Nordan Skrevet June 10, 2010 Rapporter Share Skrevet June 10, 2010 Fått ett par karper i mjøsa nå i det siste, men er dette en spisende og god matfisk? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Remy Skrevet June 10, 2010 Rapporter Share Skrevet June 10, 2010 Fått ett par karper i mjøsa nå i det siste, men er dette en spisende og god matfisk? Hvis det er brasme du henviser til skal det etter sigende være en perfekt matfisk om dne går i rent vann. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nordan Skrevet June 10, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet June 10, 2010 er vel noe som heter karpe? ell karsen ell hva man kaller det?? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
avkroken Skrevet June 10, 2010 Rapporter Share Skrevet June 10, 2010 er vel noe som heter karpe? ell karsen ell hva man kaller det?? Tipper du mener brasen, som er det samme som brasme som Remy henviser til. Men, jeg er ikke enig med Remy i at den er en god matfisk. Jeg har prøvd og det smaker for jæ..lig, uansett hvor lenge den går i rent vann. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
fredz Skrevet June 10, 2010 Rapporter Share Skrevet June 10, 2010 Fått ett par karper i mjøsa nå i det siste, men er dette en spisende og god matfisk? er nok brasme vi prater om ja. om det er en god matfisk... næææh... er ikke en kulinarisk opplevelse, smaker vel nærmere jævlig ja. Tror jeg hadde fisket noe annet for matens del Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nordan Skrevet June 10, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet June 10, 2010 ok.. så ikke noe karpe i mjøsa da? syns ikke den hadde kroppsformen som en brasme men... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
SMS Skrevet June 10, 2010 Rapporter Share Skrevet June 10, 2010 Har spist småbrasmer fra Stordammen, et skogstjern sør for Drammen. Disse smakte brukbart, men var mye jobb for lite kjøtt for å si det mildt... Brasme, som andre karpefisk, gjør seg bedre i vannet enn på tallerkenen... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet June 10, 2010 Rapporter Share Skrevet June 10, 2010 Siden dette er postet under trolling har han sikkert fått vederbuk. Har fått det sjøl der under dorging etter ørret der. Har ikke spist det sjøl, men tipper det smaker dritt. Slipp de ut igjen! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Aristokraten Skrevet June 10, 2010 Rapporter Share Skrevet June 10, 2010 Jeg har spist Vederbuk,nyfisket og rett på grillen... Gjør det ikke igjen for å si det sånn Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
nanablag Skrevet June 10, 2010 Rapporter Share Skrevet June 10, 2010 I følge en arbeidskollega er ryggfileten på brasme bra mat. Vederbuk, som jeg anser det som mest sannynlig at du har fått, har jeg aldri hørt annet enn negativt om hva matkvalitet angår. Slipp dem pent ut igjen om det lar seg gjøre Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Potemkin Skrevet June 10, 2010 Rapporter Share Skrevet June 10, 2010 Trodde det var karpe i Mjøsa jeg. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet June 10, 2010 Rapporter Share Skrevet June 10, 2010 (endret) Trodde det var karpe i Mjøsa jeg. Masse karpe i Mjøsa ja. Sikreste metoden er 750 grams svenskepilk fisket via dupp liggende oppå isen. Agn den med solbærtoddy! Beste tidspunktet er når det er fred i Midtøsten! Endret June 10, 2010 av cb Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
BDA Skrevet June 10, 2010 Rapporter Share Skrevet June 10, 2010 Har aldri hverken fått eller smakt karpe. Jeg ar ingen problemer med å tro folk som har spist karpearter og som sier at disse smaker mindre godt. Men er det ikke rart at karpe regnes som delikatesse i østeuropa og Asia. Fylt karpe er regnet som en delikatesse. En rekke karpearter ble nettopp innført og spredt av munker som mat, særlig under fasten da kjøtt var forbudt. Kanskje er det så enkelt at smaken endrer seg? mvh bda Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Remy Skrevet June 10, 2010 Rapporter Share Skrevet June 10, 2010 Har aldri hverken fått eller smakt karpe. Jeg ar ingen problemer med å tro folk som har spist karpearter og som sier at disse smaker mindre godt. Men er det ikke rart at karpe regnes som delikatesse i østeuropa og Asia. Fylt karpe er regnet som en delikatesse. En rekke karpearter ble nettopp innført og spredt av munker som mat, særlig under fasten da kjøtt var forbudt. Kanskje er det så enkelt at smaken endrer seg? mvh bda Altså karpe, og ikke brasme etc, er en meget populær matfisk over hele europa og i asia og til og med usa til jul! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
fredz Skrevet June 10, 2010 Rapporter Share Skrevet June 10, 2010 Altså karpe, og ikke brasme etc, er en meget populær matfisk over hele europa og i asia og til og med usa til jul! og det betyr at det er godt Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Remy Skrevet June 10, 2010 Rapporter Share Skrevet June 10, 2010 og det betyr at det er godt tja, når hundretusenvis eller millioner spiser det ofte, så er det sikkert godt. Spist karpe selv i Latvia, og det var godt det. Samme med gjedde som de hadde tilbredt på en fantastisk måte. Kjøp deg noen bøker av feks hellstrøm såå finner du sykt bra oppskrifter på "c&r" fisk Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Iversen Skrevet June 10, 2010 Rapporter Share Skrevet June 10, 2010 Sikkert mulig å spise karpe, men som det er sagt tusen ganger før på FS så bør vi ta vare på karpebestandene vi har i Norge og sette ut fisken igjen om man skulle være så heldig å få en Jeg garanterer at de fleste kjente matfiskene vi har i Norge går karpa en høy gang på middagsbordet Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet June 10, 2010 Rapporter Share Skrevet June 10, 2010 Mye av greia er at egensmaken på mange av disse fiskene "kamufleres" via krydder og sauser. Da kan selv en i utgangspunktet relativt laber fisk smake bra. Et klassisk eksempel er haifinnesuppe. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Snaus Skrevet June 11, 2010 Rapporter Share Skrevet June 11, 2010 noen som vet hvordan karrus er som matfisk? er det omtrent det samme som resten av karpefiskene? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
menig fiskebolle Skrevet June 11, 2010 Rapporter Share Skrevet June 11, 2010 Har hørt at sørv er et ordentlig ess på bordet...husk å be svigermor Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
nanablag Skrevet June 11, 2010 Rapporter Share Skrevet June 11, 2010 Davidsen anbefaler visstnok gullbust. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Remy Skrevet June 11, 2010 Rapporter Share Skrevet June 11, 2010 Davidsen anbefaler visstnok gullbust. Det kan Torsve på forumet skrive under på også Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet June 11, 2010 Rapporter Share Skrevet June 11, 2010 noen som vet hvordan karrus er som matfisk? er det omtrent det samme som resten av karpefiskene? Har spist karuss en gang. Var omtrent som å bli driti i kjeften. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
toppknot Skrevet June 11, 2010 Rapporter Share Skrevet June 11, 2010 Har aldri hverken fått eller smakt karpe. Jeg ar ingen problemer med å tro folk som har spist karpearter og som sier at disse smaker mindre godt. Men er det ikke rart at karpe regnes som delikatesse i østeuropa og Asia. Fylt karpe er regnet som en delikatesse. En rekke karpearter ble nettopp innført og spredt av munker som mat, særlig under fasten da kjøtt var forbudt. Kanskje er det så enkelt at smaken endrer seg? mvh bda Snakket med en bekjent som kommer fra Tjekkoslovakia.Han pleide å spise karpe til jul osv. og syntes at det smakt helt ok. Etter å ha bodd i Norge i ca 10 år prøvde han å spise karpe igjen..det smakte gjørme...sa han. Å spise og like karpefisk er tydeligvis en vanesak,så hvis du klarer deg igjennom tilvenningsperioden vil du kanskje sette pris på vederbuk,brasme osv. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet June 11, 2010 Rapporter Share Skrevet June 11, 2010 Karpe som går til konsum nedover i Østeuropa får stort sett gå i rent vann en stund før den slaktes. Men jeg nekter plent å tro at det i det hele tatt nærmer seg torsk, steinbit, kveite, piggvar, breiflabb og andre arter som er helt konge på tallerkenen uten at de må krydres og smaksettes på alle bauger og kanter. Men i endel land nedover har de ikke tilgang på fersk sjøfisk, ergo må de bruke det de har. Og hva man er vant til er nok også en bidragende faktor. Smaksløker er som kjent selektive. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.