1,3 kg.

Off, var så deilig. My faith is restored.

Har ikke bilder da, men de var feite som grisen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var på Vollane kl 21 i går. Helt flatt vann,fin temp og god livemusikk rett i nærheten. Satt en drøy time og så etter fisk, men det var stille. Etter drøyt en time kom fiskekameraten og vi fiska fram til 00.30. Kort fortalt, jeg fikk en liten ørret. Ikke engang horngjelen hilste på. Kom litt vind og noen regndråper rett før vi pakka sammen. Dro ikke tomhendt hjem for kameraten som er jeger hadde fått laget pølser av villsvin. De ligger i frysa klar for grillen. Så et par andre som fiska litt lenger nord.

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ute i Holmestrand seint på fredag, resultatet ble den minste sjøørreten jeg noen gang har fått. Heldigvis for den bruker jeg alltid mothakeløse kroker. I dag kl 04:30 dro jeg tilbake til samme plassen for å se om besteforeldrene til den lille ørreten var der, men uten hell, ikke så mye som ett napp engang. Kjenner jeg meg selv rett blir det en liten tur til før hverdagen kommer snikende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

hadde en tur rett nord for Holmestrand i morges. vada og dengte sluk fra 7 til 11tida. eneste resultat var 3 små sø som fulgte med helt inn. så 2-3 store stimer med sil/tobis inne på grunna og rett ved dypkanten. siden jeg brukte turen til å teste noen nye baits som var relativt mye større enn tobisene jeg så, bruker jeg glatt det som unnskyldning på at jeg ikke fikk noe:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

blitt to turer med båten i Holmestrandsfjorden de siste dagene. første dagen blei det to små sø, største var 350gr. hadde også en følger på ca. 500gr rett etter den minste var satt tilbake. så en del vak og mye sø-mat i fjorden, så det burde være mulig å få lurt opp noen sø nå. fiska mest ved odder(med mye strøm) og taktikken var å denge sluk fra drivende båt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tre stk fra Ramnes sportsfiskere ute drøyt to timer på tirsdag ettermiddag. Tre små ørreter. Fiska ikke primært etter ørret. Jeg var i tillegg ute ca 3 timer i ettermiddag/kveld. Null kontakt og så bare ett vak. Flott tur i flott vær og ingen vind. Tirsdag blåste det midt i fleisen på stedet jeg valgte. Var andre steder hvor vannet var flatt, men det er ingen utfordring.

Forskningsbåten til Simrad har funnet mye sild rundt Horten så mat er det sikkert bra med. Hvertfall for den store fisken. Men hvor finnes den?

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Synes det er lite oppdateringer her om dagen. Var en tur i Larviks området igår. Totalt fordelt på 3 stk ble det 8 SØ i håven. Dog 7 av dem var under minste mål, mens den ene store var i knall kondisjon på 1,1kg. Skikkelig kubbe. Hva slags områder burde man lete opp nå på høsten?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 months later...
  • 2 months later...

var en tur i Svelvikstrømmen her om dagen. dengte med sluk fra land og 1,5 time før flo blei det bra med aktivitet. kjente først noen små lugg i sluken som jeg da trodde var at jeg borti tangklaser. neste kast hadde jeg en følger på 50-60cm etter og kastet etter smalt det på en. mista denne ved land da jeg kløna med kamera. den var rundt 60cm. kanskje den som fulgte etter? aktiviteten fortsatte med tre følgere til. en av dem var større, kanskje 70cm? så gikk det vel et kast eller to før det smalt på igjen. etter en ganske slapp fight med masse rulling landa jeg en sø på 65cm. alle fiskene jeg så var tynne og tydelige merka etter høstens gyting. de gikk nok mer og mindre i flokk på den grunne stranda for å jakte og finne det "varme" vannet.

selv om de var tynne og slitne så var det veldig moro med så mye action på en gang.

fikk en liten gjeldfisk å.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var ute torsdag sist uke, ble to sjøørret hvor begge veide litt under kiloen samt en oppdrettslaks på 1.64kg.

Har tatt skjellprøve til innsending siden jeg fisker i sandefjord og ikke langt unna lågen!!

Alle fiskene ble tatt på brisling og fisken hadde nesten bare brisling i magesekken så det er vel litt tidlig for børstemarken men det er vel ikke lenge til nå.... :lol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann!

Jeg er en gutt på 17 år fra Melsom videregående skole under utdanningsprogrammet medier og kommunikasjon som trenger hjelp! Jeg er over middels interessert i sjøørretfiske og bruker mesteparten av fritiden min på nettopp dette. Jeg er også over middels interessert i film og foto, samt at jeg har fullført to år med fordypning i disse emnene. Jeg holder på med et lite filmprosjekt hvor jeg skal lage en større film om sjøørretfiske. Denne er det ingen tidsfrist på i og med jeg har planer om og er godt i gang med å filme sjøørretfiskere i de forskjellig årstidene. Jeg trenger enkelt og greit noen sjøørretfiskere som er villige til å ha med seg en kameramann i ryggen på en fisketur.

Denne perioden, dvs. denne pluss neste uke, har vi journalistikk på skolen. Vi skal skrive en større reportasje om noe vi interesserer oss for og noe som er aktuelt for årstiden. Og hva er vel ikke mer aktuelt en sjøørretfiske? Hvis noen kunne stilt opp og ikke har noe i mot å ha med seg en kar, så ta gjerne kontakt på: thorofilm@live.no

Da tar jeg både film og intervju samtidig. To fluer i en smekk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjenner jeg er skikkelig skuffet over ordensmakta. Var ute å gikk tur fra Steinbrygga til Åsgårdstrand. På vei tilbake kom jeg over en liten robåt som satte to garn helt inn i fjæresteinene. Tok bilder, dog noe dårlig da jeg måtte zoome med telefon. Ringte Politiet, og det tok 10 min før jeg fikk svar. Jeg sa at jeg hadde tatt bilder, og at de bare kunne komme og møte de på Steinbrygga. Politdama visste ikk hva jeg snakket om en gang. Måtte forklare om garnregler,og ulovlig satte garn. Det ble ikke prioritert. Ventet selv på Steinbrygga, og tok nummret på bilen. Har rapportert påulovlige garn.no også. Tar en tur innom polisen i morgen....

Endret av Daggers
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joa, Sarepta.. Er nå innom her fortsatt en gang i blant, stort sett for å lese. Ble bare så oppgitt i går. Det var to menn i 60 år, etnisk norske.. (tar det med siden, mange jeg har pratet med tok det for gitt at det var østeuropere). Jeg er rimelig sikker på at jeg har kjefta på han ene av de en gang tidligere. Da brydde han seg ikke om meg.. Ringte også da politiet.. Null respons. Jeg har jo tidligere også dratt opp garn, på ordre fra politiet, og et par ganger uten at jeg har snakket med politiet først. Kjenner at det er viktig med en reaksjon fra påtale, men de viser liten interesse. Skal oppom stasjonen etterpå, og rapportere..Skal bruke ordet miljøkriminalitet Cral:-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.