Jigger Skrevet April 10, 2009 Rapporter Share Skrevet April 10, 2009 Hei. Får store mengder torskerogn når skrien kommer inn på disse tider. Har prøvd å lage kaviar, men ble heller misslykket (konsistensen ble for vassen) Elsker kokt rogen og lurer på er om hvor lenge kokt rogn er holdbar i fryseren. Finnes det en oppskrift på god rogn som kan spises ut over sesongen? Jigger. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
PerH Skrevet April 10, 2009 Rapporter Share Skrevet April 10, 2009 Sukkersalt rogna til den er "godt saltmoden". Tommelfinger-regelen sier vel 1 ss salt og to-tre ts sukker pr kilo rogn, men jeg liker den saltere enn det. Du kan selvsagt også ettersalte når du smaker til kaviaren. Fjern det lille av lake som danner seg og tørk den godt. Har du et lokalt røykeri så få den røkt der, hvis ikke, kjøp Røyksyre på apoteket som du tilsetter litt senere i prosessen. Fjern så alt av skinn, trevler og blodårer ved netthendt skraping, er det vanskelig å få til så bruk en ikke altfor finmasket sikt. Gni rogna forsiktig gjennom sikta og fjern skinn/trevler jevnlig. Finnes sikkert mange oppskrifter på kaviar, men ingrediensene er som oftest bare salta rogn, smaksfattig matolje (ca. 0,7-1,2 dl per kg, avhengig av hvor langt ut å sesongen det er) og evt. litt potetmosflak for å jevne ut "vassenhet" (+ evt. røyksyre hvis urøkt rogn). NB: Røyksyre er ultrapotente greier. Bruk gjerne hansker ved håndtering. Vær forsiktig med mengden dråper, ta heller oppi litt etter litt, rør godt og smak deg frem til du har ønsket røyksmak! Vokste nærmest opp på denne kosten - særs sunt og godt! Kokt, lett saltet rogn holder leeeenge i fryseren. Du kan også fryse den rå! Bon appetit! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
helgje Skrevet January 14, 2010 Rapporter Share Skrevet January 14, 2010 Sukkersalt rogna til den er "godt saltmoden". Tommelfinger-regelen sier vel 1 ss salt og to-tre ts sukker pr kilo rogn, men jeg liker den saltere enn det. Du kan selvsagt også ettersalte når du smaker til kaviaren. Fjern det lille av lake som danner seg og tørk den godt. Har du et lokalt røykeri så få den røkt der, hvis ikke, kjøp Røyksyre på apoteket som du tilsetter litt senere i prosessen. Fjern så alt av skinn, trevler og blodårer ved netthendt skraping, er det vanskelig å få til så bruk en ikke altfor finmasket sikt. Gni rogna forsiktig gjennom sikta og fjern skinn/trevler jevnlig. Finnes sikkert mange oppskrifter på kaviar, men ingrediensene er som oftest bare salta rogn, smaksfattig matolje (ca. 0,7-1,2 dl per kg, avhengig av hvor langt ut å sesongen det er) og evt. litt potetmosflak for å jevne ut "vassenhet" (+ evt. røyksyre hvis urøkt rogn). NB: Røyksyre er ultrapotente greier. Bruk gjerne hansker ved håndtering. Vær forsiktig med mengden dråper, ta heller oppi litt etter litt, rør godt og smak deg frem til du har ønsket røyksmak! Vokste nærmest opp på denne kosten - særs sunt og godt! Kokt, lett saltet rogn holder leeeenge i fryseren. Du kan også fryse den rå! Bon appetit! ser du sier at du også kan fryse rogna rå, holder den lenge da og? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.