Gabrielsen Skrevet January 23, 2010 Rapporter Share Skrevet January 23, 2010 Smålysingene jeg og SterkeGustav fikk på Hamresanden skal sammen med den andre fisken jeg tok vare på fra den turen opp fra fryseren i dag - og tanken var faktisk å spise fisken Hvitting og hyse vet jeg hvordan man kan tilberede for at det skal bli godt, men lysing? Er den i det hele tatt spiselig? Er den god? Er det stram lukt på den så den kanskje heller passer å bruke som lake-agn? Lysingene var små, men er de interessante som matfisk er det jo spennende å smake på de Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Dan Skrevet January 23, 2010 Rapporter Share Skrevet January 23, 2010 Har ikke prøvd min ännu.. men flere har sagt at det er en av dom bedre matfiskerne! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
StåleG Skrevet January 23, 2010 Rapporter Share Skrevet January 23, 2010 Jeg kokte en blodfersk 1300grams lysing en gang og jeg ble ganske imponert. En av de bedre. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet January 23, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet January 23, 2010 Takk for svar. Da høres det ut til at jeg bør koke de. er det noen som har prøvd stekt lysing? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet January 23, 2010 Rapporter Share Skrevet January 23, 2010 Spise lysing? nei, for all del... egner seg best som kompostjord under epletreet i hagen Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
ThorEH Skrevet January 23, 2010 Rapporter Share Skrevet January 23, 2010 Stekt lysing er digg - spesielt i mel eller kavring - gjerne ispedd litt sterke krydder ! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
kjs Skrevet January 23, 2010 Rapporter Share Skrevet January 23, 2010 Har prøvd både stekt og kort - og i min bok er lysingen en av de aller beste matfiskene Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet January 23, 2010 Rapporter Share Skrevet January 23, 2010 Svein: bak den i ovnen...skal ikke ha så lang steketid. Finnes mange oppskrifter på nettet. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
dbrownie Skrevet January 23, 2010 Rapporter Share Skrevet January 23, 2010 Lysing er en meget god matfisk og er regnet som en delikatesse i flere land! Den er også meget god å bruke i f.eks fiskekaker! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Døsen Skrevet January 23, 2010 Rapporter Share Skrevet January 23, 2010 Glimrande til fiskekaker og fiskepudding. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet January 23, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet January 23, 2010 Jøss, nå begynner jeg å glede meg til å smake på lysingene Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Brutus Skrevet January 23, 2010 Rapporter Share Skrevet January 23, 2010 Bunker stekte lysingen jeg fikk. En av de beste fiskemiddagene jeg har spist. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
pepsi Skrevet January 23, 2010 Rapporter Share Skrevet January 23, 2010 Lysing er en meeeget god matfisk. Dette er en ekslusiv råvare til byens restauranter. Koster skjorta og kjøpe den. Stek eller bak den i ovnen, og du vil få deg et herremåltid. Pass på når du får den ombord, den blir fort "bløt i fisken" Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Arachnida Skrevet January 23, 2010 Rapporter Share Skrevet January 23, 2010 Snaddermat både stekt og kokt/dampet Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SMS Skrevet January 23, 2010 Rapporter Share Skrevet January 23, 2010 Spise lysing? nei, for all del... egner seg best som kompostjord under epletreet i hagen Må kaldrøykes, varmrøykes, graves, tørkes, legges to uker i melk og så kokes over natta i lut først - da blir eplene gode. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gogangfiskestang Skrevet January 23, 2010 Rapporter Share Skrevet January 23, 2010 Lysingen funker utrolig bra til fiske kaker og! Noen av de bedre fiskekakene eg har spist har vore av lysing... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Espen Ørud Skrevet January 23, 2010 Rapporter Share Skrevet January 23, 2010 @ Ståle mfl: Koke fisk? Fisk skal ikke koke, den skal trekke. Akkurat som med pølser med andre ord.... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
tryta Skrevet January 23, 2010 Rapporter Share Skrevet January 23, 2010 Fisk skal ikke koke. Amen. Smaker litt bedre enn stekt sei,da det er mere smak i lysingen. Sikkert enda bedre i folie. Men i skrivende stund er den vel snart fortært. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.