svartfeskarn Skrevet March 16, 2011 Rapporter Share Skrevet March 16, 2011 (endret) Jeg fryser også fisken hel, men jeg har over de litt vann slik at det blir en ishine(isblokk) rundt fisken, syns de holder lengre da enn når de barre legges rett i frysern, var det jeg mente med blokkfrysning. Endret March 16, 2011 av svartfeskarn Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Sako Skrevet March 16, 2011 Rapporter Share Skrevet March 16, 2011 Mange forskjellige måter å fryse ned på her. Selv legger jeg makrelen i en fryse som er beregnet kun for agn. Pakker de ikke ned eller inn i noe. Om makrellen blir gul og lukter harskt gjør det ingen ting. Jeg legger til side noen makreller som er beregnet KUN til lange, Brosme. De tar jeg faktisk ut av frysa å tiner dem en til to ganger før de blir brukt. Har jeg makrell igjen etter en tur, blir de fryst ned igjen. Grunnen til det er at jeg mener at dette agnet fungerer bedere da det er mere lukt i det. Ferskt agn kan til tider funke veldig bra, men med kraftig lukt virker det som om det tiltrekker seg fisk bedre. Kan gjerne lage en lake av matolje og hvitløk. Lag en god seig suppe å sleng makrellfileter i den. La stå ett par tre dager før bruk. Kan fryses ned og. Dette blir faktisk mye brukt i Alaska til kveite. Jeg har prøvd det her sør, å funnet ut at lange liker dette sinnsykt bra. Har fisket med det når vi er flere ombord i båten. Jeg tar desidert mest lange hver gang jeg bruker en slik blanding. Men del lukter da helt for jævlig så det er ikke for sarte sjeler Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Area Skrevet March 17, 2011 Rapporter Share Skrevet March 17, 2011 Mange forskjellige måter å fryse ned på her. Selv legger jeg makrelen i en fryse som er beregnet kun for agn. Pakker de ikke ned eller inn i noe. Om makrellen blir gul og lukter harskt gjør det ingen ting. Jeg legger til side noen makreller som er beregnet KUN til lange, Brosme. De tar jeg faktisk ut av frysa å tiner dem en til to ganger før de blir brukt. Har jeg makrell igjen etter en tur, blir de fryst ned igjen. Grunnen til det er at jeg mener at dette agnet fungerer bedere da det er mere lukt i det. Ferskt agn kan til tider funke veldig bra, men med kraftig lukt virker det som om det tiltrekker seg fisk bedre. Kan gjerne lage en lake av matolje og hvitløk. Lag en god seig suppe å sleng makrellfileter i den. La stå ett par tre dager før bruk. Kan fryses ned og. Dette blir faktisk mye brukt i Alaska til kveite. Jeg har prøvd det her sør, å funnet ut at lange liker dette sinnsykt bra. Har fisket med det når vi er flere ombord i båten. Jeg tar desidert mest lange hver gang jeg bruker en slik blanding. Men del lukter da helt for jævlig så det er ikke for sarte sjeler Enig med Sako her.... Har sikkert agn som jeg har fryst og tint 4-5 ganger...Funker veldig bra.... Men kan lukte litt ja Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Kong valebråt Skrevet March 17, 2011 Rapporter Share Skrevet March 17, 2011 Fikk meg en liten torsk her en dag jeg var ute på havet det blå. så tok jeg en fiskebom, med 3 kroka øverst på bommen, festa halen til fisken og litt innvoller etter jeg gjorde ren fisken. Så et lodd i bunn av fiskebommen. Så når lodde kom i bunn så var fiskeagnet ca 1,5meter høyere oppe, der hadde jeg det helt stille en stund, og dunket av og til lodde i bunnen. Men fikk ikke et eneste nap, og all agnet var der fortsatt etter 45min med prøving så orka jeg ikke mer. Hva gjorde jeg feil?? Hvordan fiske med agn? bruk heil side eller heil fisk. makrell og sild er favoritt agnet mitt. sei fungerer og men har litt ymse med erfaring med den. slo/innmat funker dårlig Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
obbien Skrevet March 18, 2011 Rapporter Share Skrevet March 18, 2011 Las i et Alt om fiske der de brukte torsk til å fiske steinbit..med "vanlige" agn (makrell,sild,sei) kom små fisk og tok agnet før steinbiten rakk å reagere..Men med torsk som agn var det steinbit de fikk..Så alt til sin tid og plass Jepp, verdensrekorden på flekksteinbit (27,9 kg) er faktisk tatt på torskefilét. Ang. kveita så tar den alt.. hel torsk funker det også. Verdensrekorden på flekksteinbit ble tatt på pilk agnet med....TORSK! Ja, der var du visst før meg gitt Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.