Gå til innhold
Fiskersiden

Ambassadeur 2500c mekking og trimming


andref
 Share

Recommended Posts

Interessante erfaringer Når du sier du bruker en 50/50 blanding av Yellow og Tournament, tar du da en dråpe av hver, eller har du laget din egen flaske med 50/50 miks.Har inntrykk av at snella blir litt tregere om det blir 2 dråper Yellow kontra 1 ikke lagene. Bruker du en spesiell nål/spiss for å få mindre dråper?

Forstår spørsmålet ditt - ikke helt lett å få det riktig..

Her er et godt tips for å lage en egen mix av oljer:

http://www.ebay.com/itm/111040084017?_trksid=p2057872.m2749.l2648&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg blander 50/50 på ei flaske.

Jeg bruker orginal flaskene, men trer inn en bit av de korte rørene som kommer med CRC 5-56 og WD40 inn i orginal helletut, skråskjærer røret med en skarp kniv i den enden som stikker ut.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Neste prosjekt nå blir å prøve å få sving på den gamle grå 76 modellen av 2500C med liten dobbeltsveiv.Har bl.a kjøpt UT-lager,lett linespreder, keramisk knivbolt, 5.3:1 utveksling og kulelagret enkeltsveiv fra Ulf.Lettet linesprederhjul med doble keramiske lager oc karbonlamellerfra Mikes reel er allerede montert. I tillegg fikk jeg på ebay tak i ett billig nytt høyre sidedeksel til en 2500C IAR i samme gråfarge.Litt irriterende at man må sveive 270 grader med sveiva før man får snella i "gir" igjen.Skjønte hvorfor det var sånn når jeg byttet til karbonlameller og demonterte drivakselen.Drivakselen har bare en liten hake til å løse ut spolen med, mens IAR drivakselen vel har 4, og den smetter i gir etter maks 90 graders tørn på sveiva.Lurte nå på å bruke denne IAR gavelen til å bygge om snella til en IAR variant.Ser Mikes reel bla selger separat drivaksel til 2500CI.Har sett gjennom sprengskissene og det virker som det er en rekke smådeler som er forskjellige.Veldig mange små skiver/spacere og bremsedeler på

drivakselen.Ser at pressarmen også har forskjellige delenummer på varianten med mekanisk sperre, kontra IAR. Noen som prøvd seg på en slik konvertering til IAR? Hva MÅ jeg bytte, og hva

kan jeg beholde?Må pressarmen også byttes?

Hvis drivakselen til en IAR passer rett inn i en vanlig 2500 C uten noen endringer i monteringen ellers ville det å bare byttet den vært en oppgradering i seg selv, for å slippe å sveive så mye for å koble inn spolen.Aller helst ville jeg imidlertid fått en komplett IAR sveivemekanisme.Når jeg sveiver med 1500C IAR virker hele sveivemekanismen mer tight med null glipp bakover,den gir en langt bedre og mer solid følelse å sveive med.

Endret av tinf
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ble anbefalt av UT å skaffe meg IAR sneller i stedet for å konvertere fordi det var så mange deler som må byttes. Men det var mye mer sneller og til lavere priser tilgjengelig da jeg bygde opp "samlinga". Fikk også tak i komplette IAR gavlsett i alle regnbuens farger. Uffe (reelman) har sikkert gjort slike konverteringer så han vet nok hvilke deler som trengs.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 years later...

Jeg vekker heller opp denne tråden enn å poste spørsmålet i en ny tråd. Jeg fikk nylig en 2500C (75-modell) som er tiltenkt ørrettjeneste i både saltvann og ferskvann etter litt oppgraderinger. Jeg fisker ikke mye sjøørret uten flue, men litt blir det forhåpentligvis i ny og ne da det er et par hakk mere sosialt enn flue når turfølget ikke er ihuga entusiaster. Jeg har lest litt igjennom tråden og har sett UT få mye skryt, men mtp saltvannsbruk er jeg da mere tjent med å gå for en Avail med magnetbrems? Så ser jeg også på vedlagt lenke at det selges med et magkit til 24 daler, nå selges spola med magbrems såvidt jeg skjønner, er isåfall dette kittet noe jeg burde ta med?

http://japantackle.com/tuning-parts/spools-casting-reels/abu/tug0000033.html

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takker for svar. Jeg gambler og prøver Avail denne gangen, planen er mono. Bestilte en AMB2540R i gunmetal pluss magbrems. Tror jeg skal ha ei IAR også med tid og stunder, så får vi se om det blir UT-spole på den... Ålreit lita snelle dette, blir spennende å se potensialet. Veit du hvaslags lagre UT bruker? Hedgehog?

Endret av kjetilh
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hehe, konfrontert med nye innkjøp av min bedre halvdel, ser det nå ut til at det blir en til i rosa og sølv til fruen. Tenkte bygge stang i vinter, da blir det to... landa på alps altex alu snellesete med trigger, som da også kommer i matchende rosa/sølv til fruen ☺ Så får vi se om UT har spoler i rosa...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan sikrer jeg best snøret under transport på ei slik snelle? Knyter det i snørefører/snøreførerguide?

EDIT: evt noen spesiell knute som er både hendig og sikker for formålet?

Edit 2: Lita løkke gjennom snørefører og rundt bakre foten, og ganske løs slurebrems (y)

Endret av kjetilh
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Da har jeg testa snella litt på både et titalls sjøørreter og et titalls brunørret B) Jeg har kjørt 0.25mm Sufix Super 21 FC (fluorkarbon) så langt, som har fungert bra med litt kastevekt men har fått noen overløp på harving-tjuvstarten der kastevekta bare er en sirkelkrok med markklyse (i mørket). Det er kanskje å vente siden jeg er fullstendig noob på multiplikatorkasting, men har da fire magneter pluss litt friksjon, og har fått trent litt nå... Tenker jeg skal ned på rundt 0.20mm, men er det andre monofilament som er mere optimale valg? Forøvrig, med mindre man kaster på seg skikkelig kråkereir, er småfloker på snella relativt trivielt å håndtere i høstmørket. Jeg elsker å kunne følge bevegelsen etter take med tommelen, og med tommelen på frikoplingsknappen under innsveiving trenger jeg ikke engang bevege stanga når ørreten tar. Bortsett fra at jeg leter etter optimal monofilament til harving er jeg og snella blitt perlevenner :wub: Bremsen er elendig men det visste jeg i utgangspunktet, har bare ikke fått somlet meg til å bestille karbonlameller før nå nyss...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Harving med multiplikator høres temmelig krampaktig ut ...

For meg innebærer harving under-, over- og sidekast, stort sett "vipping" og kast med mye snert og svært kort stangføring. I det hele tatt langt unna de litt mer rolige og "progresive" kastingen en multiplikator liker.

Men jeg har jo ikke forsøkt, dah ...^_^

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det koker vel ned til både fisketeknikk, stanglengde, stangaksjon og kasteteknikk. Jeg har vært gjennom de fleste utstyrsoppsett til formålet oppigjennom åra, fra toppknytt langstang til ultralett haspel, og spesielt på de store lure ruggene som iblant er svært forsiktige med å ta skikkelig, synes jeg kontakten med fisken med tommel på frikopla spole er helt suveren. Toppknytt langstang blir også ikke bare krampeaktig men full krampe om du kaster den med samme teknikk som ultralett haspel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 10 months later...

Vekker denne tråden opp igjen angående de små ambassadeurene. 

Kjøpte meg en Sunset Ambassadeur 2500c på Ebay for et par år siden. Etter en prøvetur med en 9 foots Beastmaster 13-30 gr. Må jeg si skuffelsen var såpass stor at den ble hyllepryd. Sammenlignet med Ambassadeur XLT 2 og den gamle traveren 6500 fra åttitallet virket det som en "friksjonsmur" hindret kastelengdene. Uansett hvor mye jeg dro til ble kastene sørgelig korte. Kastet nesten like langt når jeg "la ut snøret"? Sjekket lagrene og evighetsskruen, den mekaniske bremsen har jeg aldri brukt, fjernet en bremsekloss og satte i nye keramiske lagre fra Blakdog.tacle. Dette hjalp noe... Men den virket hemmet enda? Tilbake i hyllen hvor den ble liggende en god stund til. 

Etter å ha lest om mekking av 2500c her på forumet. Fikk jeg råd angående plastkragen som lå rundt aluminiums tannhjulet. Fjernet det og satte på en liten gummileppe for å hindre det fra å skli av spolen. Så fikk jeg ideen om å prøve en magnet mellom lageret og kransen på aluminiumsplaten på venstre side. Denne ble festet med to større magneter på andre siden av den tynne aluminiumsplaten. Fjernet den andre bremseklossen og tok den med på test igjen. 

Denne gangen var det en totalt anderledes opplevelse. Endelig gikk det an å få litt lengde på kastene. Ikke nok med det. Skramlingen fra plastkragen var borte og uten bremsekloss på den ru aluminiumstrommelen ble det ikke så mye motstand i starten på kastet. 

Var forsiktig i begynnelsen med tanke på første magnetbrems forsøk på disse. Men etterhvert oppdaget jeg at jeg kunne bruke spensten i stanga og kaste 16 grams sluker nesten like langt som med XLT en. Fikk gode lengder ned til 12 gr. Utfordret den ikke med lette sjesluker men det kommer... 

Kommer nok til å eksperimentere med kulelagret evighetsskruve lettere linefører og keramikk tann samt kulelagret nylondrev for å skvise enda mer ytelse fra denne "lille krabaten"

 

_20180711_121734.JPG

_20180711_121916.JPG

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, neste skritt må bli å skaffe en grunnere spole. De som UL fisker med multiplikatorsnelle pleier å bytte ut spolen med en lettvekstpole ned i 8-12 gram, som i tilegg er veldig grunn, ut fra at man ikke trneger så veldig mye senne på, noe som igen reduserer vekten på spolen. Antar ikke om dette finst til 2500 størrelse fra mabasadeuer, men de finnes til diverse lavprofilsneller. Søk etter "BFS shallow spool" på google, ebay etc.

I BFS fiske er det spensten i stanga som kaster sluken, ikke vekten på den. Så jo lettere spolen er jo bedre. 

Jeg høres ut som en allviter på dette, men begynte å utforske dette for 14 dager side :-)





 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det finnes lettvektspoler til 2500C også, Avail er en produsent.

http://japantackle.com/tuning-parts/spools-casting-reels/abu.html

 

På trimmet 2500C foretrekker jeg 0,15mm PowerPro, Fireline egner seg dårlig til multiplikator.

 

Jeg bruker Daiwa sneller med magnetbrems til BFS. Har Steez SV, Alphas Air og T3 SV. Bruker disse sammen med diverse Major Craft stenger. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

20 timer siden, Rubjo skrev:

Hei, neste skritt må bli å skaffe en grunnere spole. De som UL fisker med multiplikatorsnelle pleier å bytte ut spolen med en lettvekstpole ned i 8-12 gram, som i tilegg er veldig grunn, ut fra at man ikke trneger så veldig mye senne på, noe som igen reduserer vekten på spolen. Antar ikke om dette finst til 2500 størrelse fra mabasadeuer, men de finnes til diverse lavprofilsneller. Søk etter "BFS shallow spool" på google, ebay etc.

I BFS fiske er det spensten i stanga som kaster sluken, ikke vekten på den. Så jo lettere spolen er jo bedre. 

Jeg høres ut som en allviter på dette, men begynte å utforske dette for 14 dager side :-)





 

Har sett på Avail spoler men de er ganske dyre. Ellers har vel UT også lettere spoler, temmelig dyre de og. Ser Simon Shimomura har en side på Ebay med diverse deler til ambisser. 

Poenget med entusiasmen min var de enorme forskjellene med så enkle "inngrep". Har UT trim på en 6500 og ser at registeret har økt, større allsidighet i forhold til slukvekt osv... Kjøpte to lavprofil sneller til UL fiske et par år tilbake. Disse har fungert greit ned til syv gram. Fikk fatt i en morrum 1600 forell til det lette fisket også.

Ambassadeur 2500c var jeg lite imponert av før jeg fikk løsnet på alle unødvendige friksjonspunkter og oppdaget hva som " bor" i konstruksjonen. Men etter såpass lite modifisering og resultatet skjønner jeg mer av entusiasmen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 timer siden, abbor skrev:

Det finnes lettvektspoler til 2500C også, Avail er en produsent.

http://japantackle.com/tuning-parts/spools-casting-reels/abu.html

 

På trimmet 2500C foretrekker jeg 0,15mm PowerPro, Fireline egner seg dårlig til multiplikator.

 

Jeg bruker Daiwa sneller med magnetbrems til BFS. Har Steez SV, Alphas Air og T3 SV. Bruker disse sammen med diverse Major Craft stenger. 

 

Har en mørrum 1600 forell til de letteste vektene. Under forsøkene med 2500c brukte jeg 0.30 mono som jo er i groveste laget. Men satset på å "stresse" den lille snella litt. Lettere å få ut løkkene etter backlash med litt tykkere snøre. Samtidig som jeg ønsket å "måke" til med 30 grams sluker uten å tenke på fortom. Det eneste jeg var litt bekymret over var senefører som hvislet frem og tilbake fortere en nålen på symaskin. 

Utrimmet med original spole og tre små løse magneter som kan skiftes og fjernes etter behov kommer jeg nok til å "leke litt med den en stund før investeringene i kulelagret evighetsskruve og keramisk tann lettere spole samt høyere utveksling kommer. 

Har kjøpt lettere spoler fra Blakdog.tacle samt UT til de større 6500 samt XLTene og merker stor forskjell på kastesikkerheten og lengdene jeg får. Har eksperimentert med diverse lagre også.

På den ene 2500c fra syttitallet satte jeg inn full keramiske og kjørte de tørt under testrundene igår. De hylte og sang litt vel høylytt etter min smak så de har fått hver sin dråpe yellow label til turen senere idag. I den nyeste oransje er det keramikk stål hybrid fra Blakdog.tacle. Disse var litt" høfligere" lydmessig og kastene gikk omtrent like langt. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

21 timer siden, Rubjo skrev:

Glemte snøret 0,08 til 0.10 fireline eller lignende er passe....

 

Hører her på forumet at det flatere fireline snøret har en tendens til å grave seg ned i spolen. PowerPro skal visst være bedre til multi?  Sjøl bruker jeg stort sett mono til multiene.

Etter at jeg har funnet rytmen og kroppsfølelsen til disse små ambissene lander jeg antageligvis på PowerPro 0.20... Eller tynnere. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har brukt braid på alt av multiplikatorsneller jeg har hatt de siste 10 årene. Har ikke brukt Fireline på minst 5 år så det kan jeg ikke svare på, men ja rund multi funker nok best. 
Stort sett alle som fisker i BSF klassen bruker braid i 0.08mm klassen. BFS er Baitcasting finesse sysrtem, som tilsvareer UL med haspel. 

Personlig bruker jeg stort sett bare kina braid fra Ebay...der kan jeg anbefale kastking sin. Satt meg fast med det her om dagen. Kroken knakk før snøret eller knuten røyk :-)
Det var riktingnok på en 0.30 som satt på en 6500 snelle. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den 12.7.2018 at 15.20, abbor skrev:

Det finnes lettvektspoler til 2500C også, Avail er en produsent.

http://japantackle.com/tuning-parts/spools-casting-reels/abu.html

 

På trimmet 2500C foretrekker jeg 0,15mm PowerPro, Fireline egner seg dårlig til multiplikator.

 

Jeg bruker Daiwa sneller med magnetbrems til BFS. Har Steez SV, Alphas Air og T3 SV. Bruker disse sammen med diverse Major Craft stenger. 

 

Brukte Fireline som et gen etisk navn på braid...men ja en eller annen rund braid er tingen på multisneller.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Den 13.7.2018 at 10.51, lyr i solnedgang skrev:

Har sett på Avail spoler men de er ganske dyre. Ellers har vel UT også lettere spoler, temmelig dyre de og. Ser Simon Shimomura har en side på Ebay med diverse deler til ambisser. 

Poenget med entusiasmen min var de enorme forskjellene med så enkle "inngrep". Har UT trim på en 6500 og ser at registeret har økt, større allsidighet i forhold til slukvekt osv... Kjøpte to lavprofil sneller til UL fiske et par år tilbake. Disse har fungert greit ned til syv gram. Fikk fatt i en morrum 1600 forell til det lette fisket også.

Ambassadeur 2500c var jeg lite imponert av før jeg fikk løsnet på alle unødvendige friksjonspunkter og oppdaget hva som " bor" i konstruksjonen. Men etter såpass lite modifisering og resultatet skjønner jeg mer av entusiasmen. 

De fleste må bytte spoler, og kulelagre for å komme seg under 7 gram kastevekt. Og man måtte 
ganske høyt i pris for å finne sneller som lot seg modde (Shimano, Daiwa, ABU etc). Noe som gjorde BFS veldig dyrt i forhold til et UL opsett med haspelsnelle.
Men i Asia er BFS fiske begynt å blir virkelig populært i Singapore, Thailand, Japan osv. Og de er såpsass kvalitetsbeviste at de ikke vil ha skit.Så kinesiske merker som Tsurinayo, Kastking, Kuying har kommer på banen med rimelige lavprofilsneller som kaster ned i 2 gram :-)
Og det er lite ved de som skriker kinaræl. 
Vel det var reklamen....har ei stang og snelle på vei fra Tsurinayo, som skal lekes med utover høsten. :-)
Vil rapportere ettervert hvoirdan det har går :-)


 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.