Ronny K Skrevet April 12, 2011 Rapporter Share Skrevet April 12, 2011 Lurer på hva folket bruker slag blandingsforhold på formalin og glyserol/glycerin for at rekene ikke skal bli sprø og melete. Tenkte i utgangspunktet å bruke 1liter glyserol 1/2liter formalin litt sitronsyre beispulver eller legge rekene i rødbete saft over natten før den has i lake Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
marc Skrevet April 12, 2011 Rapporter Share Skrevet April 12, 2011 Lurer på hva folket bruker slag blandingsforhold på formalin og glyserol/glycerin for at rekene ikke skal bli sprø og melete. Tenkte i utgangspunktet å bruke 1liter glyserol 1/2liter formalin litt sitronsyre beispulver eller legge rekene i rødbete saft over natten før den has i lake sorry meg men hvorfor all den jobb?? ferske reker fås i butikken og fisker fint :-/ Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Trond Skrevet April 12, 2011 Rapporter Share Skrevet April 12, 2011 sorry meg men hvorfor all den jobb?? ferske reker fås i butikken og fisker fint :-/ Han skal nok bruke rekene til laksefiske, det er lovlig i noen elver. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet April 12, 2011 Rapporter Share Skrevet April 12, 2011 Er minst en tråd på det her fra før. Søk litt så finner du den sikkert Der sto det bra beskrivelse Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Ronny K Skrevet April 12, 2011 Forfatter Rapporter Share Skrevet April 12, 2011 Fant et par tråder men fant ingenting om blandingsforhold... Skal bruke rekene i påsken og da blir det meite siden isen er borte, i tillegg blir det endel dorging etter laks til sommer`n. Greit å konservere dem i glass og ha stående på hytta, i tillegg holder de nok bedre på fargen. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Gabrielsen Skrevet April 12, 2011 Rapporter Share Skrevet April 12, 2011 (endret) Fra denne tråden: https://www.fiskersiden.no/forum/index.php?showtopic=26355&st=0&p=313425&hl=+rød%20+rekeguffe&fromsearch=1entry313425 1 liter glyserolum (apoteket)noen teskjeder herdins nr51 beispulver (byggevarebutikk) 1 teskje formalin (apoteket) Men vet ikke om jeg ville ha brukt slike reker til vanlig meitefiske Endret April 12, 2011 av Gabrielsen Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
don don Skrevet April 12, 2011 Rapporter Share Skrevet April 12, 2011 Skal ikke være " mister prektig" her, men jeg ville ikke ha tukla å klina for mye med disse rekene. http://www.snl.no/.sml_artikkel/formalin Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
potbelly Skrevet April 12, 2011 Rapporter Share Skrevet April 12, 2011 Jeg vet ikke helt, men om jeg forstår rett så skal du meite. Tror ikke mange fisker vil ta disse rekene pga lukta i hvertfall. Til fiske i sjø evnt etter røye etc. så ville jeg brukt ferske eller tinte frosne reker. Må være mye bedre lukt for fisken. Ta av litt foran og bak av skallet og tre på kroken. Surr evnt med agnstrikk. Sitter ok kokte reker. Råreker er noe herk å få til å sitte, men fisker bra. Så slipper du klin og gift. Men skal du bruke de til noe annet så er det jo opp til deg. Hørtom de som har brukt store kokte reker til å fiske både laks og annet. Funket som bare det. Selv om de ikke var dyprøde. Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
marc Skrevet April 12, 2011 Rapporter Share Skrevet April 12, 2011 ser absolut ingen vits i å tukle med rekerne heller, bruker kun ferske reker fra butikken og det fungere yppeligt til meite, de du ikke for brukt ligge du i frysern når du kommer hjem ikke grunn til og bruke penger på kjemikalier når råvarenee fungere prikkfritt Svar på innlegget Lenke til kommentar Del på andre sider More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.