Gå til innhold
Fiskersiden

Lierelva 2012


Holmen
 Share

Recommended Posts

Ja, da var det den tida av året igjen. Sesongstart nærmer seg med stormskritt. Kjenner presset på at utstyret må bli klart, sneller er kommet hjem igjen fra service, men ikke fylt på ny sene i avvente av hva som kommer. Satser i år på forbedre både lakse- og sjøørret pers. I 2011 fikk jeg 0 laks og største SØ var 1.8kg. Et lite tilbakeslag fra 2010, men kan ikke klage på fangstene, antallet var høyt nok og mista nesten ikke fisk.

Fikk også en gladnyhet fra formann i foreninga her da de offisielle tallene for samtlige elver i 2011 nå er klart.

Lierelva ble i 2011 nr 3 av samtlige elver som rapporterte inn fanget sjøørret, kun overgått av Alta og Målselv i oppfisket kvantum. Og med tanke på hvordan det så ut under stamfisket og beskjeden fra noen dorgere ute i fjorden etter sesongslutt er det ingen ting som tyder på at det ikke er potensiale for økning av fangstene. Det kom også store mengder mellomlaks på elva i slutten av sesongen. Det var dessverre stor vannmengde på tiden så de var vanskelige å fiske på med stang, men når stamfisket startet tok det 2 dager med garnfiske så hadde vi nok rogner til å legge inn drøye 30l befruktet rogn. Jeg kan ikke husket at stamfisket har gått så lett før. I hine, hårde dager har jeg sågar vært med på å slå isen av kulpen før vi fikk ned garna.

Informasjon om kortpriser, utsalgssteder osv vil komme etter hvert. Hjemmesiden til foreningen med forum og hele pakka er dessverre delvis ute av drift for tiden. Dette jobbes det med å få i stand god tid før sesongstart.

Skitt fiske i 2012!

Even-André

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • Svar 150
  • Created
  • Siste svar

Top Posters In This Topic

  • 3 months later...

Noen som vet om det blir tatt noe fisk om dagen? Ser ut som fangstbørsen på lierelva.com ligger nede med brukket rygg. Kan jo være fordi den har knelt av stor pågang grunnet mye fangst, men tror vel kanskje ikke helt på det.

Hørte om en laks tatt helt tidlig i sesongen i nedre del av elva, ikke prøvd selv ennå, men blir nok ikke så lenge til første turen satser jeg på.

Kjipt med nettsiden, både fangstbørsen og vannstand-grafen er nede. Vannstand finner du forresten på nettsiden til Glitre vannverk.

Hilsen Stian

Endret av Stian N E
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som har sett hvordan elva ser ut i år? Er det ryddet litt eller har den grodd mer igjen? Var der for første gang i fjor så jeg vet ikke "hvor lenge den holder seg" mtp skogen rundt. Kun flue her og selvom det ikke akkurat er flueelv så er det jo ikke flust med åpne sjøørretelver i området og det må jo være mulig å få på noe annet enn spinner og mark:)

Er os området forresten noe å fiske på? Ser bra ut på google earth men har aldri vært nærmere osen enn et par hundre meter sør for E18.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Folk fisker helt til siste stryket nedenfor jernbanebrua, men etter det er det stillestående vann og overflod av hvitfisk i all hovedsak. Ellers har elva vært generelt lav og klar så langt i sesongen. Nettsiden er i fri flyt for tida uten administrator, derfor lite/ingen oppdatering. Det jobbes med å få dette opp å gå. Ellers har elva endra seg noen steder og andre steder ikke. Gikk et par heftige ras på slutten i fjor som forårsaka store endringer.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Heisann. Jeg hadde tenkt meg en tur til fredag. Er kun "kjent" fra sone 3 og oppover - Er det rett og slett ikke gått noe fisk på elva, enda? Er det ikke noe vits å prøve?

PS: Det er ikke lov å fiske i utløpet!

Jeg kliner til med et spørsmål til: Er det andre arter å få enn skrubbe, stam og ål - annet enn gytevandrerene? Ville nesten syntes det var rart om det ikke finnes gjedde, abbor, sik osv....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg var en tur i elva på Søndag. Snakket med noen av kara som mer eller mindre bor i der. Er vistnok sett fisk på elva tidligere i sesongen, men ikke noe som har havnet på land. Ryktene skal ha det til at det er fisk som har passert deminingen, så det bør kunne være mulig å prøve der å, dog med mer vann.

Søndagens fangst: en liten flyndre samt en enda mindre abbor - jaja, ikke helt hva jeg gikk etter...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Folks! Har nettopp flyttet til Lier og har ikke sett Lierelva på nærmere 20 år, men nå har jeg tenkt til å gjøre et prosjekt ut av den. Vet godt at elva helst bør ha en skikkelig flom før den blir ordentlig bra, men lurer på om det finnes noe grenseverdi for når fisken "klarer" å komme seg opp?? For øyeblikket virker det som nettsiden til Glitre vannverk har fått et illebefinnende, men den kommer vel igjen. :) Må si dette er første sommeren i mitt liv da jeg sitter og ser ut vinduet, og ber til værgudene om høljregn!! hehe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blir sommern tørr ender det til slutt med at ørreten presser seg opp de nederste kilometerne på floa når det er mørkt uti juli/august. Og da får du den kanskje på frilinemeite med mark i skumringa kveld/morgen, under forutsettningen at du er først i hølen. Vannmengdemessig er det mer fargen som bestemmer, samt at du må få marken ned, noe som er en utfordring når det bikker 20-30kubikk/s nedi bekken. Også er det jo å finne sine plasse hvor fisken stopper og tar kroken under de forskjellige vannstandene. Og det er igrunn her det blir vrient, særlig sånn som fjoråret var med generelt høy til veldig høy vannføring.

Det regnet som kommer disse dager føler jeg mer som et hån enn en velsignelse. Kommer jo bare småskurer som forsvinner ned i bakken uten å nå til elva..... Men trenger ikke regnet desperat før om en 14 dager, er da kron fisket begynner og hovedsiget av sjøørret for sommern kommer. Om det er vann i elva...

Endret av Holmen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share


×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.