Gå til innhold
Fiskersiden

Njardarheim


Bubbless
 Share

Recommended Posts

Vi planlegger en tur til Njardarheim første uka i juli, og lurer derfor på om noen andre her inne har vært på tur i dette flotte området.

Etter å ha snakket litt med oppsynsmannen på området, har vi kommet frem til at turen går til Krossvatn og Rågeloni.

Er det noen som har fisket i området, som kan ha tips til teltplasser, fiskeplasser og agn?

Det er ørret og bekkerøye som går i disse vannene.

Håper på bra svar her!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri fisket på stedene du spør om, men kjenner folk som har hatt båt inn i Rågeloni (via Øyarvatn) og fått mye fin fisk. Men dette var for 10-15 år siden, da var det mye stor fisk å få i de fleste vann i området rundt. Har selv fått mye røye i det regulerte vassdraget sør for dammen, sør i Øyarvatn (mange år siden), og den gangen tok de på små spinnere. Mistet en bekkerøye på et par kilo i kveldinga. Det har brent seg inn i bakhodet :) Men altså, små spinnere, svarte/røde, gjerne med litt pynt på. Panther Martin har alltid vært en slager på røya, selv om den kan være irriterende lite bitevillig i perioder.

Regner med Vibrax, Abu Droppen og diverse sluker er bankers etter ørreten der du skal fiske. Alltid fått mye fisk på Droppen (blank/blå prikker, kobber/røde prikker) 12g.

Små Vibrax er artige å fiske med i små elver mellom vannene.

Håper du får en fin tur. Er et nydelig område du skal på tur i. Tar selv turen til Taumevann om et par uker hvis været tillater det.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lenge siden jeg var i Rågeloni, gitt. Var vel i 93 tror jeg. Da telta vi på den store tangen omtrent midt på nordsiden. Fin plass. Det var mye morsomt bekkerøyefiske der på den tiden, men vet ikke hvordan det er der nå. Legg gjerne ut en liten rapport etter turen!

Brukte båt på Øyarvatn i fjor tidlig i August men vi fikk bare mindre Aure. Tror de største var på oppimot 300gram. Dorget da med en liten sluk og fluestang. rundt hele vatnet til rundt midnatt. Øyarvatn var sterkt nedtappet så noen skjønn naturoplevelse var det ikke. Men vi gikk i land der hvor elva(bekken) kommer ned fra Rågeloni og gikk oppover langs stilla. Fikk der og endel aure men den var også liten så vi ble litt skuffet da vi hadde håpet på ivertfall ettpar halvkilosfisker. Men naturskjønt er det innover der og man får vel heller tro at det var vi som var uheldige og ikke traff på noen fine aurer. Vi fikk vel en halvfull tilitersbøtte med aure tilsammen etter ca 12 timers aktivt fiske og den vi fikk var ytterst velsmakende så det blir feil å si vi var helt misfornøyde.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Pleier å ha en tur eller to i året i området der oppe. Veldig fint nedover Rågaloni, mange fine steder å sette opp telt. Har følelse av at det har blitt mer og mer fisk i området de siste 10 åra, noe som har gått ut over størrelsen. Veldig lite bekkerøyt igjen også, da ørreten har overtatt. Men det fins fortsatt stor fisk der oppe, men som sagt er det langt mellom de. Men å få fisk til maten bør ikke være noe problem.

Hva de biter på varierer egentlig veldig, pleier å få mye på flue og dupp der oppe, men også mark og sluk funker bra.

Kos deg på tur i et flott område!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.