dannyboy100

skjær ut før frys :)

Recommended Posts

dannyboy100    0

Har nylig kjøpt fiskeutstyr så er ny på dette her :thumbsup:

Lurer på om det ikke gjør noe om man skjærer ut alt sammen innvendig det som skal fjernes før man legger det i frysern? Siden man slipper noe av arbeidet når man skal ta den opp igjen og tilbrede den.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
tweek    0

Skal du ha fiskeutstyret i frysa?! :thumbsup:

Men du trenger noen å fortelle deg om du skal rense fisken FØR eller ETTER du legger den i frysa?!

Jaja... jeg stemmer før! Best å få gjort det så fort som mulig. Ifølge "expertene" blir smaken bedre hvis du reser den før du fryser den...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Even A    23

Feit fisk, slik som makrell, aure og laks, holder lenger på smaken om dei vert fryst heile. Mager fisk skal rensast før frysing. :thumbsup:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Espen Ørud    119

Ettersom det er postet i laksefiskeforumet antar jeg det er laks du spør om. Jeg fryser laksen HEL. Etter et par dager tar jeg en dusjeflaske med vann og glasserer fisken med is. Da holder de lengst og får ikke tørke/fryseskader heller..

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
cb    10

Laks tatt i elv har stort sett lite eller ikke noe mageinnhold heller, så her er det lite bakterier som kan forurense fiskekjøttet.

"alt sammen innvendig det som skal fjernes før"

Ordet du leter etter er INNVOLLER, og prosessen med å fjerne disse kalles å SLØYE.

Endret av cb

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
erduptur    0

Ettersom det er postet i laksefiskeforumet antar jeg det er laks du spør om. Jeg fryser laksen HEL. Etter et par dager tar jeg en dusjeflaske med vann og glasserer fisken med is. Da holder de lengst og får ikke tørke/fryseskader heller..

Jeg vil annbefale å pakke fisken hel uten å vaske bort slim osv i gladpakk strekkfilm som strammes grundig rundt hele fisken. Det forhindrer luft og uttøring harskning. Har erfaring med at laks pakket slik er helt fin etter 9 mnd i fryseren.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
sølvreven    37

Jeg vil annbefale å pakke fisken hel uten å vaske bort slim osv i gladpakk strekkfilm som strammes grundig rundt hele fisken. Det forhindrer luft og uttøring harskning. Har erfaring med at laks pakket slik er helt fin etter 9 mnd i fryseren.

Ved lengre lagring av laks og fet fisk er det nok best å fryse den "rund". Men skal man ta den ut av fryser i løpet av kort tid, er det mere praktisk å gjøre opp fisken, og kappe den i passe "koteletter" f.eks. som pakkes inn i fryseplastposer, hvor man får ut all luft og tetter. Finnes jo å få tak i slike ruller med klar plast som man bruker bl.a. i fiskeindustrien. I forskjellige størrelser. Bra kvalitet også på disse, bedre enn slike billige svartsekker kjøpt på Rema B) Og de finnes i flere bredder/lengder. For smålaks, mellomlaks, storlaks. Fisken renses skikkelig, alt blod og evt. smuss fjernes. Og posene tapes godt igjen. Ser litt mere appetitlig ut også enn en svartsekk som er revnet og full av lakseslim og blod. Men ikke alle er like nøye med at de ikke skal legge laksen på jorda, eller grus og sand. Særlig hvis man skal grave laksen !

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Karl Inge S    12

Fisken bløgges (kapp en gjellebue på hver side og heng fisken opp- rist litt i den første minuttene) så vaskes dritt av den (ikke minst blod og jord) før den pakkes i tett plast (gjerne sånn "lakserull" som Silvern nevner) og fryses hel. Da blir den best/holder seg best etter min erfaring.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
sølvreven    37

Fisken bløgges (kapp en gjellebue på hver side og heng fisken opp- rist litt i den første minuttene) så vaskes dritt av den (ikke minst blod og jord) før den pakkes i tett plast (gjerne sånn "lakserull" som Silvern nevner) og fryses hel. Da blir den best/holder seg best etter min erfaring.

Yes, og la gjerne laksen henge en stund etter at den er bløgget ! For det kommer som regel enda mere blod (blodkake) som legger seg ved gjellene etter at man har vasket den først. Et godt råd er rett og slett å kappe vekk alle gjellebuene, lettere å rense. Og pass på spyfluene, særlig når det er varmt B)

De er kjappe med å legge egg. Når jeg tar inn en laks tar jeg bare enkelt og greit et grepa tak i gjellebuene på den ene siden av laksen og røsker til så pulsåra kuttes. Så raskt som mulig etter at laksen er avlivet ! Ser også at endel legger laksen flatt etter bløgging, ikke alt blodet vil renne ut (det kan være noe igjen) og heller ikke delikat når man ser mørke områder på filètene som er røyket ;)

Endret av sølvreven

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
BAN    320

Ideelt så skal ikke fisken vaskes i elva. Det er for mye bakterier der.

Fjern gjellene før innfrysing.

Frys fisken. Glasser den, og legg den i pose.

Holder over et år ved -18°C.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå