Gå til innhold
Fiskersiden

Fin laksevideo fra Island


Labrax
 Share

Recommended Posts

:thumbsup::rolleyes: :rolleyes:

Ute på tergefronten Veg ? :rolleyes:

Hvor har du lært det, og hvor har du fått feitmarkinspirasjon fra ? Fysj å fysj, 10 smekk på fingran !

Heldigvis er Gaula så stor og stri i store deler av sesongen, så vi slipper å få besøk av frenetiske undervannsfotografer. Som peiler inn laksen(e) på centimeteren, og kommuniserer med fiskeren hvor han skal servere flua. Og dette er sportsfiske ? :lolu: Typisk fluefiskere, he he. Ser de ikke laksen over vann, skal de under vann. Blir litt mere uforutsigbart også når man ikke ser hvor laksen står.

Husker jeg så en video med han frenetiske svensken, Frødin heter han visstnok. Drev og svømte i ett digert basseng og sjekket hvordan tubefluene oppførte seg under vann ! Har fluefiskerne gått helt av skaftet ? :lolu:

Endret av sølvreven
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle fluefiskere har eget basseng, Silver !! Apropos dette: Regner med du fikk med deg at selv en "hengende tube" tok laks? :thumbsup:

Joda, bare man kaster mange nok kast, og lar flua virre rett foran laksene så vil nok en eller annen ta før eller siden :rolleyes: Har tatt mang en laks selv jeg der flua bare har hengt og dinglet vel og lenge i områder der det garantert står laks.

Blir litt det samme med ståmark, men da ser man ikke laksen (markfiskere er alltid over vann). Man leter seg fram til laksen uti sumpen en eller annen plass. Enten røper laksen seg med et sprell i overflata, eller så er den forsiktig bortpå den første gangen marken kommer fristende mot den. Kjenner noen (ja du vet nok hvem det er Noodles) som er innmari tålmodig på dette. Det berømte gresstrået ! Som legges inn under lina på ambissen akkurat der laksen kjennes såvidt. Og slipper ut på neste kastet akkurat der gresstrået fyker ut av snella, og vente, vente, vente. Og ofte klarer ikke laksen leken lenger, og glefser over marken. Av og til etter 10 min. :rolleyes: Men det er jo fascinerende da, å se all laksen som står der, og hvor vrient det kan være å få den til å ta flua. Og hvor viktig det er å forandre taktikk fullstendig. Større fart, mindre flue, større flue, tyngre flue, stripende flue, flue som går nedstrøms mot laksen eller på tverra, dead drift flue etc.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det jeg synes er mest spennede med denne videoen er ikke de fiskene som tar, men de som ikke tar.

Helt enig!

I klare elver ser du dette av og til selv mens du fisker. Laksen stiger, følger, er rett bak, slår i eller napper i wobbleren/flua, snur og stiller seg opp igjen. Eller stiger, tar og spytter ut igjen uten at du kjenner det. Har også stått på broer og studert atferden til lakser andre har fisket på fra båt eller fra land. Enkelte ganger aksellererer laksen sidelengs så grusføyka står etter sporden med det samme den ser "inntrengeren" og virkelig dreper flua eller wobbleren, andre ganger ser den, venter og tar så ekstremt rolig og liksom i tilmålt, arrogant sakte kino. Jeg har sett den følge noen centimeter bak wobblere en 5-10 meter mens båten kryssa elva, uten at den tok. Den bare slipper seg rolig bakut og svømmer tilbake til utgangspunktet, eller stiller seg opp annetsteds. Eller den stiger for å ta en titt, eyeballer bruket og dykker ned igjen. Men som regel reagerer de på et eller annet vis, om ikke annet slår de brystfinnene ut og er i beredskap år redskapen krysser deres komfortsone.

Så det skjer nok mye nedi hølene som ingen fisker egentlig får med seg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Så det skjer nok mye nedi hølene som ingen fisker egentlig får med seg!

Det kan du trygt si - det er nok ikke umulig at dette har vært situasjonen for en del i løpet av sesongen uten at de vet noe om det:

lakseflak.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.