Gå til innhold
Fiskersiden

Ølgylts Bontelaboguide


Ølgylt
 Share

Recommended Posts

Det er nok mest et spørsmål om hvor lenge vi holder på. Halv ett er som regel det magiske tidspunktet.

Hvis jeg klarer pigghå og kanskje hågjel på fredag har jeg alltids muligheten natt til mandag.

Ser ut til å bli tog hjem mandag morgen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Sei (ølgylt: 3,8. )(Rab(Robert) 4.8)

Brungylt (Ølgylt 400)

For det første Helge, imponerende arbeid du legger i denne tråden!

Sei: du kan legge til min på 5,48kg

Brungylt: Seriøst, 400?? Det er WAY over nrek, hvis du har dokumentert den så har du en nrek i lomma.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nei, Brungylten er ikke dokumentert.

Da jeg fikk dem, to stk som begge viste 400 gram på en gammel fjærvekt, visste ikke jeg at det var noe spesielt med det, de var jo små ved siden av berggyltene, men arten var lett å identifisere ved hjelp av pethon.

Senere fikk jeg en til som var nesten like stor.

Me etter at jeg jeg visste at det var nrek har jeg ikke fått en eneste.

Legger til seien nå.

Forøvrig ble rsultatet 11-7 i hågjelkampen jeg og Nanablag hadde på søndagskvelden. Men ingen havmus.

Endret av Ølgylt
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

En oktoberkveld

Til stor glede for barna datt det ned litt snø her i Bergen i går. Og for meg betyr det bare en ting: på med flytedressen, frem med kaffe, whisky, sigarillos, mp3spiller og meitetingene. Det er lite som gir sånn fred i sjelen som å sitte tørr og varm på en pullert, med musikk dundrende i ørene, og skue ut fra hetta mot en stangtupp i snødrev.

Vel stod det en gjeng der når jeg kom, og en ivrig latvier var en anelse for mye i kryss med snørene mine, men det kom nært nok.

Etterhvert fikk jeg nå plassen min, og da tok det ca 5 minutter før det raste ut av snella. Denne var veldig tung i vannet og passe stor på land:

211020101030ecedd36e8d564596bf.jpg?23

Og vekta stoppet på 4.24

Det er vel ikke helt "de store" som BigFishen snakker om, men det lover likefullt godt for halloweenfisket.

Deretter ble det stilt, og latvieren var fornøyd med å skulle spise den opp. (Tydeligvis ikke første gang, for den ble rask preparert.)

Når det da begynte med klassisk hågjelnapping, syntes jeg det ikke var noe grunn til å drøye så lenge, men jeg tok opp tre av dem før jeg ga meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Lysing

I går dro jeg ned for å holde Martin og Roger med selskap når de sparket igang det store fiskeeventyret(kommer nok en egen tråd på dette etterhvert) med en oppvarmingskveld på Bonten. Jeg dro opp en liten lange og et par hågjel, og Martin noterte seg ny art. Men havmusa uteble.

Når de da måtte gi seg slik at de ihvertfall fikk et par timer på øret hadde jeg for første gang på veldig lenge hele brygga for meg selv. Mao pendeltrening. Noe som resulterte i ny art på meg og;

121120101108937a580146524c90b5.jpg?64

Nå husker ikke jeg hvor store de kan bli, men regner med at denne ikke egentlig er så stor. Men som førstenotering er dette ok:

1211201011349c8bd56bdd6a4a58b8.jpg?56

Det var jo rett og slett en kul fisk, og tanngarden hadde sin estetiske appell, minner litt om urfisk:

12112010115618996ee1a3c947a7af.jpg?34

Og så måtte jeg også hjem og legge meg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er grunnen til at jeg liker meite, kaier, Bontelabo å andre steder :)

Dukker alltid opp noen overraskelser :)

Grattis Ølgylt, større enn Torry sin :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, den var dau før jeg stappa røyk i kjeften på den, hvis noen lurte

Dårlig gjort :thumbsup:

Du kunne da ha latt den få tatt noen få trekk før den daua da.

Ellers gratulerer med lysing! Spiste du den? Jeg spiste de jeg og Stekegustav fikk utenfor Hamresanden og de smakte omtrent det samme som hvittingen vi fikk der. Men tøff fisk da

Endret av Gabrielsen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Lysing er en glittrende matfisk, hvitt fast kjøtt, og den er veldig enkel å fileter da den ikke har ribbein i normal forstand. Regner med at lysingen kan ha "grunnsmak" som f.eks. hvitting og hyse, kansje dette var problemet hos fisken fra hamresanden, men har ikke intrykk av at dette er et utbredt problem.

M. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.