Gå til innhold
Fiskersiden

MrVolcom
 Share

Recommended Posts

Selv om tråden ligger litt brakk regner jeg med å finne kremen av gummibåtentusisaster sirklende rundt uansett.

Jeg har kjøpt en liten gummisak til bruk i innlandsvann. Noen steder littegrann unna parkering/utsettingsmuligheter, så jeg kan ikke frakte den ferdig oppblåst rundtomkring.

Det jeg trenger tips til er derfor en god/effektiv/pålitelig pumpe av type oldschool, altså manuell ikke elektrisk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man får elektriske pumper som går på batteri, og tar ikke store plassen eller vekten. Det gjør livet lettere.

Har tilgode og se en kvalitetspumpe som er manuell, men de som er mest effektiv er denne typen, de pumper raskt. Er stort sett samme kinapumpen med ørten forskjellige logoer og priser som sirkulerer rundt. Har du høytrykksdørk så går det relativt greit og.

http://www.marineshop.no/Produkter/Fritid/Gummib%C3%A5t-Tilbeh%C3%B8r/Gummib%C3%A5tpumpe/BRAVO-Gummib%C3%A5t-Tube-pumpe-TORNADO--110958-p0000120370

Denne er best for høyt trykk, men pumper litt tregere.

http://www.ebay.com/itm/14-7-PSI-High-Pressure-Foot-Pump-For-Inflatable-boat-with-Hose-/321270044232?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4acd2fd648

Endret av stranger79
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips!

Men siden det er 'samme' pumpa med forskjellig logo og jeg tilfeldigvis skal i Jula og Biltema-land til freddan, så vil kanskje en av disse funke da?

http://www.jula.no/pumpe-956081

http://www.biltema.no/no/Fritid/Friluftsliv/Bo-og-sove/Sovepose-og-liggeunderlag/Dobbeltvirkende-luftpumpe-26000/

Eller beveger jeg meg ut av 'samme pumpe' og ned i møkkakjelleren nå?

Endret av havtryta
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det gikk plutselig opp for meg at vi har en oppblåsbar madrass med den derre Biltema-pumpa liggende i et kott. Stupte inn, fant den på første forsøk og løp ut i garasjen for å blåse båt. Gikk som en drøm!

Nå må det sies at jeg har gummibåt av minste sort, Silver Marine 250. Tror jeg brukte mellom 3 og 4 minutter på å blåse den opp uten å bli anpusten eller få vondt i ryggen. Kjempestemning!

Dette var første oppblåsninger siden jeg kjøpte den brukt i vinter, så nå gjenstår å se om båten er like fast i fisken i morra. Spennende!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ta med pumpen på tur. For når den har vært på vannet en liten stund så vil luften i båten kjøles ned.. da blir den mykere. Pump den hard igjen og du er igang. Solstek vil utvide luften i båten og blir det skikkelig varmt så kan trykket bli veldig stort i båten. Tapp av luft og pump den hard igjen. Det betyr ikke nødvendigvis att den lekker vis den blir myk :-) trykk er 0.25 bar på de fleste gummibåter. Personlig liker jeg dem på 0.35. Overtrykk er bedre for båten enn undertrykk. Bruk ett manometer for gummibåte til og måle vis ikke det er ett på pumpen.

Endret av stranger79
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 month later...

Jeg ramla over dette forumet og denne tråden da jeg googlet på gummibåter. Hei alle! :-)

Jeg skal ha en gummibåt som kan brukes til å både leke på stranda og til å plaske litt rundt og fiske i innsjøer sammen med ungene (dvs 2 voksne + 2 barn) på stille dager. Jeg har tittet på denne, som jeg ser at flere her har: http://www.xxl.no/sport-og-ballspill/vannsport/bat-kajakk-og-kano/bat/aqua-marin-deluxe-aluminum-deck-gummibat/p/1068245_1_style

Noen spørsmål:

  1. Egner denne båten seg til dette? Er det eventuelt andre båter jeg bør vurdere?
  2. Det er ikke umulig at jeg oppgraderer med elektrisk påhengsmotor etterhvert. Er disse elektriske påhengsmotorene kraftige nok til en fullastet gummibåt? http://biltema.no/no/Bat/Motortilbehor/Verktoy-og-tilbehor/Elektrisk-utenbordsmotor-25235/ . Det trenger ikke å gå i rasende fart, men det bør jo gå fremover.
  3. Hva slags elektrisk pumpe fungerer bra? Fungerer denne, og hvor lang tid tar det typisk å fylle båten: http://biltema.no/no/Bil---MC/Verktoy-og-verkstedutstyr/Hjul-og-Dekk/Batteridrevet-kompressor-15233/ ?
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det var den båten (bare gamle modellen) jeg startet tråden med for et par år siden. Den har jeg brukt til fiske i Trondheimsfjorden /m 6hk på hekken (en annen på forumet som har tatt over den nå med samme formål). Stabilt og fint på rolige dager. Synes selv 2 voksne på tur + fiskeutstyr var mer enn nok. Har allikevel fraktet 4 voksne /m solid grillloppakning ut til Munkholmen utenfor Trondheim, men da var fjorden uten en krusning. En liten elektrisk motor vil dra deg rolig og behagelig avgårde, båten veier jo ikke mer en ca 35kg.

tur11.jpg

Her kjører vi med en liten elmotor i et stort vann i Lierene med "litt" ekstra last. Gikk ikke fort, men fint.
Brukte aldri noe elpumpe selv. Hadde den ferdig oppblåst på taket eller la den igjen i båthavna ferdig rigga. Brukte ca 15 minutter å pumpe den opp manuelt, men da var du passe varm i trøya :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  1. Egner denne båten seg til dette? Er det eventuelt andre båter jeg bør vurdere? Jeg var veldig fornøyd med min 10 fot West gummibåt fra West System i Oslo. Den veide bare 24kg og hadde oppblåsbar bunn. 2 voksne og 2 barn blir veldig trangt, men 2 voksne går greit.
  2. Det er ikke umulig at jeg oppgraderer med elektrisk påhengsmotor etterhvert. Er disse elektriske påhengsmotorene kraftige nok til en fullastet gummibåt? http://biltema.no/no/Bat/Motortilbehor/Verktoy-og-tilbehor/Elektrisk-utenbordsmotor-25235/ . Det trenger ikke å gå i rasende fart, men det bør jo gå fremover. Da anbefaler jeg å ta den sterkeste når du først kjøper elmotor, greit å ha hvis det er litt vind. Jeg ville også vurdert en 3.5hk påhengs som bare veier 17kg.
  3. Hva slags elektrisk pumpe fungerer bra? Fungerer denne, og hvor lang tid tar det typisk å fylle båten: http://biltema.no/no/Bil---MC/Verktoy-og-verkstedutstyr/Hjul-og-Dekk/Batteridrevet-kompressor-15233/ ? Jeg brukte manuell tråkkepumpe, tok max ti minutter. Men sikkert deilig med elektrisk pumpe også...

Jeg solgte gummibåten for litt siden, trist å forlate "gummibåtbanden"... :wave:

Endret av kje
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 years later...

Beklager å blåse opp en meget eldre tråd :)

Hvordan går det med ''Gummibåtbanden'' ??

Selv har jeg sett på denne men er usikker. Vekt på 66kg er kanskje noe i overkant og bære alene ? Båten min må ned i en kjellerbod for hver gang den brukes. 

Muligheten er jo å kjøpe noe mindre men da mister man vel mye komfort tenker jeg. Er jo gøy og kose seg noe der ute også når vi fisker   :P

Se link for gummibåt http://www.speedwave.no/oppblasbar-gummibat/30-oppblasbar-gummibat-hydro-force-mirovia-65049.html

oppblasbar-gummibat-hydro-force-mirovia-

 

Endret av Bonavar
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...
 Share

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.