Gå til innhold
Fiskersiden

Sjøørret i Vestfold


 Share

Recommended Posts

Du får komme med rapport på hva politiet sa så vi kan bruke det på for eks oslofjordkonferansen i Horten neste fredag og lørdag. Man har jo sett eksempel på at anmeldelse av innbrudd hos en gullsmed bli henlagt selv om alt var filma. Det oppfordrer folk til å ta loven i egne hender men det vil de heller ikke ha noe av.

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ingen dum ide Kråkulf, men det finnes jo også billigere måter å senke biler på.

Over til fangstrapport. Vi var 6 stk fra http://www.ramnessportsfiskere.org/index.html som kamperte i den nye kystledhytta på Langgrunn fra fredag ettermiddag til i dag. To av oss fiska fredag kveld, alle fiska på lørdag og tre stykker en kort tur i dag. Tre små ørreter som fortsatt svømmer ble resultatet. Vi kan legge skylda på været som var for fint, pluss veldig lavt vann men jeg så ikke en eneste fisk som var oppe. Lørdag gikk jeg fra Steinbrygga og sørover. Har ikke gått der på mange år og bildet jeg husker var ikke helt det samme som det jeg nå har. Et fantastisk flott område med stein,tang og sand. Masse liv på bunnen.Skal ned igjen bare været blir dårligere, eller jeg tar en kveldstur gjerne i bellyboat. Mulig at resultatet kan bli bedre. Verre kan det jo ikke bli for min del. Men man kommer seg ut, får trent opp balanse (viktig for en gammel gubbe) og gått i terreng ikke så mange får sett. En børstemark på svøm er et flott syn, synes jeg.

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

var ute på Holmestrandsfjorden igår og fiska etter sø i altfor fint vær. var så stille og klart vann at jeg nesten ikke turte å kaste sluken uti det. blei ikke noe sø. prøvde både spinn, dorging og flue. så en del sø-mat som småsild/brisling og yngel av disse, så sammen med tidligere observasjoner tror jeg ikke det er matmangel i "min" fjord i hvert fall.

i skumringen blei det et par torsk på dorging med gruntgående wobblere. de var stappfeite og spydde ut børstemark. så mer mark nedi svelget på de, så det kan kanskje være noe på gang.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ute i drøye to timer på Bakrus (Snekkestad) i kveld. Ett lugg i flua. Så ørret under minstemål fri fra vannet, og noe annen aktivitet. Flott vær,stille utpå men krusning langs land der jeg sto, vinden i ryggen og relativt høyt vann. Med andre ord perfekte forhold. Her var torsken "en plage" for noen år siden. Møtte også et par andre fiskere med samme resultat. Den ene fisket med dupp og agn. Fikk en stor krabbe.

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Var ute ved Øgarn i går kveld. Prøvde både agn (makrell ) og sluk med opphenger. Fikk et lite slips (som slapp med skrekken )på opphengeren,men ellers var det ikke mye aktivitet.

Så ganske mange vak litt utpå men det så stort sett ut som småfisk.Prøvde å få duppen med agn til å flyte ut dit men vinden var for svak.

Hadde vel kanskje blitt noe mer hvis jeg hadde holdt ut lenger men det var blitt kaidt,mørkere og en pils i kjøleskapet ropte stadig høyere,så jeg tok til vettet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Ute nord for Holmestrand (Steinane) i går fra 20 til 21.30. Mista to stk, mistanke om at den første var en horngjel. Så også typisk "horngjellek" i overflata. Kastet dit, et lugg i flua tyder på at den har kommet. Gir uansett litt liv i en ellers død fjord. En til som fiska på samme sted og tid. Samme resultat.

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Så også noe som kunne minne om horngjellek flere ganger i flata.

Meget mulig at det du og sarepta har sett og tror er horngjel faktisk er stor sild som fråtser i plankton. Har sett det samme selv et par ganger den siste tiden, både langt fra land og i fjæra og det har vært sild. Når jeg så en av stimene (var MYE fisk) svømte under båten trodde jeg først det var makrell. Men etter å ha fått en om bord i båten kunne det bekreftes at dette var stor sild. Trodde ikke det var sild på denne størrelsen i oslofjorden, så tar det som et veldig godt tegn.

Tilbake til sjøørreten som tråden jo handler om; har fått over 20 stk i vår, største var 53 cm og 1,3 kg. De fleste svømmer fortsatt rundt. Så må si meg fornøyd mtp at dette er min andre vår jeg har vært på jakt etter sø.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ganske sikker på at det var horngjel selv om jeg vet det er tidlig. Det er de største som kommer først. Det var den typiske leken i overflata og da jeg la flua i vaket var den bopå et kort øyeblikk. Sild tar ikke på den måten. Men i går var vi på Smørsten i solnedgangen og da var det sild som var oppe. Ingen ørret, kun en lyr som fulgte etter.

Ikke bare bra med så mye sild. Den spiser bl annet opp egg og larver fra annen fisk. Vi må få opp bestandene av predatorfisk. Få balanse.

Friluftsfjorden!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...
  • 4 months later...
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

for et par uker sida var jeg ute en tur sammen med en fetter etter søen. vi prøvde plass etter plass siden litt formålet med turen var å vise fettern hvor det lønner seg å fiske i bynære strøk hjemme i fjorden. på den tredje plassen merka fettern noe fiskeaktig i enden av det nye flettesnøret sitt. jeg avslo detta som flettesnøre-nybegynner takter, men sa ikke det høyt. men måtte jammen bite i meg de tankene rett etterpå da det smalt på en sø rett ved land i ålegresset. etter en artig fight kom det en pen sø rett under kiloen på land. ny pers for fettern og god stemmning. fisken var feit og stappfull med reker(strandreker?). rød i kjøttet og tydeligvis i knallform etter å ha blåst i gytinga.

midt i den gode stemmninga oppdager jeg lus på fisken og etter å sjekka hele fisken litt nøyere teller jeg 8 voksne lus og 5-6 av dem hadde eggtråder. detta var drøyt til å være her på østlandet, så langt fra oppdrettshelvete synes jeg. er det flere som har sett så mye eller mer lus på søen her i det siste? er det vanlig og har vært sånn bestandig? eller er detta enda et nytt tegn på at o-næringa har gått over alle hosteskaft?

en liten god ting med funnet var at jeg fikk vist detta til fettern og undervist litt om temaet, siden han ikke var så informert om detta fra før.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

var nede ved fjorden og testa litt etter søen idag. blei vel 2,5 time med spinnfiske. fokuserte på å teste noen nye og et lite brukt(ondospoon) baits idag. slår til med en liten (foreløpig) testrapport under her:)

westin swim i 6,5cm versjon: kaster ganske bra. fin side til side gange ved jevn innsveiving. mange muligheter til å påvirke gangen med sveiva og stanga. synker veldig sakte, noe som gir bra spinnstopp-egenskaper. minus ved grunt fiske er to trekroker som setter seg fort i tang osv.

soft 4play 9,5cm, rigga med offset trekrok: ikke så bra kasteegenskaper. fin svømmende gange. synker sakte ved spinnstopp - bra i kaldt vann(?). gode muligheter for påvirke med stanga/sveiva. ser ut som en fisk.

ondospoon minste størrelsen: ganske greie kasteegenskaper. fin gange i flere hastigheter. gode muligheter for å manipulere gangen. god bæreevne som gjør at den funker bra på grunt vann. synes og høres godt(raslekuler) - bra i mørket(?).

dissa agnene skal selvfølgelig testes mer utover vintern og våren. teorien er at de skal være bra i kaldt vann og på grunt vann. blir spennende å se.

forresten blei det ikke mer enn et mistenkt napp idag.

Endret av puderhunden
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

har vel hatt tre-fire turer siden rapporteringa over. flue, sluk og bombarda med makrellstrimmel har vært prøvd. en missa fisk på sluk og en liten missa på bombarda er det magre utbyttet. observerte en spinnfisker med suksess nære holmestrand sentrum. han hadde fått seg en halvkilos ørret som blei middag tydeligvis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.