cb Skrevet December 4, 2009 Rapporter Share Skrevet December 4, 2009 Har selvsagt spist rakfisk. Det er snadder. Har spist maggot. Det var et veddemål. Har spist surströmming. Det var skarpe greier, men fullt spiselig. Har også testet hakarl, det var ikke mat. Konsistensen minner om hermetisert sjampinong, men der stopper også alle likheter. Det minnet om å suge på et batteri, og lukten var umiskjennelig ammoniakk. Tårene kom fram i øynene, og magen protesterte vilt. Kulinarisk sett var det som å få en rett venstre i kjeften. Islendingen som hadde med revegifta fortalte at de også spiste gravet skate. Bruskfisk det også, og ganske sikkert ikke ulik i smaken, selv om kjøttstrukturen jo er radikalt annerledes. Stekt skate som er blodtappet ved fangsten er derimot konge. Å dermed grave ned skata for at den skal bli uspiselig forekommer meg dermed noe merkelig. Det kan vel omtrent sammenliknes med å hive et nybakt brød i en tett plastpose i noen uker og ikke spise det før brødet er helt grønt av mugg. 1 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Grutle Skrevet December 4, 2009 Rapporter Share Skrevet December 4, 2009 (endret) Mener å huske at en viss trommis feiga ut og spytta, mens den modige bassisten i samme band senka to biter med hakárl! Men ja, det smakte solmodnet apetoer.... Endret December 4, 2009 av Grutle Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gimbo Skrevet December 4, 2009 Rapporter Share Skrevet December 4, 2009 Pla ra is just plain yummy compared to 'shitty larb'.... ask your mrs about that one Have you ever had the 'dancing shrimps'? tiny little shrimp that they pour red hot chilli over and they go into spasm. In Thailand I was lucky enough to eat the following: Sparrow, roasted on a stick Fried maggot Fried and boiled frog Rat ground up in a curry... bones and all. Fried grasshopper Fried mealworm The only one I'm not so keen on is the maggot and the only thing I refused to try was Cockroach My wife is an Isaan khmer farm girl, and I lived in her village for a year. You can add silk worm, scorpion rat snake and the rat it self to your list :-) Pla ra I eat as often as the wife as I love my sum tam too now :-) But what is in the food is not really the problem. It is that in Thailand food is just food...at any given time of day. So my wife can suddenly decide to get up at 6 in the morning and serve me a full on pork chop dinner with all the trimmings....for breakast - beer included when I am suposed to drive to work...lol Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Dan Skrevet December 4, 2009 Rapporter Share Skrevet December 4, 2009 Har selvsagt spist rakfisk. Det er snadder. Har spist maggot. Det var et veddemål. Har spist surströmming. Det var skarpe greier, men fullt spiselig. Har også testet hakarl, det var ikke mat. Konsistensen minner om hermetisert sjampinong, men der stopper også alle likheter. Det minnet om å suge på et batteri, og lukten var umiskjennelig ammoniakk. Tårene kom fram i øynene, og magen protesterte vilt. Kulinarisk sett var det som å få en rett venstre i kjeften. Islendingen som hadde med revegifta fortalte at de også spiste gravet skate. Bruskfisk det også, og ganske sikkert ikke ulik i smaken, selv om kjøttstrukturen jo er radikalt annerledes. Stekt skate som er blodtappet ved fangsten er derimot konge. Å dermed grave ned skata for at den skal bli uspiselig forekommer meg dermed noe merkelig. Det kan vel omtrent sammenliknes med å hive et nybakt brød i en tett plastpose i noen uker og ikke spise det før brødet er helt grønt av mugg. Hahaha, dagens Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.