Edvard Skrevet February 2, 2010 Rapporter Share Skrevet February 2, 2010 Jeg bestilte 5 kg hel sild, og var og henta de i butikken i dag. De viste seg å være en del større en jeg trodde.. De er ca 30 cm (og vel så det) sikkert 3-4 hg. Blir dette for stort for gjedda? bør jeg evt. dele dem? Er gjedda likegyldig på hel/halv agnfisk? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Trulsolsen Skrevet February 2, 2010 Rapporter Share Skrevet February 2, 2010 Stort agn=stor fisk Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
MP Skrevet February 2, 2010 Rapporter Share Skrevet February 2, 2010 Det går helt fint med hel sild Jeg har noen ganger opplevd at stort agn gir dårligere krokingsprosent, men innbiller meg at det som oftest da er småfisk som ikke rekker å snu den store agnfisken ordentlig. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Dr. Hook Skrevet February 2, 2010 Rapporter Share Skrevet February 2, 2010 Eg har ikkje mykje peiling på gjeddemeite, men om ei hyse (som er ganske liten i munnen, og småspist), på litt over 2 kg klarer ein heil makrell-flapper på 3-400 gram (bildet under), så må vel ei gjedde på same størrelse klare det dobbelte.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Edvard Skrevet February 2, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet February 2, 2010 Det går helt fint med hel sild Jeg har noen ganger opplevd at stort agn gir dårligere krokingsprosent, men innbiller meg at det som oftest da er småfisk som ikke rekker å snu den store agnfisken ordentlig. Men silda er 30 cm og vel så det altså. tror du fortsatt det går bra? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Martins Skrevet February 2, 2010 Rapporter Share Skrevet February 2, 2010 Er jo bare å skjære den i passende stykker alt etter som hva du trenger. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet February 2, 2010 Rapporter Share Skrevet February 2, 2010 Er ikke noe problem. Gi heller fisken litt mer tid, følg med på hastigheten på spola og gi tilslag når fisken begynner å svømme saktere (Hvis den er på skikkelig svømmetur med agnet vel og merke, bare vær obs på å gjøre tilslaget slik at den ikke sluker). Jeg liker å bruke agnfisk på 20-25cm, og det er ikke noe problem. Selv snipene klarer å klemme nedpå en diger agnfisk. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Edvard Skrevet February 2, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet February 2, 2010 Er ikke noe problem. Gi heller fisken litt mer tid, følg med på hastigheten på spola og gi tilslag når fisken begynner å svømme saktere (Hvis den er på skikkelig svømmetur med agnet vel og merke, bare vær obs på å gjøre tilslaget slik at den ikke sluker). Jeg liker å bruke agnfisk på 20-25cm, og det er ikke noe problem. Selv snipene klarer å klemme nedpå en diger agnfisk. Så 30-35 bør heller ikke være noe problem eller? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet February 2, 2010 Rapporter Share Skrevet February 2, 2010 Har du målt de? Kapp av litt av halen evt. Gir også et bedre luktspor.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Edvard Skrevet February 2, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet February 2, 2010 Har du målt de? Kapp av litt av halen evt. Gir også et bedre luktspor.. Ja de største er ca 32cm og de minste er ca 27.. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Edvard Skrevet February 2, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet February 2, 2010 Hehe, jeg fant ut at specimengrens for sild er 400g dvs. at mange av sildene jeg har er specimen Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Iversen Skrevet February 2, 2010 Rapporter Share Skrevet February 2, 2010 Kutt av den bakre delen hvis du synes de blir store. F.eks kutt fra gattet og skrått bakover mot ryggen, så får fisken fortsatt en naturlig form, og blir kjapt en 5-6 cm kortere. Blir også mye ekstra lukt som ikke trenger være så dumt! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Edvard Skrevet February 2, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet February 2, 2010 Kutt av den bakre delen hvis du synes de blir store. F.eks kutt fra gattet og skrått bakover mot ryggen, så får fisken fortsatt en naturlig form, og blir kjapt en 5-6 cm kortere. Blir også mye ekstra lukt som ikke trenger være så dumt! takk for tips Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ølgylt Skrevet February 3, 2010 Rapporter Share Skrevet February 3, 2010 Jeg tro jeg ville skjært dem i to grove fileter. Mistenker at det blir litt bedre kroking enn med hel fisk. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet February 3, 2010 Rapporter Share Skrevet February 3, 2010 Fileter er tull. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet February 3, 2010 Rapporter Share Skrevet February 3, 2010 Til gjedde ville jeg nok gått for så hel agnfisk som mulig. Fileten kan du holde i saltvann eller evt til laka. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ølgylt Skrevet February 3, 2010 Rapporter Share Skrevet February 3, 2010 Fileter er tull. Javel Til gjedde ville jeg nok gått for så hel agnfisk som mulig. Fileten kan du holde i saltvann eller evt til laka. OK, OK, skjønner tegninga nå. Da ombestemmer jeg meg og anbefaler ikke fileter. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
menig fiskebolle Skrevet February 3, 2010 Rapporter Share Skrevet February 3, 2010 Jeg synes det er greit å gå litt opp i krokstørrelse ved bruk av store agn, owner str.2 funker bra. For meg ser en owner str.6 alt for liten ut på en liten makrell eller stor sild. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet February 3, 2010 Rapporter Share Skrevet February 3, 2010 Jeg synes det er greit å gå litt opp i krokstørrelse ved bruk av store agn, owner str.2 funker bra. For meg ser en owner str.6 alt for liten ut på en liten makrell eller stor sild. Funker fint på 25cm sik det Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Edvard Skrevet February 3, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet February 3, 2010 (endret) Funker fint på 25cm sik det Er ikke str 2 litt drøyt a? jeg har str 6 på de taklene jeg har brukt med abbor og mort til agn, men tror jeg skal kjøpe noen str 4 i dag.. med mindre der insisterer på str 2 da! Endret February 3, 2010 av Edvard Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Rage Skrevet February 3, 2010 Rapporter Share Skrevet February 3, 2010 Jeg bruker stort sett size6 owner. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Edvard Skrevet February 3, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet February 3, 2010 Jeg bruker stort sett size6 owner. på så stor agnfisk? Hva vil du anbefale? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
MP Skrevet February 4, 2010 Rapporter Share Skrevet February 4, 2010 Str.4 til stor agnfisk og str.6 til "vanlig" synes jeg er passe. Prøv deg fram! Husk bare å feste agnfisken veeeeeldig forsiktig, den skal bare så vidt henge på. Da bedrer du krokingen Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
KoKo Skrevet February 4, 2010 Rapporter Share Skrevet February 4, 2010 Fileter er tull. Jeg anbefaler selvfølgelig hel agnfisk,men bare tull med fileter synes jeg ikke. Noen ganger har vi hatt 4 stenger med hel agnfisk og en stang med enkeltkrok og makrellskiver. Fikk bare gjedde på makrell skivene. Tilfeldigheter eller ikke,ville bare si det. Men bare fått små gjedder opptil 2 kg på fileter. Men hvis man har flere stenger kan man jo prøve litt forskjellig. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Edvard Skrevet February 4, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet February 4, 2010 Str.4 til stor agnfisk og str.6 til "vanlig" synes jeg er passe. Prøv deg fram! Husk bare å feste agnfisken veeeeeldig forsiktig, den skal bare så vidt henge på. Da bedrer du krokingen Ok, takk for nyttig tips! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.