Sjarkarn Skrevet October 24, 2010 Rapporter Share Skrevet October 24, 2010 Prøvde denne oppskriften i dag, med enorm suksess! anbefales sterkt!! http://dinmat.adressa.no/content/view/full/39974 Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
boganis Skrevet October 24, 2010 Rapporter Share Skrevet October 24, 2010 Spennende, noterer denne til fremtidige kveitemåltid Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
cb Skrevet October 24, 2010 Rapporter Share Skrevet October 24, 2010 Notert! Med kveite som råvare kan man i grunn bare gjøre en feil, nemlig steike den for lenge. Da blir den tørr, og det er ille. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Sjarkarn Skrevet October 25, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet October 25, 2010 stemmer det, er viktig og følge med kveita når man lager Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Carla Skrevet October 28, 2010 Rapporter Share Skrevet October 28, 2010 Skal få mor til å lage denne en dag, ser virkelig godt ut har jo fryseren full av kveite Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Espen Ørud Skrevet October 28, 2010 Rapporter Share Skrevet October 28, 2010 Overlate gode selvfiskede råvarer for å la andre tilberede dem? Slikt sjansespill begir jeg meg aldri ut på---- Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet October 28, 2010 Rapporter Share Skrevet October 28, 2010 Lot muttern få prøve seg...master disaster! Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Afre Skrevet October 28, 2010 Rapporter Share Skrevet October 28, 2010 Lot muttern få prøve seg...master disaster! Tok du med rekehodet også? Det som kanskje er litt vanskelig er å få most rekeskallet ordentlig. Er fristet til å pråve en variant på torsk først @Vilhelm! Hva gikk galt for dere? Kan du utdype;) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Espen Ørud Skrevet October 28, 2010 Rapporter Share Skrevet October 28, 2010 Tror snarere det var et svar på min kommentar.... Forøvrig kan Vilhelms gulrotkveitesaus med piripiri anbefales på det aller sterkeste. Senest servert ved besøk sørfra i sommer: Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet October 28, 2010 Rapporter Share Skrevet October 28, 2010 Tok du med rekehodet også? Det som kanskje er litt vanskelig er å få most rekeskallet ordentlig. Er fristet til å pråve en variant på torsk først @Vilhelm! Hva gikk galt for dere? Kan du utdype;) Uten rekesaus selvfølgelig. Hun kan rett og slett ikke å tilberede kveite. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Sjarkarn Skrevet October 28, 2010 Forfatter Rapporter Share Skrevet October 28, 2010 syntes det gikk veldig fint og knuste skallet, la det oppi beholderen til stavmikseren og moste "suppa" slik, skal være ærlig, var i tvil da jeg sto der med stavmikseren, men godt ble det! Jeg hadde stekte poteter og brokkoli til. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
boganis Skrevet October 28, 2010 Rapporter Share Skrevet October 28, 2010 syntes det gikk veldig fint og knuste skallet, la det oppi beholderen til stavmikseren og moste "suppa" slik, skal være ærlig, var i tvil da jeg sto der med stavmikseren, men godt ble det! Jeg hadde stekte poteter og brokkoli til. Dine poster i dette forumet - etter at du la ut oppskriften, gir meg et svakt hint om at du fremdeles er i de levendes rekker Tror jeg tar sjansen, vinforslag - anyone? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Carla Skrevet October 31, 2010 Rapporter Share Skrevet October 31, 2010 Overlate gode selvfiskede råvarer for å la andre tilberede dem? Slikt sjansespill begir jeg meg aldri ut på---- Når muttern har vært husmor i alle år, så overlater jeg tilbredningen av maten til henne Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
vetle Skrevet November 8, 2010 Rapporter Share Skrevet November 8, 2010 makan til frekkhet!!! nå blei jeg jæ..... sulten =) dette så godt ut :-) Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Mr Tucker Skrevet February 1, 2011 Rapporter Share Skrevet February 1, 2011 Denne må prøves. Har alltid hatt lyst til å lage saus eller kraft av rekeskall eventuelt strandkrabbe. Skal begynne å fryse ned brukt rekeskall. Må komme meg på havet snart. Bare noen få pakker igjen av kveite. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Sjarkarn Skrevet February 1, 2011 Forfatter Rapporter Share Skrevet February 1, 2011 hehe ja, prøv og hvitløksmarinere rekene først, ble mye bedre! ja kjenner at det er et stykke igjen til sesongen er i gang både på abstinensene og i frysern..har bare rundt 15kg igjen-.- Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nikolassisen Skrevet February 1, 2011 Rapporter Share Skrevet February 1, 2011 Spennende oppskrift Kveite er jo en fantastisk råvare som man sikkert kan lage mange gourmet-retter av. Det viktigste er å behandle råvaren med andakt. Dvs avlive fisken så fort som mulig samt bløgge fisken godt. Deretter la den henge 1-3 dager avhengig av temperatur. Da blir fisken saftig og mør. Til hverdags trekker jeg fisken i saltet vann og serverer med kokte poteter og Parisienne saus. En saus som er fantastisk god til all fet fisk. Chablis er en god ledsager Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Vilhelm Skrevet February 1, 2011 Rapporter Share Skrevet February 1, 2011 Slik er kveite best: Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Thomcon Skrevet February 1, 2011 Rapporter Share Skrevet February 1, 2011 Spennende oppskrift Kveite er jo en fantastisk råvare som man sikkert kan lage mange gourmet-retter av. Det viktigste er å behandle råvaren med andakt. Dvs avlive fisken så fort som mulig samt bløgge fisken godt. Deretter la den henge 1-3 dager avhengig av temperatur. Da blir fisken saftig og mør. Til hverdags trekker jeg fisken i saltet vann og serverer med kokte poteter og Parisienne saus. En saus som er fantastisk god til all fet fisk. Chablis er en god ledsager Det slår meg når jeg leser dette at jeg egentlig aldri har tenkt over hva en søring gjør med 100 kg kveite etter tre dagers fiske... Så Frank - når vi reiser hjem igjen den 11 september... Hva f** gjør vi, gjemmer det i hulrom på kroppen..? Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Salten Skrevet February 1, 2011 Rapporter Share Skrevet February 1, 2011 (endret) .......... Hva f** gjør vi, gjemmer det i hulrom på kroppen..? Good luck. Har ellers hørt noe om at kveita skal slippe fettet tre ganger/ koke en time? Har aldri prøvd det da.. Endret February 1, 2011 av Salten Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
palkr Skrevet February 1, 2011 Rapporter Share Skrevet February 1, 2011 (endret) Det slår meg når jeg leser dette at jeg egentlig aldri har tenkt over hva en søring gjør med 100 kg kveite etter tre dagers fiske... Så Frank - når vi reiser hjem igjen den 11 september... Hva f** gjør vi, gjemmer det i hulrom på kroppen..? Med prisene på overvekt er det kanskje ingen dum ide. Ellers får man isoporkasser som ihvertfall SAS var villig til å ta. Må spørre Norwegian når jeg ringer dem og booker plass til stangtuben... Søskenbarnet mitt pakket fisk i bagasjen, innimellom alle klærne. Bagasjen havnet på villspor i en snau uke (ble sendt på jordomseiling), og når hun fikk igjen bagasjen hadde fisken råtnet i en sånn grad at vakuum-pakka hadde sprengt. Hun måtte hive kofferten til og med. Endret February 1, 2011 av palkr Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Nikolassisen Skrevet February 1, 2011 Rapporter Share Skrevet February 1, 2011 Det slår meg når jeg leser dette at jeg egentlig aldri har tenkt over hva en søring gjør med 100 kg kveite etter tre dagers fiske... Så Frank - når vi reiser hjem igjen den 11 september... Hva f** gjør vi, gjemmer det i hulrom på kroppen..? Hehe. Glemte jeg å si at det er påbudt med C/R i båten min? Var det noen som trudde på det? eh.. nei. Får tak i flykasser. Dvs 20 liters isoporkasser uten hull i botn. Da kan dere ta med både frossen og fersk fisk Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Thomcon Skrevet February 1, 2011 Rapporter Share Skrevet February 1, 2011 (endret) Hehe. Glemte jeg å si at det er påbudt med C/R i båten min? Var det noen som trudde på det? eh.. nei. Får tak i flykasser. Dvs 20 liters isoporkasser uten hull i botn. Da kan dere ta med både frossen og fersk fisk Beroligende... Disse kassene - skaffer vi dem på hjemveien eller er det behov for å være proaktiv..? Må jo ha med fisk hjem - blir ikke tid til delikatesser som Sjarkarn og Ørud viser når vi er oppe i Eldorado... No offense Vilhelm, men sushi er ikke min "bag of tea" Ser frem til å lage god kveitemiddag! Endret February 1, 2011 av Thomcon Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
palkr Skrevet February 2, 2011 Rapporter Share Skrevet February 2, 2011 Beroligende... Disse kassene - skaffer vi dem på hjemveien eller er det behov for å være proaktiv..? Må jo ha med fisk hjem - blir ikke tid til delikatesser som Sjarkarn og Ørud viser når vi er oppe i Eldorado... No offense Vilhelm, men sushi er ikke min "bag of tea" Ser frem til å lage god kveitemiddag! Vet ikke med deg, men jeg har ihvertfall planlagt kveite-diett under oppholdet i Lunvik! Ikke umulig jeg tar med wasabi og soyasaus også. Frank, vet du prisen på disse kassene? Har en tom en hjemme, koster meg bare 50 kroner å ta den med nordover med Norwegian.... Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Espen Ørud Skrevet February 2, 2011 Rapporter Share Skrevet February 2, 2011 Mener forøvrig SAS krever "spesialbleier" i flykassene. Dvs du får sånne som er beregnet på å suge opp fuktighet dersom det skulle bli problem til å putte opp i kassene. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.