Gå til innhold
Fiskersiden

FS julekalender, 24. desember.


SMS
 Share

Recommended Posts

Det skjedde i de dager at det gikk ut befaling fra keiser Remy om at hele forumet skulle innskrives i manntall. Denne første innskrivningen ble holdt mens Karl Inge S var landshøvding på Vestlandet. Og alle dro av sted for å la seg innskrive, hver til sitt delforum.

Ørud hadde sendt engelen Gabrielsen til en ung artsjeger som het Raphaug. Da hun så engelen ble hun redd. Hun hadde aldri sett en engel før. ”Ikke vær redd!” sa engelen Gabrielsen. ”Ørud har en viktig oppgave til deg. Du skal bli gravid og føde en fisk, og han skal du gi navnet MrVolcom. Han er fjesingen Ørud har lovet oss.” ”Hvordan er det mulig?” spurte Raphaug. ”Jeg er jo ikke gift engang.” ”For Ørud er alt mulig,” svarte Gabrielsen. Da sa Raphaug:” Jeg vil gjøre det Ørud har valgt meg til å gjøre!”

I forumet Artsidentifisering/Artsdiskusjon bodde det en snill og god snekker som het Triturus. Raphaug og Triturus var veldig glad i hverandre. Triturus dro da fra bloggen til NKML til Fiskersiden, til Sølvrevens forum Laksefiske, siden han var av SMS sitt hus og ætt, for å la seg innskrive sammen med Raphaug, som var lovet bort til ham, og som ventet yngel. Da Triturus fikk vite at Raphaug skulle ha yngel desinfiserte de seg og gjorde alt klart til fisken som snart skulle klekkes. For Raphaug som snart skulle gyte ble dette en lang reise. Hun red på en gjedde og Triturus svømte ved siden av henne. Da de endelig kom frem til Østlandetforumet, var de trøtte og slitne etter den lange reisen. Det var blitt mørkt så de trengte et sted å sove, men alle kjølerommene var fulle. Til slutt kom de til en dør hvor de fant en mann, som het Trym, som kunne hjelpe dem. ”Jeg har ingen flere ledige frysere, men dere kan få sove i kjelleren til Avkroken,” sa Trym. I kjelleren ordnet Triturus en seng av hamp og formais hvor Raphaug kunne hvile. Og der i kjelleren ble MrVolcom, den førsteklekkede, klekket. Raphaug svøpte MrVolcom i tang og tare og la ham forsiktig ned i et veienett, fra Fox.

nkml_jul.jpg

Den kvelden MrVolcom ble klekket, var det noen meitere ute og holdt nattevakt over de levende agnfiskene sine. Plutselig sto en Hunters oppsynsmann foran dem, og Hunters herlighet lyste om dem. Hunters oppsynsmann sa: ”Frykt ikke, for abboren tar like gjerne død agnfisk. Jeg kommer med gode nyheter, til glede for alle forummedlemmer. I dag er det født dere en fjesing,han er kjent som MrVolcom, den forutsagte Hunter Jr.! Og dette skal dere ha tiltegn; han er slimete som en smolt og ligger i kjelleren til Avkroken, i et veienett, fra Fox.” Med ett ble himmelen full av knekklys og det kom en hærskare av engler som sang: ”Ære være Ørud i det høyeste! Fred til alle på forumet!” Så ble himmelen mørk og stille igjen. Meiterne fortet seg til Avkroken. I kjelleren fant de Raphaug, Triturus og MrVolcom. De fortalte Raphaug og Triturus hva Gabrielsen hadde sagt. Da de gikk tilbake til agnfiskene sine, fortalte de alle hva de hadde sett og hørt.

bjornveienett.jpg

Da MrVolcom ble klekket, satt noen vise menn i et land langt borte og studerte stjernene. ”Se!” sa den ene av de vise mennene. ”Det er en ny stjerne på himmelen i øst.” De visste at det var et tegn fra Ørud om at en ny karpe var klekket. De vise mennene pakket sammen bivvyene sine og la ut på en lang reise for å besøke den nyfødte karpen. For å finne veien fulgte de den nye stjernen. Stjernen ledet de vise mennene hele veien til kjelleren til Avkroken. Der fant de MrVolcom i et veienett, fra Fox, på en seng av hamp og formais. Da ThorEH var ferdig med å ta bilder knelte de for MrVolcom og ga Ham gaver som passet en karpe; pilk, rotenon og garn. ”Vi har funnet fisken som er født til å bli vår nye fjesing og karpe,” sa de.

trevisemenn.jpg

MrVolcom får navn

Da åtte dager var gått og han skulle fileteres, fikk han navnet Bjørn Florø-Larsen, den yngre, det som Karl Inge S hadde gitt ham før han ble unnfanget i Raphaugs liv. Når de vise mennene sov viste Gabrielsen seg for dem i en drøm. ”Ikke gå tilbake til keiser Remy” advarte engelen dem. De vise mennene valgte derfor å reise hjem en annen vei. Da keiser Remy skjønte at de vise mennene ikke kom tilbake ble han veldig sint. Han befalte moderatorene sine til å finne MrVolcom. ”Jeg skal være den eneste karpen her, skrev han til moderatorene sine, i moderatorforumet, så ingen andre kunne se det.” Men en av Øruds engler advarte Triturus i en drøm: ”Ta med deg Raphaug og MrVolcom og flykt til Pikewallis. Der må dere bli til jeg sier i fra at det er trygt.” Samme natt reiste Triturus og Raphaug til Pikewallis med MrVolcom. Det gikk mange år før Øruds engel igjen kom til Triturus i en drøm: ”Nå er keiser Remy logget av, dere kan trygt forlate Pikewallis.” Triturus, Raphaug og MrVolcom reiste da fra Pikewallis og hjem til NKML sin blogg.

MrVolcom blir båret fram i Campelen

Da renselsestiden som Ozeloven påla dem, var forbi, tok de ham med opp til Campelen på Bryggen for å bære ham fram for Hunter. For det står skrevet i Hunters lov: Alt av hankjønn som åpner morslivet, skal være forbeholdt Hunter. De skulle også bringe det offeret som Hunters lov påbyr: et par dupper eller splitthagl. Og da Triturus og Raphaug kom med MrVolcom for å gjøre med ham som skikken var etter forumreglene, tok Rønsingen MrVolcom opp i armene sine. ChristerGJ velsignet dem og sa til hans mor Raphaug: ”Se, han er satt til fall og oppreisning for mange i Skibs&Fisk, og til et tegn som blir motsagt– ja,også gjennom din egen sjel skal det gå et sverd. Slik skal de tankene mange bærer i hjertet, komme for dagen.” Da de hadde gjort alt som Hunters lov påbyr, vendte de tilbake til Skibs&Fisk, til sitt hjemsted. Og gutten vokste og ble sterk, fylt av visdom, og Hunters nåde var over ham.

Picture+096%2C+ny.jpg

MrVolcom som tolvåring bak disken

Hvert år pleide MrVolcoms foreldre, Triturus og Raphaug, å dra til Skibs&Fisk for å feire påske. Da han var blitt tolv år, dro de som vanlig opp til høytiden. Men da høytidsdagene var over og de skulle hjem, ble gutten MrVolcom igjen i hos Jolly Roger uten at foreldrene visste om det. De trodde han var med i reisefølget, og gikk en dagsreise før de begynte å lete etter ham blant skjøger og jerkere. Da de ikke fant ham, vendte de tilbake til Skibs&Fisk for å lete etter ham der. Først etter tre dager fant de ham på lageret. Der satt han blant jiggkroppene, kjælte med dem og gjorde med dem som han følte best. Alle som hørte ham, undret seg over hvor forstandig han var og hvor godt han svarte. Da Triturus og Raphaug så ham, ble de slått av undring, og Raphaug sa: ”MrVolcom, hvorfor har du gjort dette mot oss? Triturus og jeg har lett etter deg og vært så redde.” Men han svarte: "Hvorfor lette dere etter meg? Visste dere ikke at jeg må være hos Jolly Roger?" Men de forsto ikke hva han mente med det han sa til dem. Så ble han med hjem til ABC Fritid og var lydig mot Tofte. Men Raphaug tok vare på alt dette i sitt hjerte. Og MrVolcom gikk fram i alder og visdom.

--

Vi ønsker for ordens skyld å påpeke at denne fortellingen må tas bokstavelig som historisk sannhet, og at ethvert tilløp til skepsis må anses som umoralsk og skadelig for samfunnet.

Dette er den alternative oppsummeringen av 2011 for NKML

Året 2011 går inn i historien som et særdeles minneverdig år for Nidaros Kystmeitelag - Midt-Norges stolthet. Ikke bare har vi overholdt årsmøtets anmodninger og fått avholdt jevnlige fellesutflukter, men vi kan også skilte med å ha produsert multiple nye arter, perser og spekimens. Det mest toneangivende av NKMLs aktivitet gjennom 2011, var likevel de to langturene til henholdsvis Stavanger og Troms. Tatt i betrakting summen av gode opplevelser/graden av vellykkethet på nevnte turer, tar vi følgelig sikte på Da Capo i 2012. Grunnleggende i NKMLs filosofi ligger imidlertid ideen om hyppig aktivitet gjennom hele året, noe som baner vei for utflukter av kortere natur. Sagt på en annen måte er det småturer som utgjør hverdagen i lagets turneregime. En slik småtur var gapeflyndreturen til Åfjord tidlig i april, der Irvin skrøt av tidvis mye gapeflyndre og kloskate. Den eneste som leverte denne vårdagen var guiden selv.

Bilde+001%2C+ny.jpg

Noen er irritert fordi guiden får gapeflyndre.

NKPL`s flåte består fortsatt av gummibåter, også i år har det blitt mange tynne turer oppi der. Vi får alltid de artene vi går for, dvs svarthå og hågjel. Fååååår du no HÅ?!

DSCN3871.JPG

NKML`s ansvarlige for vår kleskolleksjon, fikk bonustur i "Tvåan-mini" som takk for strikkeproduksjon av orginale NKML-hansker.

DSCN3874.JPG

Haiangrep ved Munkholmen.

SANY0334.JPG

Krabbeangrep på Trodlokaia.

SANY0337.JPG

Syskenkjærleik.

Den vel planlagt Rogalandsturen fant sted i slutten av april, og 5 dager skulle fordeles på enda flere arter og plasser. Fordelingen vi endte opp med kan vi vel si oss fornøyde med, med både nye arter og perser. I 2012 er vårt beskjedne mål å ta alle artene vi ikke fikk tid til i år.

Picture+077%2C+ny.jpg

CO måtte helt til Rogaland for å få gapeflyndre, ikke helt i vater med andre ord.

Picture+114%2C+ny.jpg

Sprell levende knurrulke-sushi fra Lysefjorden, helt i vater.

Picture+201%2C+ny.jpg

Alltid mye bæver på NKML-turer.

"NKMLers always go down on a wet beaver."

Postulert i statuttene er veklegging av den sosiale delen av fisket. Dette innebærer regelmessige sjøslag som seg hør og bør inneholder både champagne, telefonterror og terrassefisking.

Picture+020%2C+ny.jpg

Kikkfiske av huskatt med Flat Matt. Fra festlig lag i Ilsvika.

Årets andre langtur var til Troms og Kvaløya, der vi tilbragte 7 dager med kveitefiske i fantastiske omgivelser. Fisket ble en suksess, og alle fikk forhåndsønsket sitt oppfylt, til tross for at enkelte muligens angret på sine beskjedne forhåndsønsker. Det er ikke bare fisket som sørget for suksess, men de mange naturopplevelsene som fulgte med. Sjøfugl, hval på nært hold, fantasifjell og midnattsol.

Picture+085%2C+ny.jpg

Nytt tilskudd til artslista, lundefugl på Sabiki-hekle (nei det ble ikke sil).

Picture+089%2C+ny.jpg

Aktermannskapet tar en velfortjent gruppelur etter en lang på dekk.

Picture+098%2C+ny.jpg

To ting Tromsulker og Rogalendinger har til felles: selvtillit og stor kjeft.

Picture+169%2C+ny.jpg

Gjenglemtansvarlig i NKML får frie tøyler med kveiteguide Øyvinds hodepryd.

Det er både opp- og nedturer i NKML. Det er alltid trist å miste noe man har kjært, enten det er Daiwa-sneller, miljøsøkker eller slukbokser. En skjebnens dag i oktober bega Irvins kjære Carina II seg ut på de evige landeveier. Annet enn mangemulitplisering av forsikringslengde opplevde Carina II og Irvin mye minneverdig på de drøye to årene de fikk sammen, og glemt er er all dyttinga på grunn av flatt batteri, null sikt bakover grunnet fiskeutstyr stabla opp til taket, den tvilsomme punkteringa i Ballangen, samt kortsluttinga av stereoanlegg og vifte på grunn av en løpsk murerstamp med paddetorsk.

Bilde+032%2C+ny.jpg

NKMLs trofaste slukboks tar kvelden.Carls VVS "årna opp".

Så hva vet folk om NKML?

Alle vet at Irvin får fisk. Eksempler på diamanthår i Kildens utløp fins det mange av fra 2011:

irvin.jpg

Men hvem er så de andre tre tullingene som ikke får fisk?

2. CO:

COSTORFISKEKONGEN.jpg

Storfisker, særlig spekimen!

rretffs.jpg

Hederlig omtale i en av barndommens gratisaviser.

3. SMS - copycatartsjegeren

295935_10150263709936471_522326470_8030632_2196932_n.jpg

Steindau vederbuk fra selveste Drammenselva fra tida da kloakken fortsatt gikk rett i ælva, Herodes Falsk fortsatt hadde hår og kombinasjonen av lilla joggedress fra Ellos og hvite kvalitetssokker gjorde deg til den kuleste kidzen i gata.

223746_10150263710296471_522326470_8030634_4119650_n.jpg

En fiiine blåstål fra Idse. Den er steindau, slik fisk gjerne var på den tida. Legg merke til brillene på hodet og to sett klokker - det var SMS som innførte disse globale trendene tidlig, tidlig på 90-tallet.

skann0015.jpg

En steindaud stam, slik stam gjerne var tidlig på 90-tallet. Sokka dratt godt oppover leggene ble siden en trend i republikanske deler av Amerika.

297643_10150263709796471_522326470_8030631_1007651_n.jpg

SMS likna noe helt sykt på Jan Åge Fjørtoft da han var 13. Abboren er steindau, slik abbor fra Drammenselva gjerne var i gamle dager da kloakken fløyt så tjukk nedover elva at du kunne gå tørrskodd på drittkladdene fra Solbergelva om søndagsmorran.

301284_10150263707811471_522326470_8030629_5958111_n.jpg

Han har blitt veeldig flink til å posere med fisk med årene.

3. Gale-Bjørn ROtFLOL-Larsen:

IMAG0266.jpg

Klubbens morgenfugl og selvutnevnt boms.

IMG_0778.JPG

Mye tynt i hans tidlige fiskekarriere, men ørreten er nå ihvertfall død.

IMG_0776.JPG

Ellers vokst opp med en torskofil mentor. Denne unike torske bakgrunnen var billetten inn i Irvoz hjerte og NKML <3

PB160201.JPG

Etter mange år som sportsfisker, klarer han fortsatt ikke å holde en fisk, men han er flink til å arrangere "lige kler" blant medlemmene.

NKML - en familie

NKPL er en kjærlig gjeng fra flere generasjoner, hvor hvert enkelt medlem har sin rolle i familien.

Farogs%C3%B8nn.jpg

Far og sønn.

Morfar og de åtte ungene.

IMAG0655.jpg

De tre bukkene beruset.

IMAG0642.jpg

Jesus kristus med disippel...

IMAG0148.jpg

Tre små kinesere..

IMAG0849.jpg

Og når selveste Lady Gaga smeller til med en grisefet fjortisslåt trekker de semste medlemmene på lua og blir til hardbarkede morrapulere.

IMAG0279.jpg

Men også noen perverse tullinger forkledd som skløtter..

IMAG0149.jpg

NKPL sympatiserer med Martin Lopez og lar aldri en eneste, selv ikke agnfisk, lide noen form for smerte! Vi setter alle fisker skånsomt ut igjen etter en ytterst forsiktig fotografering.

IMAG0910.jpg

NKML er også opptatt av kultur og å studere den lokale arkitekturen overalt hvor de ferdes.

Estetikk, lyrikk og poesi er de felles interessene som binder oss sammen som familie:

IMAG0653-1.jpg

Fordomsfritt og variert fiske

Om noen måtte tro at NKML er ensporede arts- og meitegærninger så må de tro om igjen:

300033_10150759563805570_585420569_20211945_3211569_n.jpg

Irvin svinger pisken blant skolebarn på tur.

IMAG0853.jpg

Bilde220.jpg

Suksess og feiring

NKPL har allitd mye å feire.

NKPL sin egen offisielle kake:

379034_10150410652626471_522326470_8786206_370832764_n.jpg

NKPL kjører stil og høy sigarføring med mye champagneskvulp på vei til Troms:

184140_10150257170646471_522326470_7964283_7257256_n.jpg

COs stalltips når anledningen tillater HÆLAN I TAKET!

IMAG0607.jpg

NKPL er alltid forberedt på å feire en av sine utallige suksesser:alle fisker skånsomt ut igjen etter en ytterst forsiktig fotografering.

262484_10150257170686471_522326470_7964285_4721496_n.jpg

Suksess 1 - Bjørno med noe flatt med hvit buk, tror det kan må være kveite, også kjent som dronninga sjøl. Eller kanskje prinsessa i dette tilfellet:

251534_10150257170766471_522326470_7964287_4917627_n.jpg

Suksess 2 - Bjørno med sjølve stordronninga, som nesten dro han uti:

185475_10150242367991471_522326470_7812461_1097267_n.jpg

Suksess 3 - Korrekt kroka havål, havfiskerstorebror er stolte:

IMAG0348.jpg

Suksess 4 - Breiflabb på målretta fiske:

IMAG0618.jpg

Suksess 5 - Bjørn Bekkis-Larsen med black-death-sat**-ofre-en-sau-sove-og-sove-i-likkiste-full-av-blod-metal-blikket sitt:

269817_10150242369496471_522326470_7812504_7244501_n.jpg

Suksess 6 - OC med specimenstøvel på riktad mete gjennom vinduet på rorbua en tidlig morgen på stigende sjø:

283541_10150257170791471_522326470_7964288_1395654_n.jpg

Suksess 7 - Rade Prica poserer med skosåle i senga til Ørvin en tidlig morgen på stigende sjø:

216681_10150257170901471_522326470_7964291_6271388_n.jpg

Suksess 8 - Kveiteposering:

185322_10150257170841471_522326470_7964289_3282757_n.jpg

Suksess 9 - NKPL er veldig opptatt av miljøet og sterke forkjempere for bærekraftig økologisk lavkarbo-oppdrettslaks:

250154_10150242369626471_522326470_7812509_8350612_n.jpg

Suksess 10 - OC etter en hardøkt i klatreveggen i lekerommet på Polaria:fisker skånsomt ut igjen etter en ytterst forsiktig fotografering.

284688_10150242369821471_522326470_7812514_2682209_n.jpg

Men hvor er Bjørn?

...

Æ fant han!

Suksess 11 - Gutta koser seg med en lokal sklie i Tromsø:

281391_10150242369846471_522326470_7812515_6746108_n.jpg

Suksess 12 - Bjørn plankte bjørnen te OC:

270102_10150242369876471_522326470_7812517_1095616_n.jpg

Suksess 13 - OC lærer Kjell en hemmelighet:

283924_10150257170966471_522326470_7964293_3380764_n.jpg

Suksess 14 - Mens enkelte teoretiske flinkiser tror de kan lære noe av sjøkart og fangstrapporter vet NKPL at det kun er praktisk erfaring som teller:

251515_10150257171011471_522326470_7964294_1835227_n.jpg

Gutta benytter enhver anledning til å trene praktisk fisketeknikk, det er sånt det blir suksess av!

-----------------------------------------------------------

Vi avslutter vår årsoppsummering med de to mest beskrivende bildene fra NKPLs julebord:

Bilde+054%2C+ny.jpg

Storviltfiske i Snorres gate.

Bilde+035%2C+ny.jpg

Irvin vant sett-halen-på-grisen og blir gratulert av funksjonær Calle.

God GJ-ul og godt laksenyttår fra Nidaros KystPilkeLag

Endret av SMS
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.