Gå til innhold
Fiskersiden

Dryyyg karuss


Oz
 Share

Recommended Posts

Njaa paavikens karuss har testats manga ganger og tror man konkluderat med att det er the real thing..

http://www.paviken.se/om.html

Ser ut som om de er like usikre som meg...?

Däremot är den något märkliga kroppsformen med den tydliga puckeln på "nacken" (istället för längre bak mot ryggen)mer uppseendeväckande. Huvudets utseende och form är kanske den mest anmärkningsvärda detaljen. Antalet fjäll längs sidolinjen signalerar hybrid, eller möjligen ruda, medan fenstrålarnas utseende på analfena, respektive ryggfena ibland påminner mer om silverruda. Pavikenrudornas aggressiva styrka i rusningarna är andra kännetecken som fått många metare att klia sig i huvudet. Det är inte typiskt rudor att bjuda upp till en sådan dans. Mycket talar för att de skulle vara hybrider av silverruda och ruda, eller förvildade silverrudor (som är vanliga exempelvis i Baltikum). Men det är inte alls säkert.

Uansett kule fisk :thumbsup:

Endret av Hoffa
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lukter Sølvkaruss, karpemage og greier..

tja, de er jo litt lyse i fargen, men munnen på disse fiskene er mer karuss enn sølvkaruss. Sølvkarussen har større kjeft. Kroppsformen er pent innenfor det jeg vil si er typisk karuss, ihvertfall så rekordfisken ut som en karuss. Den på 2.85 så litt mer mistenkelig ut. Men hvis fiskene i Paviken er testet som Lho skriver får vi vel stole på at det er the real thing...? Uansett er dette utrolig imponerende og flotte fisk, skikkelige drømmefisk for en meiter.

EDIT: ut fra hva som skrives på den svenske siden, kan man kanskje mistenke at det her fins både rene karusser, sølvkarusser og derfor også hybrider. Da blir det vel nesten umulig å avgjøre dette med 100% sikkerhet. Jeg har vel også en mistanke om at siden disse artene er så nærstående, så vil også hybridene kunne være fertile.

Endret av piscator
Lenke til kommentar
Del på andre sider

http://www.paviken.se/om.html

Ser ut som om de er like usikre som meg...?

Uansett kule fisk :thumbsup:

Ok, vet att det var massa debatt runt förra rekordet. Men det har säkert kommit mer info nå. Blir spännande og se om 3kg fisken blir godkänd. Brugård är tack og lov väldigt petig når det kommer till dokumentation

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Reagerte også på desse..

Dei var ganske lyse, hadde laange brystfinner og relativt få og store skjell langs sidelinja.. Vanskeleg å sjå om det er over 31 skjell (karuss) eller mindre (sølvkaruss), og her er det sikkert ikkje klare grenser uansett. Er ute på tynn is her, og reknar med at dette er veeeldig godt studert av svenskane sjølv :thumbsup:

Uansett flott fisk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.