Gå til innhold
Fiskersiden

Nok en tråd om ekkolodd


smiley
 Share

Recommended Posts

Nå har jeg samme svinger og HDS ekkolodd som Dacron og har ikke problemer slik som han når vi fisker på samme plass, men så er jeg jo heller ikke sponset av Furuno :thumbsup:

Endret av abbor
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 114
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Om jeg har fått et ekkolodd av Furuno har ingen verdens ting med tilbakemeldingene mine på HDS'n å gjøre. I og med at HDS maskina er et produkt som ikke er optimalt for dorging på dypt vann, i allefall ikke med hekksvinger. Og du har vel krøllet litt selv når du har vært lenger sør i fjorden selv. Spesielt problematisk er den når det blir bråe endringer i bunnstrukturen. At det er grøtete skjerm, kan kanskje ha noe med at det er overføring fra HDS til GM... Men jeg pleier å si ting som de er, og inntil det blir software oppgradering er produktet ufullstendig til mitt bruk. Da dette ble bestilt primært for å logge dybder, men Mjøsa er så mye mer en furnesfjorden og grunna nord for Mjøsbrua. I det dype midt og sørpartiet har de fleste som bruker HDS problemer, ergo... maskina trenger en oppgradering før den er optimalt til bruk i andre og dypere putter enn andedammer i statene.

Men til grunt vann er den superb. En annen ting er at jeg nok må gå ned på følsomheten da det er kjedelig å hele tiden ha ca 15meters "dybde" (der riggen gikk i dag)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest StadJon

Prøver igjen, siden forrige innlegg druknet i en annen diskusjon:

Ser at Mekk har en kampanje på Eagle Cuda 300,som er nevnt et par ganger i denne tråden. Tanken er å anskaffe et greit og funksjonelt ekkolodd til lettbåten. Er det noen som vet om Mekk sitt tilbud inkluderer alt det nødvendige? Finner ingenting på nett-siden deres om at man må kjøpe noe i tillegg, Er dette et ok ekkolodd til bruk i salt- og ferskvann,ned til 100 meter pluss?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ahh, takker. Er ikke lenge til skattepengene kommer nå, forhåpentligvis denne uken. Da blir det enten å bestille fra boatersland eller handle hos lokale furuno forhandleren. Men den skulle ha 11000,- for fcv620 og Svinger 520-5MSD, 50 og 200 Khz Bronze gjennomgående. Syns det er litt drøyt. Har sent en liten prutemail, så vi får se hva som skjer. Kan jo fort spare noen lapper gjennom boatersland.

Forøvrig så må jeg takke deg abbor for du tar deg tiden på å svare på spørsmålene her.:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da har jeg montert HDS 5 kombi, P79 svingeren gikk veldig greit å installere og det ble tett og i vater på første forsøk.

Håper å få båten på vannet igjen innen et par dager, for da blir det fort konstatert om alt er montert riktig.

Takker for gode innspill før anskaffelsen.

@

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg kjøpte Cuda 300 loddet for 990,- på en eller annen nettbutikk.

Giver følger med (hekksvinger),eneste du trenger ved siden av er batteri.

Har ikke testet dette loddet noe særlig dypere enn 100 meter,men hadde fin kontakt ned dit hvertfall.

Jeg kan ligge opptil 20 knop før det mister signalene,noe jeg synes er veldig bra.

Har et litt eldre Humminbirdlodd i den andre båten,og det kan ikke sammenlignes...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, du må ta hull i skroget. Avhengig av hva slags svinger du har kjøpt kan det hende du må tilpasse en fairing også for å sikre jevn vannstrøm over svingeren.

Hvis du har en planende båt er B60 gjennomgående det beste valget.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Såpass, det var ikke med i planen igrunn. Trudde det gjennnomgående ville si at signalene gikk gjennom båten jeg, hehe. Må vel ha båten på land da, valget falt tilslutt på en 5205MSD var det vel fra seatronic. Får håpe her er noen i området som kan montere loddet og giveren for meg da.

Men tanken på å ha ett hull midt i båten frister ikke igrunn, mtp videresalg. Må jo vær pottetett for evig og alltid også, har ikke lyst på svømmetur.

Nei tror jeg ser litt mørkt på det, ordner seg nok! Gleder meg til å plukke opp sakene på posten imorgen.

Endret av smiley
Lenke til kommentar
Del på andre sider

<_< Det går an å montere ett rør som svingeren passer i, og lage ett feste/r som gjør at du skyver den opp når du kjører fort(om du har båt som går fort), og som du senker ned når du har roligere fart. Så mulig å åf til, me litt jobb er det nok for å få det bra.
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5205MSD er B60, hvis du har en planende båt er dette den optimale svingeren. Hverken denne eller andre gjennomgående svingere skal monteres utvendig på brakett, er sannsynligvis ikke like god vanntetting i fra baksiden som fra undersiden av svingerene.

For å montere denne svingeren må du lage et 60mm hull i bunnen av båten med en hullsag. Jeg har gjort dette på en båt og skal gjøre det på en annen neste uke.

Installasjonsveiledning B60

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk svingeren og ekkoloddet idag. Men jeg greier ikke montere det selv. Men jeg vet om forhandlere som sikkert kan montere det for meg. Men var ikke mye som fulgte med svingeren. Sånn hus og slikt må jeg vel skaffe selv, om ikke forhandleren gjør det da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt du trenger følger med svingeren. Det du trenger for montasje er ei 60mm hullsag og Sikaflex 291 eller en MS Polymer (ex: Tech-7 eller Casco Marine Tech) til tetting.

Hvis du ikke skal montere denne svingeren gjennomgående så retuner den og kjøp en P66 hekksvinger i stedet. Svingerelementet er det samme i B60 og P66.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.