Gå til innhold
Fiskersiden

Kenya 2011


captain alexander
 Share

Recommended Posts

Hallois der hjemme, har vært stille fra denne kapteinen, men det har vært jævelig mye jobbing så soving har blitt prioritert i stor grad.

Sesongen i Kenya er veldig vanskelig i motsetning til i fjor hvor Marlin og Sail stod i kø og det nesten var for lett.

Været så langt har vært helt jævelig og unormalt røfft mot hva vi er vant til.

Vi har prioritert speed jigging og det har funka bra, med sykt mye stor fisk og masse gode opplevelser.

Svenske team er på plass og vi har gjort eventyrlige fangster av Gt,, Grouper, Amberjack etc

Vi slo til med en Kingfish fanget på livebait kavakava ny kenyansk rekord, en syk fisk på 34,1 kg tatt på 50 ib utstyr, stort større en det blir de ikke, fisken kom opp, tok og gikk rett opp 6 meter i lufta og 250 meter rett ut før jobben kunne begynne.

Leader, veing alt er i orden så den rekorden er det Oscar Karlsson fra Borås som har med en stolt norsk kaptein med et hakk i skjeftet.

Dagen etter hadde vi fått 20 gt fra 5-30 kg ute i havet, mista en svær jævel på popper og jeg bestemte meg for å avslutte med livebait igjen og dro baiten over et rev som kun er 7 meter dypt. 2 giga gt tok begge agnene, en ble borte en ble sittende og et helvete begynte, fikk dratt fisken av revet med båten og bestemte meg for å boate denne fisken da det kunne være enda en rekord.... på teamet!!!!!!!!!

Den ble dratt opp til vekta og den veide syke 50 kg og vi var bare 2,7 kg fra den gledende rekorden på 50 ib utstyr.

Samme dagen fikk vi også på en svær Tiger eller Bull på 90 meters dyp som gulpa i seg en medium gt og ble gått tur med , stella 10000 skrudd nesten i bunn, men etter 20 minutter var det slutt, den fisken var nok ikke klar over at den var på en gang.

Nå har været blitt sykt bra de siste dagene og det er kommet opp mye bait ute på "the banks" og i morgen skal det fiskes etter Marlin med Livebait, begynner virkelig å gå bra med denne teknikken i båten, i båten min er det gjestene som gjør alt utenom wiring av fisk og det er morsomt å se hvordan nokså uerfarne plukker opp det meste på kort tid.....

Riggen er ute på 2 minutter og inn på 1 minutt det er jævelig bra og de fisker bait som bare f.... baitfiske her nede kan være ganske vanskelig til tider.

Finner vi liten tuna eller annen candy ute i havet skal det bli Marlin på gjengen også skal det Jigges etter Gt for å jakte på den over 50 kg

Vi har hatt 6 fisker over 30 kg en på 40+ og bamsen på 50, gj snitt har vært 15 gt pr dag pluss annen fisk str gj snitt er nok mellom 10 og 15 kg.

Vi har testa ut billige penn haspler, og der er statusen nokså begredelig selv om mange av snellene har vært med på over 20 gt og svære beist.

I norge ville nok disse snellene vart et helt liv, problemet med en del sneller er at skruene som holder snella sammen løsner også blr navet dratt skjevt..

Det som har redda mye fisk er at vi nå bruker shock leaders på 5 meter i stedet for 1,5 som er vanlig, syk knute som kan kastes med! braid som er flettet over 100 ib nylon (MID KNot) bygger ingen ting og tåler alt.......

Vi har analysert jigging stenger og etter hjemkomst skal jeg lage en serie som blir designet etter alle kunstens regler, bla endestykke og kork som passer under armene og sparer kroppen for blemmer og sår... herregud og noen av de svenskene ser utslitte ut...

To mann jigger og to hviler funker veldig bra.....

Ellers er det sykt med sardiner så kastenettet får kjørt seg hver dag og potensen er på topp håper jeg med stadig knasking av frityrstekte sardiner og i dag kommer fruen på besøk, så er jeg heldig så blir det hall på kapeinen.

Skal prøve å sende mer fiskeporr, men nå er det ny gruppe her nede så Bosse Hall og jeg får fingra fulle i enda 3 uker!!

Best Fishes

Capt Alexander

114097_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/46115/114097.jpg

114098_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/46115/114098.jpg

114099_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/46115/114099.jpg

114100_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/46115/114100.jpg

114101_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/46115/114101.jpg

114102_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/46115/114102.jpg

114103_s.jpg

Fullversjon: http://fiskevatn.no/foto/arkiv/46115/114103.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fikk akkurat rapport fra Ingjerd om at dere har fått noen fine gt og mista en pen Marlin di siste dagene.....Sørg for at Ingjerd får en skikkelig svær en så ho har noe og skryte av når hun kommer hjem....du får hilse fra Jarle....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

hehehe ingjerd gjorde et usedvanlig godt inntrykk til sjøss både fra meg og fra crewet mitt.

Hun fikk gt, rainbow, kavakava og fikk oppleve 3 striped marlin som svømte rundt båten.

kjørte hammerhead shark som hadde tatt livebaiten vår, så det var en bra tur.

Der har vært enda en legendarisk dag på sjøen med over 6 gt som runder 20 kg skal komme med utfyllende rapport og bilder, men er sliten og må sove!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 weeks later...

Mange har lett for å tro at man bare reiser til et sted og vips så er man ekspert på området og ikke minst fiskingen, i 8 sesonger har jeg vært i kenya og enda så er det så jævelig mye man ikke veit og enda blir jeg overrasket over hvor lunefulle disse delene av verden kan være.

Jeg trodde også det skulle være en enkel sak, men man blir eldre, får seg noen skikkelige trøkker i trynet, retter seg opp og går på med krom nakke, eller man trekker seg tilbake.

Jeg blir!!! Kenya har blitt en del av meg og etter hvert har man da skjønt litt av hva dette dreier seg om og ikke minst bygger man opp et nettverk runt seg, uten det er man sjanseløs og det er direkte farlig!!

Hva skal man tenke på når man drar på tropisk fiske?

Sesong: hva er beste sesong med tanke på den arten/artene du ønsker!

Hvordan er været i perioden du planlegger å dra? En gjeng var på fiske nå og mente de hadde så dårlig vær, jo litt mer enn vanlig har det vært pga sykloner på madagaskar som lager kvalm for oss, men først og fremst feil tid på året.

feks hele januar og begynnelsen av feb kan være rimelig tøff hos oss.

Sett krav til kapteinene at de faktisk kan det fisket du ønsker, 70 % av våre kapteiner har ikke en gang utstyr til feks Jigging og Popping og de gidder heller ikke fordi de vil ha score på billfish lista!!

Dette bør folk legge merke til,, er det kapteiner som vil på listene, så blir det bare trolling eller livebait som gjelder, med noen små avbrekk for (liksom å ha gjort noe annet)

Dette gjelder over hele verden!!

Mange hyler fælt over hvor tøft det skal bli å kjøre stor feks Gt, ikke alle er i stand til å klare det alene.

De fleste ser ut som om de står på vannski for første gang, men det kommer seg som regel etter hvert, men fryktelig komisk å se på!!

Sardinfiske, eller havets Viagra!!

Klarte ikke dy meg dette ser så sykt grisete ut...

Ikke ukjente Bo hall med sin første svarte (altså Marlin) i fjor-;

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.