Gå til innhold
Fiskersiden

Nok en tråd om ekkolodd


smiley
 Share

Recommended Posts

  • Svar 114
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

Da er ekkoloddet montert, og skal prøvekjøres/fiske om en time!

Nei, hva skal man si? Er langt fra fornøyd for å si det slik. Var veldig mye støy når testet det. Fult av små prikker over hele skjermen, og mer jo fortere jeg kjørte. Fikk det litt bedre etterhvert med litt justeringer. Men fortsatt stooort forbedringspotensiale. Det er ikke dette jeg har betalt for iallefall. Ser en som har hatt samme problemet som meg på trollingforum.no. Tar meg frihet til å sitere terje338;

No var eg lei :evil: båten var full av lause ledninger på kryss og tvers, verktøy,deler puter og anna utstyr flaut ombord og båten såg ikkje ut.

Ein siste "brainstorming" kom ej på noko ej hadde plukket opp i farta når ej monterte loddet.

Nemlig så såg det ut til ein av dei svært mange tynne ledningane på tilkoblingskabelen på ekkoloddet var ein form for jording(ikkje minus kontakten)

Eg skar opp den godt igjentapet kabelen(brukte vulkaniserings tape) og der fann ej igjen den lille svarte jordledningen.

La denne inn til aluskroget på båten og støyproblemet vart 100% vekke :):D :D .

Gjett og eg vart glad, og at det kunne vere ein så liten bagatell berre og legge den ledningen til båtskroget og alt problemet var vekke var overaskende.

Er vel kanskje dette jeg også må gjøre, men med min lille tekniske hjerne kan dette bli komplisert.

Ser for meg en del prøving og feiling fremover. Hvordan finner jeg denne jordingkabelen? Er det noe spesielt med denne som jør at jeg ser at den er jordet?

Men jeg har ikke aluskrog. Jeg har glassfiber.

Huff, vil ha ett tipptopp ekkolodd etter å betalt for montering. Vært en jævlig drittdag faktisk, greide faktisk å legge lommeboken på taket på bilen og kjøre. Kom på genistreken når jeg var fremme. Vips vekke. Jævlig deilig at jeg var i banken igår og tok ut en del kontant til ferie. Offtopic.

Endret av smiley
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du ønsker hjelp til å løse problemene dine er et godt tips å poste skjermbilder fra loddet ditt på forumet til trollingforbundet :D

Takk for tipset, men har problemer med å få logget inn der. Gjorde noe feil når jeg registrerte konto. Men var ute en ny tur igår, og fikk tunet litt på instillingene, og ting har blitt en god del bedre. Fant iallefall fisken, så begynner å bli fornøyd. Skal en ny tur utpå fjorden nå, muligens prøve etter sei på dypet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Har det på fisking. Men er ikke helt fornøyd med ekkoloddet. Har prøvd loddet en del på større dyp nå, 150-300m Og loddet klarer ikke holde bunnen i det hele tatt. Skjermen pleier ofte å gå "bananas" med å skifte skjermbilder hele tiden, alt fra helt hvit skjerm til litt rødt her og der. Ekkoloodet sliter med andre ord. Feil innstilt? Også når jeg fisker litt grunnere, 130m og dypere, sliter ekkoloddet med å holde en klar og fin bunn. Er ofte massse utslag 10-20meter over bunnen, og da blir det vanskelig å spotte fisk. Er vant med faderens furuno hvor bunnen er bare en klar rød stripe, da ser man lett hva som er fisk. Men det greier ikke jeg. Spotter bare fisk som er i de øvre vannlagene. Noen som har noen tips? Skal prøve å få tatt noen bilder av ekkoloddet når jeg får komt meg utpå igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 months later...
  • 4 weeks later...

Vet ikke om denne tråden lever, men prøver den i stedenfor å starte en ny tråd om likartede tema.

Vi har kjøpt ny båt og med på kjøpet en Lowrance HDS 8 kombi plotter og lodd. Svinger følger med, men ikke 50/200kHz som jeg vil ha til mitt bruk.

Har deala meg frem til å få mer eller mindre den svingeren jeg ønsker, og trenger råd.

Det skal altså være en 50/200kHz og hekkmontert. Hva er det beste jeg kan få tak i? Og om det ikke er så ufint dyrt at det ikke godtas...

Lurer også på om fordelen med gjennomgående svinger fremfor hekkmontert er vesentlig for rett opp ned fiske også. har forstått at det er det for trolling, men det driver jeg fint lite med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den beste hekksvingeren er TM270, men denne koster vel ca 12000kr så jeg antar den ikke er aktuell.

Hekksvingeren jeg anbefaler er P66, dette er en hekksvinger som har samme svingerelement som B60 som er hva jeg bruker.

En riktig montert gjennomgående svinger gir mindre støy i planingsfarter enn en hekkmontert.

Hvis du har en planende båt er B60 hva som er er å anbefale, jeg har denne på begge mine båter. Dette er en svinger som er utformet som en vanlig skroggjennomføring i bronse. Svingerelementet er skråstilt i skroggjennomføring slik at signalene blir sendt rett ned og ikke i samme vinkel som skroget. B60 finnes i to utgaver B60-12 for 8 til 15 graders vinkjel og B60-20 for 16 til 24 graders vinkel. B60 stikker bare 5mm ut for skroget og gir suverene ekkoloddbilder også i planingshastigheter.

Finnes også en versjon B117 for montering der bunnen er flat.

Endret av abbor
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som du ser jeg skriver er TM270 den beste hekksvingren, har du budsjett for den så kjøp den. Men vær klar over at det er et stort beist som vil gi mye drag på en mindre båt som vi ofte har her i landet (Sett i forhold til US sportsfiskebåter)

Skal du drive med bunnfiske på 200-300m er en B164 gjennomgående et godt kompromiss. Dette er en større og mer følsom utgave av B60.

TM270 og P66 er de to eneste hekksvingere av høy kvalitet på markedet. Alt annet er rimelige svingere som er produsert av de forskjellige ekkoloddfimaene og ikke av Airmar. FInnes riktignok en litt rimeligere utgave av P66 som heter P58, men etter det jeg kjenner til er dette et produkt som bare leveres til Raymarinelodd.

Endret av abbor
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.