Gå til innhold
Fiskersiden

Totalforbud mot fritidsfiske av ål


Recommended Posts

Stans i ålefisketFiskeridirektoratet har besluttet å stanse all fangst av ål med virkning fra onsdag 26. august kl 16.00. Les mer på www.fiskeridir.no Vennlig hilsenKommunikasjonsstaben, FiskeridirektoratetTlf.: 03495http://www.fiskeridir.no/fiskeridir/fiske-og-fangst/aktuelt/2009/0509/doegnaapen-vaktsentral-i-driftFiskeridirektoratet er også interessert i tips om ulovlig fiske og det er opprettet døgnkontinuerlig telefonvakt.Tips kan her ringes inn på 03415Så gutter, det er bare å se etter ruser og teiner !!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 57
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Der kom den! Dermed er alt fiske etter ål forbudt, men det er selvsagt ikke dermed sagt at man blir skutt om man kroker en ål under fiske etter være seg gjørs, abbor, flyndre eller stam. Det man uansett må gjøre er å så vidt mulig sette ålen tilbake så uskadd som mulig. Om det hjelper er en helt annen sak. Tragisk om vi "overlever" ålen, en art som har vært her i flere tusen år. Med tanke på artens kompliserte biologi spørs det om mennesket kan hjelpe den til å overleve dersom bestanden nå er så liten at den er under den kritiske grensen. Som et eksempel til ettertanke: http://no.wikipedia.org/wiki/Vandredue

Verdens mest tallrike fugl ble faktisk utryddet med god hjelp av mennesket. Et lite tankekors med tanke på hva vi får til. Også historien til geirfuglen http://no.wikipedia.org/wiki/Geirfugl forteller sin mørke historie.

Endret av cb
Lenke til kommentar
Del på andre sider

;) Det ble en voldsom heit tråd, og jeg må si meg ening med Remy(ikke ofte det!) i at vi som sporstfiskere må tåle at noe blir tidvis fredet. Uten å argumentere med alle mulige vinkler for kanskje og kunne omgå dette. Selv om det sikkert var spøkefult ment fra noen.

Jeg tror ålen vil overleve. Den finnes kanskje flere steder enn mange er klar over, Også i norden forøvrig, og får den være i fred så kan det jo være en mulighet at den bygger seg sakte og sikkert opp i gjen. Og det kan jo heller ikke være interessant å fiske glassål om det ikke er nok å fiske på av dette.

MEN det som er interessant å se, og evnt få høre om er hva norske fiskerimyndigheter gjør med dette internasjonalt??!!

Som vanlig blir det vel noe bytting på kammerset uten at det skjer noe som helst.

Er det i samme kaliber som "vår kjære Helga" bedriver på andre områder så blir det vel ikke gjort noe. Det bekymrer meg!

Og det er kanskje enda mer bekymringsfult hva som vil skje med evnt de som overtar stolen hennes i høst! Men det kan kanskje ikke bli værre sett ut fra lystfiske siden.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uten at nevne navn eller dømme noen så synes jag det er litt rart at sportsfiskere (artssamlere) bevist prøver fange ål for at få den på listen sin nå som den er fredet. Som at det er greit "bare for at det er ål"? Men tviler på at di samme folkene synes det er greit at bevisst fiske SØ under minstemål, eller fiske laks i elva utenfor sesongen.

Ja ja..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

MEN det som er interessant å se, og evnt få høre om er hva norske fiskerimyndigheter gjør med dette internasjonalt??!!Vi får være glade når fiskerimyndighetene gjør noe nasjonalt i 1. omgang Potbelly. Og tro meg, det skjer veldig mye i regi av fiskeridirektoratet og i kulissene , så mye av kritikken mot "min Helga" er uten grunn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tenkte bare å gjennomppfriske denne linken

Storkontrakt for ål i Portugal

Siden vi spør oss hva man gjør internasjonalt.

Det er kanskje ikke regjeringens jobb å styre detaljene i norsk industri, men når vi freder ålen for ALT fiske, og det snakkes om hva man kan gjøre internasjonalt, så virker det ikke så bra å ha en industri som lever av å levere det nødvendige utstyret for fortsatt fangst av glassål for oppføding. Det blir litt som å megle i en konflikt ett eller annet sted, og samtidig ha en industri som selger våpen til e, eller begge partene.

Vi vil jo her ha nok en konflikt hvor regjeringen kan prøve å gjøre noe intenasjonalt, og en lobby vil jobbe for at det ikke skal komme noe ut av det som kan skade norges svært viktige eksportindustri, i dette tilfeller produsenter av anlegg for åleoppdrett.

Olav

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Enig med dine ord Olav og regjeringen kunne ha markert seg ved å forby all handel som relatert eller lenkes til ålfangst. Men...politikk er : Dobbelmoral . Det er "dinero" som er viktigst , viser det seg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er trist. Ett av verdens ELDSTE og mer mystiske dyr/fisk er på vei til å forsvinne. 99% mindre innsig de siste årene. Ålen var her før kontinentplatene splittet seg og trolig av den grunn etterhvert som de beveget seg fra hverandre beveget ålen seg i takt med de. Derfor vandrer de den lange veien fra Saragoss havet midt i atlanteren. Ålen kan også bli uendelig gammel, for alt vi vet. Ingen vet hvor gamle de blir, men noen er dokumentert opp til 132år! Og det er i fangenskap. Ålens larver som er formet som blader driver langs golfstrømmen i 3år før den når vår kyst, der forvandles den til glassål. Så søker den mot land og blir gul i fargen og får navnet gulål. Og i våre elver, vann og kystfarevann kan den bli så lenge som den ønsker. Ingen vet når den drar ut igjen. Den kan bli så lenge den ønsker kan det virke som. OG når den drar ut igjen blir den blankål og svømmer mot Saragosshavet igjen. Her parer den seg og blir kobberfarget og dør (i det minste tror man det). Ingen har enda funnet en død ål i området. Og dypet og nøyaktig posisjon er det heller ingen som vet. Tenk deg dette dyret som har overlevd istiden, overlevd dinosaurene, sett mennesket forvandle seg fra ape til homosapiens for 50000år siden står nå for fall for mennesket rovdrift?!!! Det er forkastelig!! Samtidig prøver man febrilsk å ale opp glassål og sette de rundt omkring i europa. Men prøver har vist at INGEN har returnert som blankål, ingen finner veien tilbake. Mest sannsynelig er det deres mangel på veien hjem. De plotter mest sannsynelig veien når de flyter som bladløv fra fødestedet, og når de ikke får gjort dette returnerer de heller aldri! Med dette i bakhodet er det mørkt for ålen! At dette forbudet kom nå er beviset på at politikk og naturvern aldri går sammen. Allerede i 1982 kom forvarslene, men ikke før 2007 ble det diskutert og i 2008 fattet vedtak og altså nå så altfor sent kommer fredningen. Fiskeridepartementet i Norge, Sverige, Danmark og EU ble varslet tidlig. Men alikevel ville man ikke innføre strengere kvoter eller begrensinger, det er tross alt 25000 mennesker i Europa som brødfør seg ene og alene på ålen. Å ta fra de yrket ville jo vært forferdelig, da er det bedre at ålen forsvinner!

OG samtlige "sportsfiskere" som prøver å finne på omveier rundt fredningen må være totalt mørbanka i hue!!! Er det noen som skal ta fiskeforbudet seriøst, så er det IHVERTFALL sportsfiskere.

Håper du tar samme ansvar for villaksen da Remy !

PS : når det er sagt, så kommer jeg ALDRI noen gang til å fiske målrettet etter hverken ål eller laks igjen ! Man tar da ansvar ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.